pafa7a Публикувано Декември 19, 2010 Публикувано Декември 19, 2010 Ебаси китарата : настройвам 6та и 5та струна, когато настроя 4та 6та се ебава, 5та малко и става мисия невазможна. Моля ви дайте ми съвет, как да я настроя без да се разстройват останалите струни. И моля ви неми казвайте да отида в магазина и да ги попитам, защото отношението им към клиентите им е под 0 Цитирай
kiusha82 Отговорено Декември 19, 2010 Отговорено Декември 19, 2010 Аз имам понякога подобен проблем. Решението при мен: Свалям 6-та ,5-та с почти половин тон и 4-та с четвърт тон и тогава започвам да настройвам от 1-ва,2-ра,3-та и т.н до 6-та. Получва ми се.Използвам софтуерен тунер. Успех и на теб. Цитирай
rocker_vn Отговорено Декември 19, 2010 Отговорено Декември 19, 2010 (Редактирано) аз правя следното: развиват се винтовете горе на грифа гледаш долу врътките за финна настройка да ги преместиш всички на средата или евентуално на някое друго положение което в последствие ще разбереш, но за начало на средата. настройваш китарата чрез нормалните ключове. естествено получава се също като при тебе - една струна оказва влияние върху всичките останали, но с търпение и упорство се постига успешен резултат. след като е настроена вече затягаш болтовете нормално е настройката да е леко променена. донастройва се финно с врътките за финна настройка на флойд роуз-а настройката на китара с флойд е кофти нещо, мен винаги ме дразни че не става за 10 секунди Редактирано Декември 19, 2010 от rocker_vn Цитирай
muzicantini Отговорено Декември 19, 2010 Отговорено Декември 19, 2010 Първо - да е сигурно, че флойда е правилно сетъпнат за съответния размер струни - тоест да е във водоравно положение при нормално свирене. След което моят е съвет е - да се подложи някакъв парцал между флойда и тялото, сгъва се на няколко ката, така че, когато се свалят всички струни бриджът да се остане във водоравно положение. След което струните се монтират една по една и се настройват чрез ключовете - поразтягат се малко и парцала се маха. Ако всичко е ок, флойда си остава в правилното положение, а струните се разстройват съвсем леко, просто защото са нови. Заключва се при нът и нямаш грижи занапред. ; Успех. Цитирай
Bobolin Отговорено Декември 19, 2010 Отговорено Декември 19, 2010 Свалянето на всички струни наведнъж е ЛОША ПРАКТИКА. Силно препоръчително е подмяната им да става една по една. Сваляш една от старите и слагаш нова на нейно място и т.н. за всичките 6. Отделно на много места се препоръчва струните да бъдат сменяни в определена последователност (1-6, 2-4, 3) а не както падне или е най-удобно на сменящия. Цитирай
aaaaaaaaiiiiii Отговорено Декември 19, 2010 Отговорено Декември 19, 2010 Моят съвет е избираш си струни ,който ти харесват, настройваш флойда за тези струни ,купуваш си само от тях ,сменяш струните една по една и няма да се размества флойда и да се налага да слагаш парцали ,химикали ,лъжици и други глупости .Вече ако ще чистиш грифът ,можеш да ги махнеш всичките Като най-лесно : Свалям 6-та ,5-та с почти половин тон и 4-та с четвърт тон и тогава започвам да настройвам от 1-ва,2-ра,3-та и т.н до 6-та. развиват се винтовете горе на грифа гледаш долу врътките за финна настройка да ги преместиш всички на средата или евентуално на някое друго положение което в последствие ще разбереш, но за начало на средата. настройваш китарата чрез нормалните ключове. естествено получава се също като при тебе - една струна оказва влияние върху всичките останали, но с търпение и упорство се постига успешен резултат. след като е настроена вече затягаш болтовете Или решаваш проблема с китара без Флойд ,ако те мързи да ги сменяш Цитирай
kiusha82 Отговорено Декември 19, 2010 Отговорено Декември 19, 2010 Нещо се обърка в тая тема,мисля че човека иска съвет за настройване ,а не за смяна на струни. Според мен е настроил китарата от ключовете и е затеглнал болтовете.Сега обаче при финната настройка му идва нещо кофти. Така ,че давайте съвети след полагането на струните и след настройка чрез ключовете. Цитирай
