Jump to content
Българският форум за музиканти

Проблем с китара и уиндоус 7


dobrev_s

Recommended Posts

Здравейте!

Не съм сигурен дали тази тема е за тук,но рових доста из форумите и никъде не видях да пише за моя проблем.До вчера бях с уиндоус ХР,но си купих нов лаптоп и сега немога да си изкарам звук.Молбата ми е ако има някой,който е със уиндоус 7 и се е справил с този проблем а даде съвет.Предварително благодаря.На стария комп имах реал тек с който си правех настройките ама на този няма и ...лаик съм си в тази област !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямаш ли диск с драйвери към лаптопа? А ако си го купил с инсталиран уиндоус би трябвало драйверите да са инсталирани.

 

http://support.us.dell.com/support/downloa...p;fileid=414735 - ето ти линк за драйверите на твоя лаптоп, ама ме съмнява да е това.

 

И освен това темата със сигурност не е за "Китара"...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С кой точно проблем? ...

Аа,... аа не мога да се сдържа. Проблем с китара и ДЖАМЕЦ .. Къде ли е проблемът!?!??

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хаха, ipo, ставаше въпрос дали проблемът е само с някой китарен софтуер (предвид форума) или изобщо няма звук... А иначе за китарата и джамеца (особено 7) изобщо няма какво да говорим :girl_cray2:

Редактирано от ivo3d
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Явно нещо не съм се изказал правилно.Лаптопа си има звук пускам си музика,филми но китарата мълчи.Предполагам че имя някаква програма с която да я накарам да звучи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изобщо нямам звук лаптопа е dell n5010

 

Е различно е. Добре, преди как я свързваше? Директно китарата през компютъра ли, преди това миналава ли е през някакъв ефект, процесор? А софтуер ползвал ли си преди (amplitube, guitar rig и т.н.)? Ако директно включваш китарата в микрофонния вход, може да не си пуснал сигнала от входа да се чува директно на изхода. Сега съм на работа и съм с XP, ама някъде из настройките на звука при микрофона трябва да има "Listen to this device". Но това е само в случай, че не позлваш никаква програма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди компа има процесор а преди този комп бях с ХР и нямах проблем през реал тека си настройвах звука сега нямам реал тек и незнам откъде.Колегата който ми прати драйверите ги инсталирах и сега имам звук но със голямо закъснение и нещо като браждене

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес пролължих с експериментите.Връзвах китарата към други три компа.Резултата е един и същ-през ефекта голямо забавяне директно към компа леко забавяне.Свързах я и към стария си комп и изненада няма проблем.Вече се отчаях!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересно ми е каква е била тази карта ,. тоест въпросната звукова карта , на стария компютър.

Както и да го гледам ако човек иска да ползва компютър за цел обработка на звук има огромно значение конкретната звукова карта ,. в случая с вградената в лаптопите дълбоко се съмнявам да работи добре. , НО каквото и да е положението със саунд картите- едно е сигурно за да се ползва в такава схема ти трябва предусилвател, защото това което се индуцира от адаптерите на китарата е немощно. Има продукти специално създадени с тази цел , като Zbox на MOTU или Маудио,Apogee ,.. но не са и баш евтини и леснодостъпни в БГ- но за евтини предусилватели си нямам и представа откъде и как :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добрев, няма място за отчаяние.

Различните звукови карти имат различно време за обработка на сигнала. различно натоварват централния процесор с присъствието си и имат различни драйвери. Погледнато откъм входа имат различен входен импеданс, различна входна чувствителност, различна дълбочина на обработка (битност) на ADC/DAC-а. На фона на всичките тези различия има толкова много варианти, че вероятността да получиш еднакъв поносим (не добър) резултат е минимална. Обратното - вероятността нещата да не се получат удоволетворително е голяма.

 

Никой сериозен музикант не свири във вградена звукова карта в реално време. Ползват се специализирани звукови карти и аудио интерфейси. Те са с по-сериозна изчислителна мощност и не забавят сигнала чувствително при обработка. Входно/изходните им характеристики са съобразени със стандартите и изискванията на музикалните инструменти. И при тях има добри и по-добри, но всичките работят и могат да се ползват без да те отчайват.

 

Вземи си едно кубенце и си свири, а с вградената звукова карта ще можеш да записваш резултата при нужда.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

за евтини предусилватели си нямам и представа откъде и как :)

като за настоящия случай, любимият ми ruby amp (любим и понеже е единственият проект, стигнал до стадия на кутийката) върши и тази работа.

 

наистина трябва да съставим една тема "китара в компютъра - как, за и против"...

Редактирано от Fallenblood
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.