Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Привет,

Проблемацията иде от там, че не съм музикант и слуха ми не е като вашия. От 2 часа се мъча с тая песничка, че много искам да и щракна кавър:

На този клип, от 36та до 44та секунда се пада интрото на песента. Доколкото напъвах слух освен водещата мелодия отдолу има още към 2 слоя - единия нещо като носещ се фон и един леко припкащ фон. Проблема е точно с тая припкащата мелодийка, под водещата.

Проблема е, че уж го чувам - скачам от слушалките на лаптопа, към слушалките на синтезатора да го пробвам - ама на синтито немога да го изкарам същото.

МОЛБА:

Може ли някой да ми каже кои ноти се свирят там?

Мамка му побърках се вече :punk_guitar:

Мерси!

Отговорено

^^ За теб може да е тъпо, но за един начинаещ това е най-лесния и интуитивен начин за разписване на музика. Много се надявам да дойде по-бързо момента, в който петолинието ще е достъпно само в историческите музеи, но това е друга тема... ;)

Отговорено
Привет,

Проблемацията иде от там, че не съм музикант и слуха ми не е като вашия. От 2 часа се мъча с тая песничка, че много искам да и щракна кавър:

На този клип, от 36та до 44та секунда се пада интрото на песента. Доколкото напъвах слух освен водещата мелодия отдолу има още към 2 слоя - единия нещо като носещ се фон и един леко припкащ фон. Проблема е точно с тая припкащата мелодийка, под водещата.

Проблема е, че уж го чувам - скачам от слушалките на лаптопа, към слушалките на синтезатора да го пробвам - ама на синтито немога да го изкарам същото.

МОЛБА:

Може ли някой да ми каже кои ноти се свирят там?

Мамка му побърках се вече :curse:

Мерси!

Ето ви ги акордите http://www.akordite.com/index.php?option=c...mp;song_id=1702 :Piano::cheers2::)
Отговорено

Eх мале ,тамън хванах C, G , Am на куплета и влизам в темата , да се похваля и видях че са пуснали акордите....

Относно това , което казах в първия си пост - Не съм искал да се "ебавам" с CyberGene , на ясно съм , че знае повече от мен и то много повече .

Към автора:

Разбираш ли нещо от картинката на CyberGene...

Отговорено

Преди малко си свалих една безплатна програма за нотация MuseScore и нотирах въпросното интро в до-мажор (вместо оригиналното ре-бемол-мажор, което може да е трудно за начинаещ):

war_of_the_hedgehogs.png

Нотите с опашки надолу се свирят от лявата ръка, докато тия с опашки нагоре се свирят от дясната ръка (мелодията). Нарочно съм го направил само на едно петолиние в сол-ключ за улеснение.

Акордите са следните: || C | G/B | Bb | F/A | Fm/Ab | C/G | G7 | C ||

където акорд от вида G/B означава сол-мажор със си в баса, Fm/Ab означава, че имаме фа-минор с ла-бемол в баса и т.н.

Надявам се темата вече да е изчерпана.

Отговорено
Акордите са следните: || C | G/B | Bb | F/A | Fm/Ab | C/G | G7 | C ||

където акорд от вида G/B означава сол-мажор със си в баса, Fm/Ab означава, че имаме фа-минор с ла-бемол в баса и т.н.

Надявам се темата вече да е изчерпана.

Мерси много на всички!

Аз ноти горе-долу чета - стига да са просто изписани. Първата картинка също ми е ясна. Още не съм го пробвал, но като сравнявам с твойто МИДИ, водещата по слух съм я докарал. Ще пробвам малко по-късно да го просвиря това.

Инак с ръцете не свиря правилно, засега зора е да докарам мелодияta по удобен за мен начин. Ще пусна мп3ка като го направя.

Поздрави!