kitaratapesho Отговорено Март 2, 2009 Отговорено Март 2, 2009 Да, но изброените от теб (поне половината) са си блус и джаз китаристи Засичал съм по записи и клипове и други герои - мисля, че наскоро мернах клип с Елвис да забива с такава на някакъв лайв. А доколкото знам, ES-335 се води semi-hollow body, точно заради разделението на кухината в корпуса. И двата модела са убиец, всеки уникален по рода си и предназначението си. Дай Боже всекиму Цитирай
docc Отговорено Март 2, 2009 Отговорено Март 2, 2009 Аз мисля, че се опитах да посоча изпълнители, разграничаващи се от 'строгия джаз" (колкото и общо/непрецизно да е това мое определение) - вкл. blues и fusion китаристи. Относно ES335 - да, точно такова определение имат този тип инстументи! 'Господ дава, ама в кошара не вкарва!' ... ... (и в главата - също! ) Цитирай
yotzzo Отговорено Март 4, 2009 Отговорено Март 4, 2009 (Редактирано) ^ Какво е дървото? От онова, което маха и гони ли? .... изобщо - вмятането би могло да прерастне в дискусия на тема (от рода на) 'Archtop/Hollowbody Guitars + Rock Music' ... ...(но пък едва ли би била интересна за повече от 10-на човека от посетителите на Форума!) Хайде да са 20-30 човека, има какво да се говори за този тип китари. Може да пропише някой, на когото му е било скучно само за металски китари да чете. Редактирано Април 24, 2009 от Baby Thomas Цитирай
Daniel_V Отговорено Март 4, 2009 Отговорено Март 4, 2009 За мене най-красивата е... абе надявам се да намеря гриф IBZ Original Wizard (оригиналния от 80-тарските RG-та) и ще направя идеята ми за красива китара. Като подсказка ще кажа само, че ще се казва "Purple Haze"... останалото оставям на фантазията ви. За красива незнам, но знам коя е първа в списъка ми с "TO DO" - Ibanez RG565. С DiMarzio PAF Pro на бридж и сингъла - състейнър. Цитирай
Hillbilly Отговорено Март 4, 2009 Отговорено Март 4, 2009 ES-335 е убиец! Тук се сещам за Алвин Лий, Фреди Кинг и т.н. Между другото и Леспол от 80-те насам са с кухини/камери в тялото. Цитирай
MiroLambov Отговорено Март 4, 2009 Отговорено Март 4, 2009 Наистина холоу боди китарите са красиви....Аз искам да си купя ЕС-175 и да я ползвам за рок и блус музика (маа тва едва ли ще се случи...) Гледал съм концерт на който Страдлин ползваше точно такава с доста дисторшън и си звучеше доста добре...А другите герой като Steve Howe и Джо Пас(макар че той е типичен джазмен...) , няма да ги коментирам.... Цитирай
rockfire Отговорено Март 4, 2009 Отговорено Март 4, 2009 Мацките(мартеници ) са страхотни. Сигурно те пък са свирили на теб Там не е за малки деца Цитирай
Lumash Отговорено Март 5, 2009 Отговорено Март 5, 2009 (Редактирано) Ето моя избор за най-красива китара Редактирано Март 5, 2009 от Lumash Цитирай
Azwraith Отговорено Март 5, 2009 Отговорено Март 5, 2009 Мен лично в момента страшно много ме кефят Dean китарите и специално това: Цитирай
horsefucker Отговорено Март 27, 2009 Отговорено Март 27, 2009 тази - http://www.12fret.com/new/Ibanez_JEM_20th_...sary_guitar.jpg не знам от какво дърво е направена и какъв състейн има ама е това Батка, не се обиждай, китарата може да е яка, ама цвета е циганска мечта! Цитирай
AXE Отговорено Март 27, 2009 Отговорено Март 27, 2009 Няма да слагам конкретни снимки, всеки да си избере от тук. Знам че е пускано вече, но има доста нови китари поне от последната ми визита. Цитирай
Slide Отговорено Март 27, 2009 Отговорено Март 27, 2009 ^ Цяпат мрака тия. Кви ли пари вървят... Цитирай
checho Отговорено Март 27, 2009 Отговорено Март 27, 2009 направо кривоглед да станеш дет' се казва...много 'арни, браво Цитирай
Recommended Posts