Kalmar Отговорено Декември 8, 2010 Отговорено Декември 8, 2010 Слава Богу пипала нямам, въпреки ника. ;) :lol: :lol: Цитирай
RockoBG Отговорено Декември 8, 2010 Отговорено Декември 8, 2010 готиното е че оценяваш шегички ... Цитирай
Георги Тотев Отговорено Декември 8, 2010 Отговорено Декември 8, 2010 Тая тема май си изФири последното соло! Цитирай
muzicantini Отговорено Декември 8, 2010 Автор Отговорено Декември 8, 2010 На мен основният ми въпрос беше дали състейна идва от чусто акустичните качества на инструмента, сиреч - може ли с такава китара на слушалки примерно да се получи това нещо или въпросът опира да останалата част от чейна. Цитирай
liquid_death Отговорено Декември 8, 2010 Отговорено Декември 8, 2010 Пак се говори без да се чете....Как , подяволите, ще да стане фийдбек на слушалки?Нали трябва отнякъде инструмента да улавя вибрациите които самия той е създал за да се случи това "чудо".Естествено че е критичен(или по-точно качествен) чейна! Цитирай
muzicantini Отговорено Декември 8, 2010 Автор Отговорено Декември 8, 2010 Ясно, разбрах за фийдбека, казвам защо пуснах темата, тогава не знаех. Цитирай
7thString Отговорено Декември 8, 2010 Отговорено Декември 8, 2010 Ако искаш ефекта на слушалки, ти трябва sustainer. Ефекта обаче няма да е същия... Цитирай
jocker Отговорено Декември 9, 2010 Отговорено Декември 9, 2010 (Редактирано) А който мисли, че такъв Дзверски фийдбек става без вибрато, да погледне как му танцува на Гари средното пръстче на 3:35 в ей това видео... Редактирано Декември 9, 2010 от jocker Цитирай
7thString Отговорено Декември 9, 2010 Отговорено Декември 9, 2010 Гледай сега.... вибратото няма голяма връзка с фийдбека. Ако апаратурата има достатъчно гейн и е достатъчно усилена да възбуди струните, ефекта си идва одма. Герчо, за да го постигне с по-малко гейн, прави това вибрато, което самовъзбужда струната, защото все пак прагчетата не са идеално гладки и като се движи струната нагоре-надолу по прагчето, малко или много трепти. Всъщност от гледна точка на физиката нещата стоят точно по обратния начин - всяка модулация и отклонение от честотата, на която вече имаш фийдбек на дадена струна, води до намаляване на ефекта - може да се пробва с флойд. Цитирай
EAmechaniX Отговорено Декември 9, 2010 Отговорено Декември 9, 2010 (Редактирано) Пичове, не знам кой колко и кой какво казва, но заради експеримента днес пробвах да постигна този ефект. Китарата ми е Сандвич (знаете кой) с prs pickups, моднатия ми Маршал Валвстейт и атенуатъра ми от Парния валяк. Струните са ми Ротосаунд 11-ки, а инструмента е настроен от ми бемол. Атенуатора е в първа позиция (най-слабо), гейна е на 12 часа, усилването от ампа е на 1 часа. разстоянието между китарата и ампа е метър, метър и половина. Нек позиция на адаптера и бендвам втора струна от 15 - ти праг (точно като на видеото с Гари) Пиквам и бендвам без да разклащам струната за вибрато. Ако си поиграя още малко с настройките и гейна може да постигна още по-добри резултати... Мисля, че естествения състейн на Сандвича е с малко по-малък от на Гиби Стандарт. (Не съм ги сравнявал) Получава се добре, дълго и контролирано, но все пак си мисля, че на видеото Гари ползва някакъв компресор или състейнър в рак вариант, защото резултата/звука не е точно същия (като един безкраен състейн) а се плучава някакъв вид резонанс. пп Говоря за фийт бек-състейн, а не за микрофония (уж означавало едно и също в превод), но смятам че ме разбирате за какво говоря. Пробвах също и с другата ми китара, със същите настройки, която е с керамични адаптери, но с нея не се получава. Тона угасва. Ето и снимки за да разберете за какво говоря: Съпротивлението на адаптера : Настройките на ампа и атенуатора: Който не вярва - идва и показвам. Редактирано Декември 9, 2010 от EAmechaniX Цитирай
interman Отговорено Декември 9, 2010 Отговорено Декември 9, 2010 А който мисли, че такъв Дзверски фийдбек става без вибрато, да погледне как му танцува на Гари средното пръстче на 3:35 в ей това видео... Да ама тия 14 секунди преди това нямаха грам вибрато. Караше го на фийдбек само. Цитирай
7thString Отговорено Декември 9, 2010 Отговорено Декември 9, 2010 ^^ Със слаби адаптери ти трябва просто повече гейн или по-важното - по-силен саунд. Ефекта се получава безпроблемно със фендерче fm15 и скуаер с хъмбекер в стая. С единичен адаптер трябва да нацелиш място в стаята С ямахата обаче се получава 100 пъти по-лесно и приятно заради high output адаптерите, които съм и бухнал Има и друго - огромно значение има големината на помещението - в малка стая ефекта се получава почти безпроблемно - предполагам самата акустика на помещението създава някакъв вид компресия, но на открито е по-трудно. Цитирай
EAmechaniX Отговорено Декември 9, 2010 Отговорено Декември 9, 2010 (Редактирано) ^^ Със слаби адаптери ти трябва просто повече гейн или по-важното - по-силен саунд. Това, ама хич не е вярно - експеримента ми го доказа. На другата ми китара адаптерите са доста силнички с висок аутпут. Димарцио Стив Морз са - керамични (трябва да си прочел, че съм писал и за другата китара в експеримента) Помещението е 20 кв/м - 60м/куб. Гейна естествено е по голям при по-силните адаптери със същите настройки на ампа, но състейна гасне. Силата на саунда е около 1 ват най-много. Т.е. всичко което казваш не отговаря на това което аз направих, а се случи точно обратното. ...или просто говорим за различен звуков ефект. Редактирано Декември 9, 2010 от EAmechaniX Цитирай
Slacoth Отговорено Декември 9, 2010 Отговорено Декември 9, 2010 (Редактирано) Представете си колко ГОЛЯМ трябва да бъде един артист, за внесе такава суматоха с един изсвирен тон. Все пак да си спомним, че музика не се прави с мултицет и отверка. Положителното в темата е, че ми припомнихте че трябва да уважавам Гари Муур. Не обаче, заради този досаден и отегчителен тон. Поздрави! Редактирано Декември 9, 2010 от Slacoth Цитирай
EAmechaniX Отговорено Декември 9, 2010 Отговорено Декември 9, 2010 Така е, на човек трябва да му се напомня, кого да уважава и кого не - това беше целта на темата за теб. Я си представи ако я нямаше, как щеше да го уважаваш сега, а?! И да, Гари просто си свири с дълги и с къси тонове. К'во толкова му се прехласвате!? Щом аз с мултицет и отверТка го направих, значи всеки може. Цитирай
Recommended Posts