rocker_vn Отговорено Декември 19, 2010 Отговорено Декември 19, 2010 (Редактирано) еми да си поиграе и да си я настрои. друг начин няма. то като заключиш нъта строя бяга съвсем минимално и продължаваш с финната настройка. Редактирано Декември 19, 2010 от rocker_vn Цитирай
pafa7a Отговорено Декември 20, 2010 Автор Отговорено Декември 20, 2010 можели да ме запознаете с непознатата за мене "финна настройка" ? и как се настройва, като аз искам всичко да ми е на зелено, а след като направя 2 от струните на зелено и тръгна 3та те се разбутват. Моля пояснете кога да започна и каква точно е тази финна настройка Цитирай
lyu_records Отговорено Декември 20, 2010 Отговорено Декември 20, 2010 (Редактирано) можели да ме запознаете с непознатата за мене "финна настройка" ? и как се настройва, като аз искам всичко да ми е на зелено, а след като направя 2 от струните на зелено и тръгна 3та те се разбутват. Моля пояснете кога да започна и каква точно е тази финна настройка Пич фината настройка са ти врътките долу на флойда. Така аз не виждам кое му е сложното. След като видиш на какъв принцип е самия флойд, е елементарна физика да го настроиш. Нормално е да ти мърдат други струни докато настройваш някоя (все пак той се държи на пружини). Играеш си играеш и се настройва, само гледай флойда, на какво ниво е от тялото. Един път настроиш ли го качествено, няма мърдане. Така сега подробно: 1. Развърташ бормите със шестограм горе при грифа. 2. Поставаш кръглите борми на флойда в средно полужение. (демек едни кръглички неща дет са най-от горе на него "флойда" гледаш бормата да не е завита до край или развита до край а на средата) 3. Започваш да настройваш. (настройваш една струна друга мърда и така докато се настроят всичките) 4. Докато настройваш гледаш нивото на самия флойд да е право спрямо тялото, ако мръдне го регулираш от пружините от зад (пружините са закачени за една плочка която е завинтена за китарата, ако се наложи регулираш винтовете, демек силата на опан на пружината, И ТАКА ДОКАТО НЕ СЕ НАСТРОИ ПЕРФЕКТНО!). 5. Като е настроена вече, перфектно, затягаш със шестограма бормите при главата и вече ползваш финната настройка, защото при затягане на бормите струната малко мърда. СЕГА ВЕЧЕ ТРЯБВА ДА ГО НАСТРОИШ!!! Редактирано Декември 20, 2010 от lyu_records Цитирай
userko Отговорено Декември 21, 2010 Отговорено Декември 21, 2010 Поне при мен тази схема е най-ефективна : 1. Отключваш "нът"-а 2. Нагласяш врътките за финна настройка в средно положение. (ако не си сигурен къде са тези врътки гоогле ще ти каже). 3. Настройваш по следната схема: започваш от 1ва към 6та и повтаряш толкова пъти, колкото е нужно. 4. Заключваш нъта и ползваш врътките за финна настройка, тъй като е нормално след заключване на нъта да има леки отклонения в настройката. Наистина не става толкова бързо като да настройваш китара с fixed bridge, но който иска жица трябва да прави жертви Цитирай
lyu_records Отговорено Декември 21, 2010 Отговорено Декември 21, 2010 Поне при мен тази схема е най-ефективна : 1. Отключваш "нът"-а 2. Нагласяш врътките за финна настройка в средно положение. (ако не си сигурен къде са тези врътки гоогле ще ти каже). 3. Настройваш по следната схема: започваш от 1ва към 6та и повтаряш толкова пъти, колкото е нужно. 4. Заключваш нъта и ползваш врътките за финна настройка, тъй като е нормално след заключване на нъта да има леки отклонения в настройката. Наистина не става толкова бързо като да настройваш китара с fixed bridge, но който иска жица трябва да прави жертви Абсолютно същата схема, като при мен. Цитирай
Slacoth Отговорено Декември 21, 2010 Отговорено Декември 21, 2010 Те китарите не ги ли продават фабрично настроени? Цитирай
lyu_records Отговорено Декември 21, 2010 Отговорено Декември 21, 2010 Те китарите не ги ли продават фабрично настроени? Зависи, може да са фабрично разстроени! Цитирай
Mark Avrelii Отговорено Декември 21, 2010 Отговорено Декември 21, 2010 Както колегага по-нагоре каза не махай всичките струни наведнъж аз ги сменям две по две като не отпускам останалите става бързо няма никакъв проблем и на мен ми беше адски криво в началото но сега нямам проблем след 5-то сменяване на струни вече ще си свикнал. Patience young Jedi! Цитирай
Recommended Posts