Veli345 Публикувано Януари 8, 2011 Публикувано Януари 8, 2011 Драги съфорумници,когато си измисля дадена мелодия, запиша си я на GP и като я чуя имам чувството,че съм я чувал преди. Това плагиатство ли е?Аз не копирам от друга песен просто мелодията ми звучи позната от някъде (подсъзнателно съм я запомнил) и мога ли да кажа че това е моя песен? Благодаря предварително! Цитирай
peterko Отговорено Януари 8, 2011 Отговорено Януари 8, 2011 До 7 такта 1:1 не могат да те бутнат на 8-мия вече обаче гориш Цитирай
Fallenblood Отговорено Януари 8, 2011 Отговорено Януари 8, 2011 преди често ми се случваше нещо да ми звучи познато, но никога не съм намирал аналог 1 към 1. то е някакъв психологически ефект. като започнеш да съчиняваш на живо, с истински инструмент, сам или с хора, се поизчиства. Цитирай
ultramega Отговорено Януари 8, 2011 Отговорено Януари 8, 2011 Често ми се случва . Мисля че е нормално. Цитирай
Viara Ivanova Отговорено Януари 12, 2011 Отговорено Януари 12, 2011 (Редактирано) @ peterko До 7 такта 1:1 не могат да те бутнат на 8-мия вече обаче гориш Хм ..подобни "всеизвестни" факти и аз съм ги чувала, но никъде не са ми попаднали "черно на бяло" нито в България, нито тук. Ти реална информация(юредически подкрепена и за къде става въпрос) имаш ли? Аз съм чувала за 7 поредни ноти...Но от общи приказки на маса в момент на философстване 7 такта са си доста откъдето да ги погледнеш... Редактирано Януари 12, 2011 от Viara Ivanova Цитирай
CyberGene Отговорено Януари 13, 2011 Отговорено Януари 13, 2011 Плюс това тактовете са относителна работа... може да ги сложиш двойно, четворно и т.н. по-нагъсто или по-нарядко Цитирай
Tozi Отговорено Януари 13, 2011 Отговорено Януари 13, 2011 Драги съфорумници,когато си измисля дадена мелодия, запиша си я на GP и като я чуя имам чувството,че съм я чувал преди.Това плагиатство ли е?Аз не копирам от друга песен просто мелодията ми звучи позната от някъде (подсъзнателно съм я запомнил) и мога ли да кажа че това е моя песен?Благодаря предварително! Не се притеснявай. Това е напълно нормално. 99% от нещата които свирим или композираме са неща които вече някъде сме чули. Не можеш да изсвириш нещо което не си чул. Композирането се базира на комбинацията от вече чути неща и придобити теоритични знания и умения. Цитирай
Ивелин Отговорено Януари 13, 2011 Отговорено Януари 13, 2011 Не можеш да изсвириш нещо, което не си чул. Аз веднъж седнах на пианото и се чу нещо, което никога не бях чувал! (шегувка) Цитирай
Viara Ivanova Отговорено Януари 13, 2011 Отговорено Януари 13, 2011 ^И брат ми така веднъж седна на роялчето ми... и останах с подпалки...а за тези клавиши "убит е слон, отрязан абанос..." Цитирай
biala Отговорено Януари 15, 2011 Отговорено Януари 15, 2011 Драги съфорумници,когато си измисля дадена мелодия, запиша си я на GP и като я чуя имам чувството,че съм я чувал преди. Това е напълно нормално.Не можеш да изсвириш нещо което не си чул. Композирането се базира на комбинацията от вече чути неща и придобити теоритични знания и умения. Пичове в голяма грешка сте всички !!! Докато мислите така или ви се струва че сте чували собствените си мисли значи още неможете да композирате самостоятелно. Все пак продължавайте да опитвате Цитирай
Tozi Отговорено Януари 15, 2011 Отговорено Януари 15, 2011 Все пак продължавайте да опитвате Почвам да продължавам веднага ... Цитирай
Recommended Posts