BlueZone Публикувано Ноември 9, 2010 Публикувано Ноември 9, 2010 Една композиция, върху която се трудим с Ангелина от известно време насам и която реших да споделя, за да чуя обективни мнения: I Shall Be Gone P.S. Песента е все още в демо вариант и дори вокалите не са смесени, тъй че очаквам градивни критики, преди да съм го отпочнал. Цитирай
synchu Отговорено Ноември 9, 2010 Отговорено Ноември 9, 2010 Супер е :-) Много, ама много ми харесва песента. Според мен няма необходимост от критика, а по-скоро лични впечатления: - На местата с многогласията може би трябва по-добър баланс между силата на гласовете, но ти така или иначе не си ги започнал. - В интродукцията китарите звучат като с пинг-понг, т.е. преминаване на акустичната ляво-дясно-ляво и т.н., което на мен не ми харесва твърде много. - Във фона има пад (виола ли/обой ли), който ако се подсили и хармонизира при възходящите, например след "....desert felts no rainfall..." около 1:16, ще бъде силно, според мен. Всичко по-горе е лично възприятие и предпочитание, парчето е жестоко просто. Цитирай
emo_tion1 Отговорено Ноември 9, 2010 Отговорено Ноември 9, 2010 Първо подравления за самата композиция и изпълнение. Парчето е доста заинтригуващо. Мисля, че на ниво микс е доста добре. Има две неща, които бих променил ако работих аз върху парчето, но според мен те са въпрос на вкус а не някакви сериозни грешки 1 Китарата бих я намалил съвсем малко или бих сложил някакъв лимитер. На моменти леко избива над гласа ми се струва. 2 Този обой който влиза на 1:00 бих го сменил с друга бленда или може би ако е жив инструмент би звучал чудесно Но пак казвам това са съвсем леки промени, които бих напраил. Парчето е супер . Интересно ми е как ще звучи след мастеринга Цитирай
BlueZone Отговорено Ноември 9, 2010 Автор Отговорено Ноември 9, 2010 Благодаря за мненията. Китарата май наистина малко ще я стисна, че и на мен нещо не ми е равномерна. Пък това, че ходи по панорамите е следствие от факта, че това всъщност са две китари, записани по различен начин и явно не съм ги изсвирил със съвсем еднаква динамика. Ще го чуя това на 1:16 и ще помисля по темата. Иначе инструментите в бекграунда са акордеон и по ирландски фалшива цигулка Нарочно съм ги поомазал, за да звучат като пад. Цитирай
Jordan_J Отговорено Ноември 9, 2010 Отговорено Ноември 9, 2010 На местата с многогласията може би трябва по-добър баланс между силата на гласовете, но ти така или иначе не си ги започнал.В интродукцията китарите звучат като с пинг-понг, т.е. преминаване на акустичната ляво-дясно-ляво и т.н., което на мен не ми харесва твърде много. Много хубава песен! А иначе това, което каза колегата е общо взето това, което ми дойде на ум и на мен (на първо слушане)! Иначе е супер идеята и изпълнението! Цитирай
bo_yan Отговорено Ноември 9, 2010 Отговорено Ноември 9, 2010 Определено хубава песен, с голям потенциал Интрото напомня на "Dust in the wind" ....? Дано я направите по- динамична като аранжимент, че така е малко еднообразна, на мен лично маалко ми доскучава. За идеята- още веднъж- Цитирай
BlueZone Отговорено Ноември 10, 2010 Автор Отговорено Ноември 10, 2010 Ами ще действаме по въпроса, но чакам траковете с новите вокали, че има неща за дооправяне. Цитирай
Recommended Posts