zulu Публикувано Ноември 19, 2010 Share Публикувано Ноември 19, 2010 Здравейте, виждам, че многократно е обсъждана темата за избор на китара, затова ще се опитам да бъда по- конкретен. Искам да направя подарък на приятел, който свири, но не е професионален музикант. Бюджета ми също е ограничен, затова съм се спрял на тези модели: http://www.musicworld.bg/bg/c_362/i_29992/..._CGP_42_FT.html http://www.musicworld.bg/bg/c_362/i_27858/...c_EG_P25SN.html http://www.musicworld.bg/bg/c_362/i_30006/Cort_TS250_VB.html http://www.musicworld.bg/bg/c_360/i_29994/...CGP_X1_RDS.html http://www.musicworld.bg/bg/m_2120000/i_20...rt_G254_WS.html Аз също посвирвам но предимно на акустична китара и си спомням, че като купувах първата си акустична китара от 5, 6 изпробвани избрах тази, която свиреше най- малко фалшиво т.е. не можах да намеря вярна. Въпроса ми е коя според вас е най- добрата от горепосочените и възможно ли е китари от този клас да бъдат фалшиви? Благодаря предварително за мненията ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Ноември 19, 2010 Share Отговорено Ноември 19, 2010 Барал съм Cort_TS250. Само хубави неща мога да кажа. Екземплярът в магазина беше сетъпнат отлично. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
VERSUS Отговорено Ноември 19, 2010 Share Отговорено Ноември 19, 2010 Има и други китари на света освен Cort Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Ноември 19, 2010 Share Отговорено Ноември 19, 2010 Има, но от гореизброените имам мнение само за тази. Ти кои от тях познаваш лично и какво би споделил с питащия? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
VERSUS Отговорено Ноември 19, 2010 Share Отговорено Ноември 19, 2010 Мнението ми не беше отговор на твоето, а на това на постналия темата Нямам нищо да кажа за отговора ти Мисля, че не би било лошо за питащия да пробва повече марки и модели китари преди да направи избора си. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Slide Отговорено Ноември 19, 2010 Share Отговорено Ноември 19, 2010 (Редактирано) ^ Това ми прави впечатлени почти във всяка такава тема - "Какво ще кажете за марката "...." и модела "хххх" (нещо конкретно)?" и съответно отговор от типа: "Абе, що не пробваш тая "...."?. Предполага се, че човека си е направил труда и е поразгледал (в нета), и се е спрял на тия. Иначе към автора - какво имаш предвид под "фалшиви"? Кофти качество или че буквално може да фалшивеят (като звук)? В първия случай - евтини китари са - не са върха на сладоледа. Като за толкова пари са ОК. Във втория - винаги има такава опастност, все пак са в ниския клас. Най-добре да я чуеш, преди да я купиш. Обърни внимание на това, дали тона има равномерно отзвучаване на различните позиции. Най-често, при евтините китари и особено на високи позиции, се случва тона отведнъж да заглъхва. Редактирано Ноември 19, 2010 от Slide Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
maxim09 Отговорено Ноември 20, 2010 Share Отговорено Ноември 20, 2010 А като говорим, за евтини китари, защо не споменем и тези с оригинален хардуер, примерно адаптери Alnico Magnet Single-Coil Pickups, като тази http://www.squierguitars.com/products/sear...rtno=0321200565 или с адаптери AlNiCo 5 Magnet Pole, като тази http://www.squierguitars.com/products/sear...rtno=0303010509 . Китарките, доколкото гледам откъм хардуер са добри, обаче са по - рокаджийски, не са за метъл. Ако знаете и за други с хубави и маркови адаптери, може да споменете. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Свилен Бас Отговорено Ноември 20, 2010 Share Отговорено Ноември 20, 2010 Вземи червената 100% Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 20, 2010 Share Отговорено Ноември 20, 2010 Имаш ли идея какво ще иска да посвирва твоя приятел? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
