Jump to content
Българският форум за музиканти

Wilkinson Tremolo


Dilian Nedev

Recommended Posts

С какво Wilkinson тремолото е по-добро от стандартното , може ли да се намери в България , на каква цена , и може ли да се сложи на мястото на S Vintage Tremolo ???

 

gbw1black.jpg

 

Също и тази снимка

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

свирих на една Ямаха с такова тремоло. беше сигничър модел на някой известен китарист, но не мога да се сетя на кой. да си призная честно не ме впечатли особено.....не знам. може само да ми се е сторило :blink:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз ако имах пари щях да си поръчам кастъм Карвин китара с такова тремоло. По-яко е от Флойда и другите лицензирани. ИМХО. Кефи ме, че е супер нискостеблено! :blink:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е различно е от Флойда (най-малко поради заключванетопри Флойда) :P Аз имам една китарка с такова и е много "мазно". Не понася чак такива издевателства като Флойд тремоло, поради липса на заключване (даже и ключовете да са ти заключващи се), но пък е много приятно за употреба и много плавен преход има.

Като джаджа е почти като Флойд тремоло, така че без допълнително копане не знам дали ще може да се сложи на мястото на винтидж.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уилкинсън тремолото е добро,РокМен!Аз имам същото,а именно VS-100 модела(като на снимката която си прикачил) на мойта къстъм шоп американска Ямаха и е яко наистина!Не е Флойд и единствения му недостатък според мене е,че убива звука отчасти,защото тремоло блока не е от солидна стомана а от цинк или сплав.Другото ,което е ,че това тремоло на теб не ти върши работа ако си с винтидж Страт-тип тремоло.Модела на Уилкинсън,който ти трябва е този:

3534_1lg.jpg

демек VSV модела.Той е със 6 винта като твойто настоящо тремоло,но за да си сигурен 100% пак трябва да провериш разстояния,размери т.н. А също така друг известен проблем на това последното тремоло е,че не понася първа струна 9-ка.

 

Владо

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ммм за състейна не съм много съгласен Владо...

Моята китара с Уилкинсън е Фрамус - самата китара е от изключително добър "блатен ясен" - доста масивна и тежка китара (това определено също има значение), но има много добър състейн. Доста приближаващ се до този на ЛП-то..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

едната ми е с такова тремоло, другата с флойд, не разбирам много, но предвид че няма заключване очаквах при ръчка доста да се разстройва, но останах приятно изненадан :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На сайта на Карвин в секцията за кастъм модели има целия хардуер, който може да се добави към сток моделите. Провери там, имаше цени!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мога да разбера какъв е проблема да се пусне един Гуугъл за целта B)

Е ти цени:

http://www.warmoth.com/hardware/bridges/br...idges_wilkinson

 

И да в БГ аз не съм виждал такива да се продавата отделно. Може и да има някъде, но се съмнявам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.