Jump to content
Българският форум за музиканти

Малко промени в "Купувам - Продавам"?


Recommended Posts

Имам предложение леко така да се попромени този рездел (не веднъж съм казвал, че ми е най-интересен) - просто ми правят впечатление някои неща, та ми хрумна да споделя:

 

нека измислим някаква формичка за попълване, по конкретно за офертите "Продавам", в която да има следните по възможност задължителни графи:

 

- Продавам (какво)

- Състояние / Снимки

- Причина, заради която го продавам.

 

Просто всеки път, във всяка тема е едно и също:

 

иван: продавам китара.

гошо. ква?

иван. уошбърн

пешо. дай снимки?

драган. що я продаваш?

иван. ще кача снимки

гошо. а що я продаваш?

иван. ето снимки

гошо, пешо и драган: а що я продаваш?

 

Това едното, а другото, което също ми е криво - аз така и не свикнах с тая система с темите там, които не се вдигат при ново писане, защо не вземем да я върнем да е по старому. Мисля, че триенето на некоректните теми вече е достатъчно добър мотив, за да се спазва ред, т.е. нещата се попромениха оттогава...

 

е? :blink:

Редактирано от VOSTOK
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 48
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Аз съм ЗА

 

И най-вече- на момента да се трият глупости от рода "повече подробности- на ПМ/мейл"... айде за снимки малко повече върви, но в такъв случай да се дадат абсолютно всички подробности по модела за да знае човек дали да се интересува изобщо

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, това бях забравил също - да се поставя цена на продаваното... Този тип истории "цена - на лична" или "наддавайте" просто е шитава работа, все пак раздела нито е аукцион, нито е соцмагазин, в който пазаруването става "под щанда", или на задния вход... Ако някой може да се мотивира защо не ще да си каже цената, да го направи, но наистина много дразни това.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това едното, а другото, което също ми е криво - аз така и не свикнах с тая система с темите там, които не се вдигат при ново писане, защо не вземем да я върнем да е по старому.

Епа това е лесно - (не знам дали си забелязал де, но) долу на страничката цъкаш topics sorted by: last post date и като по чудо всичко се нарежда както си требе :blink:

Редактирано от pacman
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм съгласен с това предложение!Нека по-добре да се уточнява кой какво предлага и защо и на каква цена!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напълно подкрепям и аз! :godbless: Нека бъде по- подредено, по- стриктно и да става ясно за какво става въпрос от първо прочитане. Най- малкото ще се избегнат излишните въпроси, които изобилстват.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз подкрепям !

 

пс. А пък ако някои пак пеодължават по стария начин , може да се мине на друга оферта - по 50 ст. (чрез SMS) на номер хххх ; тогава се пуска обявата .

 

horse.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема е, че няма как да се сложи в рамка обявата. В смисъл дори да има полета, които са задължителни, продавача като няма снимка - няма. Като е решил да не пише цена - не пише.

 

А това за сортирането е с цел да може да не се ъпват постоянно едни и същи обяви.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много е тъпо да се пишат причини за продажба, мен приятел ме помоли да пусна обява за няколко неща, трябваше ли да пиша, че ги продава, защото са били на баща му, който почина преди месец... Ай сиктир! По-скоро трябва да има някакъв контрол върху задаването на идиотски въпроси. Защо продавам-имам си причини(грифа ми е счупен на 3 места, електрониката не работи, ??!@$!@$$???). Който желае-разбира се и пробва, чува, вижда и преценява.

Редактирано от Steff
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пич, естествено, че нямам това предвид.

Съжалявам за бащата на твоя приятел.

 

Имам предвид (за пример) обява "продавам пулт" и няколко поста по-късно небрежно добавено от автора "щото не работи".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ахахахах :) :) :bravo: Тва вече го разбирам. Може би наистина има някакво разрешение, което да понамали безумните въпроси, съгласен съм, че би било по-добре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тва с template няма да има ефект щото хората ще си пишат същите неща... единственото, което ще има ефект е модераторите да следят за ОСНОВНИТЕ параметри на една продажба- цена(или начална цена ако ще е с наддаване), пълно описание на стоката, евентуално снимки, координати- не е нужно след всяка обява да следва възклицание "ехх дано да си от Варна/София/Пловдив...." :bravo:

 

Тия, дето не се придържат към нормите- по същата процедура като "некирилизираните"- не мисля, че имат основание да се сърдят затова, че им е изтрита обявата. Не са прочели правилника- техен проблем

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми да избегнем това, което се получава и в тази тема за съжаление-тъпи въпроси, неизяснени и неориентирани, постнати в темата. Да се пита на ПМ, а да не се флуди. Т'ва исках да кажа. Ако някой не е написал нещо, предполагам, че си има причини. Аз съм искал информация за много от нещата, които се продават и нещо не ми е било ясно, ама само на ПМ. Освен това, не винаги се разполага със снимки на нещата, затова не мисля, че това трябва да е критерий за изтриване на теми!

Редактирано от Steff
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.