VERSUS Отговорено Ноември 20, 2010 Share Отговорено Ноември 20, 2010 (Редактирано) ^^^^ А дали не е възможно да е "жертва" на всеобщата любов към горепосочената маркa? Не съм толкова убеден, че е пробвал и тази и други марки и е избрал тази... Ако греша се извинявам Редактирано Ноември 20, 2010 от VERSUS Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Acei Отговорено Ноември 20, 2010 Share Отговорено Ноември 20, 2010 + за Cort_TS250 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Shred Отговорено Ноември 20, 2010 Share Отговорено Ноември 20, 2010 Не виждам смисъл да се обсъждат марките и кой колко го обичал..човека е казал, че се е спрял на тези модели и пита кой от тях е добър. На всички е ясно че китара трябва да се пробва с ръце а не с приказки но в случая китарата не е за него, така че просто който може да даде мнение и толкова. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
zulu Отговорено Ноември 20, 2010 Автор Share Отговорено Ноември 20, 2010 На вниманието на VERSUS: От провинцията съм и затова нямам възможност да изпробвам каквото и да е. Именно поради тази причина се допитвам до пишещите в този форум, понеже забелязах, че има хора, които доста разбират от марки и модели и реших да се доверя на техните мнения. На вниманието на SLIDE: Настина доста рових из интернет и се спрях на тези модели, най- вече от финансови съображения. Нямам нищо против Gibson Les Paul но не мога да си го позволя. Под фалшиви разбирам буквално фалшиви, като звук Пример: свирим обикновенно Am както го свирят 99 % от прохождащите музиканти и ла минор на барe и се оказва, че е фалшиво. Като настроим да звучи добре на баре се оказва, че на обикновения захват звучи фалшиво.Накрая се примиряваме с нещо междинно. Разбирам, че е добре да я пипна и чуя сам, но както казах вече нямам такава възможност. На вниманието на СВИЛЕН БАС: От линковете, които съм посочил- две са червени и още една е почти червена, коя точно да взема? Също така се притеснявам, че червеният цвят вкарва доста брум и може би ще се наложи допълнително екраниране и незнам дали ще мога да се справя. Питането ми беше към хора, които са пипали тези модели или имат косвени впечатления /т.е. информация от приятели и познати/. На вниманието на Evtim Jerekarov: Моя приятел си пада и посвирва WhiteSnake, Rainbow, Deep Purple, Judas Priest, Led Zeppelin, AC/DC, Metallica, Scorpions, Foreigner, Beatles, Primal Fear, Loudness, Pink Floyd, Щурците, Дина Експрес, Турбо, Импулс, ФСБ, Попа, Слави Трифонов, Шърли Беси, Трейси Чапмън, Ерик Клептън, Канарите и др. Също така Асен Масларски и Стефан Златев, Михаил Белчев, Висоцки, Булат Окуджава, Любе и мн. мн. други. На внимание на Maxim09: Знам, че приятелят ми си пада по LP или близки до тях модели. По негови думи Телекастърът е най- грозната китара която е виждал /говорим за външен вид/ Благодаря на L.K. и на SHRED За сега съм се спрял на Cort_TS250 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
VERSUS Отговорено Ноември 20, 2010 Share Отговорено Ноември 20, 2010 Братле, никой не те напада Точно това предположих и аз, че си се спрял на Cort, защото си чул от някой, че са най-хубави или нещо такова. И въпреки, че Cort не са лоши и при тях, както при повечето бюджетни китари е много важно точно на кой модел попаднеш. Защото, както и ти си забелязал, някои може да са фалшиви, на някои може да им падат части от хардуера (личен опит с Cort), някои може да имат неравни прагчета... Моят съвет е следният: не рискувай с поръчка по интернет. България не е Русия, разстоянията са малки, по-добре изчакай до момент, в който лично можеш да видиш за какво плащаш. И тогава виж повечко марки и магазини. Всичко хубаво Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
zulu Отговорено Ноември 20, 2010 Автор Share Отговорено Ноември 20, 2010 На вниманието на VERSUS: Не съм фен на Cort, не знам нищо за тази марка, незнам дали са добри или не. Както споменах по-горе, човека предпочита лес пол и подобни на тях модели и тези, които съм споменал попадат в цената, която съм готов да дам и в модела /що годе с изключение на онази, която малко наподобява фендер и която е почти червена ./ Ни най- малко не се засягам и ако имате предложение в същия ценови клас, които съответстват на горните параметри и разбира се имате лични впечатления от тях, с радост ще се възползвам от Вашите препоръки. А избора ми на Cort_TS250 /за сега/ е под въздействието на колегата L.K. , който единствено изрази мнение по същество. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts