chalgasucks Публикувано Ноември 13, 2010 Публикувано Ноември 13, 2010 Сега взех да обмислям доста налудничевата идея , да се опитам да си обтегна повече струните, като не променям скалата на грифа а измествам само магарето , дали е възможно да се получи ако си преместя магарето с около сантиметар и от там съответно дали ще ми е вяран китарата , ще се наложи ли да местя и адаптрите изобщо някой мислил ли е такава идея ПС. просто нямам възможноста сега да си купя нов гриф със 27 скала(съответно и нова китара), китарта ми е Rg7321 Цитирай
Лими Отговорено Ноември 13, 2010 Отговорено Ноември 13, 2010 Със сигурност ще ти се наложи да преместиш и целия гриф! Цитирай
chalgasucks Отговорено Ноември 13, 2010 Автор Отговорено Ноември 13, 2010 хах ами идеята ае точно да не барам грифа Цитирай
ciriljhonson Отговорено Ноември 13, 2010 Отговорено Ноември 13, 2010 Вземи една ролетка и измери разстоянието от нъта до 12-то прагче, а след това от 12-то прагче до магарето. Съпостави двата резултата, би трябвало да са еднакви, в противен случай скалата ще стане фалшива, а от тук идва и отрицателният отговор на твоят въпрос. Цитирай
L.K. Отговорено Ноември 13, 2010 Отговорено Ноември 13, 2010 Няма да стане, забрави. Физиката не можеш да я излъжеш, по-точно диференциалното уравнението за трептене на струната. Цитирай
Fallenblood Отговорено Ноември 13, 2010 Отговорено Ноември 13, 2010 ще трябва да изместиш и всичките прагове или да свириш само на свободни струни Цитирай
L.K. Отговорено Ноември 13, 2010 Отговорено Ноември 13, 2010 За по-категорично отказване на добава, че само със смяна на грифа не се сменя скалата. Новият гриф трябва да се съедини на ново място с тялото и то едва ли ще съвпада със старото. Дори да се мръдне магарето назад, което не е лесна работа, адаптерите ще попаднат на неподходящи места. При толкова много и евтини китари дали си заслужава човек да си разплита чорапите? Цитирай
chalgasucks Отговорено Ноември 13, 2010 Автор Отговорено Ноември 13, 2010 ^аз не говоря за смяна на грифа, но да явно няма да се получи нищо Цитирай
preIbanez Отговорено Ноември 14, 2010 Отговорено Ноември 14, 2010 ...сакън не разваляй хубавия инструмент... Цитирай
chalgasucks Отговорено Ноември 14, 2010 Автор Отговорено Ноември 14, 2010 какво му е хубавото , вече не ми върши работа не свиря от си , бемолен съм е доста често ла бемол и се едно опъвам конец , за това ми трябва по дълата скала ... уви ще е с нова китара (бог знае кога обаче) Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 14, 2010 Отговорено Ноември 14, 2010 Повишаването на напрежението може да стане посредством поставяне на по-дебели струни или използване на инструмент с по-дълга скала. Цитирай
Valserp Отговорено Ноември 14, 2010 Отговорено Ноември 14, 2010 (Редактирано) За другото вече казаха, но и само да вметна - ако "бридж" адаптера ти остане далеч от бриджа - няма да си доволен от резултата в звука. Особено при нисък строй като Ла бемол. Редактирано Ноември 14, 2010 от Valserp Цитирай
chalgasucks Отговорено Ноември 14, 2010 Автор Отговорено Ноември 14, 2010 да знам това , идеята на цялото еншо ми ебше да ли е възможно , адаптера щеше да се мести при всяко положение , свиря с 10-59 , коко по дебело 11 ше ми дойдат много аз само си струна дропвам до ла бемол Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 14, 2010 Отговорено Ноември 14, 2010 Ако работата е само за ниската струна, взимай си нея по-дебела отделно, ако улучиш еднакво звучащи струни. Цитирай
Acei Отговорено Ноември 14, 2010 Отговорено Ноември 14, 2010 (Редактирано) не съм много сигурен , но май имаше баритон китари, които са предназначени за ниски строеве на настройка ако все пак не бъркам по въпроса с баритоните защо не се замислиш да смениш инструмента с такъв в главата ми се върти нещо за баритон китара ESP из нета поздрави и успех редакция за добавка на горе-написаното та ЕТО какво излазе в томан Редактирано Ноември 14, 2010 от Acei Цитирай
Recommended Posts