Басурендер Публикувано Ноември 25, 2010 Публикувано Ноември 25, 2010 (Редактирано) Понеже не съм много грамотен в нотирането искам да ви помоля за съдействие . Проблема е , че не ми излизат времената и като го запиша с моите 16- ки и просвирващите програми ми го свирят по друг начин. Абе с две думи не мога да се оправя. Тва някакви триоли ли се не мога да разбера така или иначе. Размера си ми изглежда 8/8 ....но вече в нищо не съм сигурен. Става дума само за времевото разполочение на нотите. Благодаря предварително ако някой се отзове.. ЕЙ ТУЙ Редактирано Ноември 25, 2010 от Басурендер Цитирай
Лими Отговорено Ноември 25, 2010 Отговорено Ноември 25, 2010 Опитай това - Първо, второ и трето време са 8-ни триоли с пауза в средата. Четвърто започва с 16-на пауза и три 16-ни(не са триоли). Пето време са пак 8-ни триоли. *звездичките са паузи. 5/4 I*I3I*I3I**3:III III3 П.П. Примера е изсвирен неритмично и ме обърква. Цитирай
Басурендер Отговорено Ноември 25, 2010 Автор Отговорено Ноември 25, 2010 Ама 5/4 ли е ? На финала определно губя ритмиката щото посягам към мишката....Лими , пак не ми се получава...има май и някакви с точка....такива удължени...МНого е тъпо , че не мога да се справя, ама на .... Цитирай
Лими Отговорено Ноември 25, 2010 Отговорено Ноември 25, 2010 Изсвири го с метроном и заедно с него го запиши. Сложи го метронома на 1/4 щом не сме сигурни в размера. Така по-лесно ще се ориентираме. Цитирай
Flame Отговорено Ноември 26, 2010 Отговорено Ноември 26, 2010 (Редактирано) Лими е прав за 5/4. Слушах първия такт като основен ориентир каква точно е ритмиката и го записах така: Може и да греша. Имай предвид, че според този запис две осминки се свирят като триола от "2+1". Надявам се, че съм помогнал малко Редактирано Ноември 26, 2010 от Flame Цитирай
kolio_k Отговорено Ноември 26, 2010 Отговорено Ноември 26, 2010 Всъщност си е в 4/4, а за да е по лесно записването и да не използват излишни паузи, които пречат на разчитането, осмина с точка отгоре се свири кратка (като 16тина) Цитирай
Лими Отговорено Ноември 26, 2010 Отговорено Ноември 26, 2010 (Редактирано) Сега и аз схванах, че примера на Кольо е верният и така чух, че си е изсвирено доста ритмично. Но на мен още в началото ми запулсира като в 5/4 и съответно поради това ми се е сторило неритмично. Но, ако го преработиш в 5/4 ще стане доста напечено и нестандартно като пулсация с триолите. Така че опитвай, експериментирай и ни докладвай. Даже ето тема за джем в 5/4 и Людмил и Кольо да се развихрят. Редактирано Ноември 26, 2010 от Лими Цитирай
Басурендер Отговорено Ноември 26, 2010 Автор Отговорено Ноември 26, 2010 Всъщност си е в 4/4, а за да е по лесно записването и да не използват излишни паузи, които пречат на разчитането, осмина с точка отгоре се свири кратка (като 16тина) Благодаря! Никога не бих могъл да се справя сам..Благодаря Кольо! Цитирай
kolio_k Отговорено Ноември 26, 2010 Отговорено Ноември 26, 2010 Радвам се, ако съм бил полезен Цитирай
Recommended Posts