Jump to content
Българският форум за музиканти

zulu

новаци
  • Мнения

    3
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    барабани

zulu's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. zulu

    избор на китара

    На вниманието на VERSUS: Не съм фен на Cort, не знам нищо за тази марка, незнам дали са добри или не. Както споменах по-горе, човека предпочита лес пол и подобни на тях модели и тези, които съм споменал попадат в цената, която съм готов да дам и в модела /що годе с изключение на онази, която малко наподобява фендер и която е почти червена ./ Ни най- малко не се засягам и ако имате предложение в същия ценови клас, които съответстват на горните параметри и разбира се имате лични впечатления от тях, с радост ще се възползвам от Вашите препоръки. А избора ми на Cort_TS250 /за сега/ е под въздействието на колегата L.K. , който единствено изрази мнение по същество.
  2. zulu

    избор на китара

    На вниманието на VERSUS: От провинцията съм и затова нямам възможност да изпробвам каквото и да е. Именно поради тази причина се допитвам до пишещите в този форум, понеже забелязах, че има хора, които доста разбират от марки и модели и реших да се доверя на техните мнения. На вниманието на SLIDE: Настина доста рових из интернет и се спрях на тези модели, най- вече от финансови съображения. Нямам нищо против Gibson Les Paul но не мога да си го позволя. Под фалшиви разбирам буквално фалшиви, като звук Пример: свирим обикновенно Am както го свирят 99 % от прохождащите музиканти и ла минор на барe и се оказва, че е фалшиво. Като настроим да звучи добре на баре се оказва, че на обикновения захват звучи фалшиво.Накрая се примиряваме с нещо междинно. Разбирам, че е добре да я пипна и чуя сам, но както казах вече нямам такава възможност. На вниманието на СВИЛЕН БАС: От линковете, които съм посочил- две са червени и още една е почти червена, коя точно да взема? Също така се притеснявам, че червеният цвят вкарва доста брум и може би ще се наложи допълнително екраниране и незнам дали ще мога да се справя. Питането ми беше към хора, които са пипали тези модели или имат косвени впечатления /т.е. информация от приятели и познати/. На вниманието на Evtim Jerekarov: Моя приятел си пада и посвирва WhiteSnake, Rainbow, Deep Purple, Judas Priest, Led Zeppelin, AC/DC, Metallica, Scorpions, Foreigner, Beatles, Primal Fear, Loudness, Pink Floyd, Щурците, Дина Експрес, Турбо, Импулс, ФСБ, Попа, Слави Трифонов, Шърли Беси, Трейси Чапмън, Ерик Клептън, Канарите и др. Също така Асен Масларски и Стефан Златев, Михаил Белчев, Висоцки, Булат Окуджава, Любе и мн. мн. други. На внимание на Maxim09: Знам, че приятелят ми си пада по LP или близки до тях модели. По негови думи Телекастърът е най- грозната китара която е виждал /говорим за външен вид/ Благодаря на L.K. и на SHRED За сега съм се спрял на Cort_TS250
  3. zulu

    избор на китара

    Здравейте, виждам, че многократно е обсъждана темата за избор на китара, затова ще се опитам да бъда по- конкретен. Искам да направя подарък на приятел, който свири, но не е професионален музикант. Бюджета ми също е ограничен, затова съм се спрял на тези модели: http://www.musicworld.bg/bg/c_362/i_29992/..._CGP_42_FT.html http://www.musicworld.bg/bg/c_362/i_27858/...c_EG_P25SN.html http://www.musicworld.bg/bg/c_362/i_30006/Cort_TS250_VB.html http://www.musicworld.bg/bg/c_360/i_29994/...CGP_X1_RDS.html http://www.musicworld.bg/bg/m_2120000/i_20...rt_G254_WS.html Аз също посвирвам но предимно на акустична китара и си спомням, че като купувах първата си акустична китара от 5, 6 изпробвани избрах тази, която свиреше най- малко фалшиво т.е. не можах да намеря вярна. Въпроса ми е коя според вас е най- добрата от горепосочените и възможно ли е китари от този клас да бъдат фалшиви? Благодаря предварително за мненията !
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.