Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Да, но изброените от теб (поне половината) са си блус и джаз китаристи :punk_guitar: Засичал съм по записи и клипове и други герои - мисля, че наскоро мернах клип с Елвис да забива с такава на някакъв лайв.

А доколкото знам, ES-335 се води semi-hollow body, точно заради разделението на кухината в корпуса.

И двата модела са убиец, всеки уникален по рода си и предназначението си.

Дай Боже всекиму :punk_guitar:

• Отговори 1.2k
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Аз мисля, че се опитах да посоча изпълнители, разграничаващи се от 'строгия джаз" (колкото и общо/непрецизно да е това мое определение) - вкл. blues и fusion китаристи.

Относно ES335 - да, точно такова определение имат този тип инстументи!

'Господ дава, ама в кошара не вкарва!' ... ... (и в главата - също! :punk_guitar: )

Отговорено (Редактирано)

^ Какво е дървото? От онова, което маха и гони ли?

.... изобщо - вмятането би могло да прерастне в дискусия на тема (от рода на) 'Archtop/Hollowbody Guitars + Rock Music' ... ...(но пък едва ли би била интересна за повече от 10-на човека от посетителите на Форума!)

Хайде да са 20-30 човека, има какво да се говори за този тип китари. :rockon: Може да пропише някой, на когото му е било скучно само за металски китари да чете. :greenball:

Редактирано от Baby Thomas
Отговорено

За мене най-красивата е... абе надявам се да намеря гриф IBZ Original Wizard (оригиналния от 80-тарските RG-та) и ще направя идеята ми за красива китара. Като подсказка ще кажа само, че ще се казва "Purple Haze"... останалото оставям на фантазията ви.

За красива незнам, но знам коя е първа в списъка ми с "TO DO" - Ibanez RG565. С DiMarzio PAF Pro на бридж и сингъла - състейнър.

Отговорено

ES-335 е убиец! Тук се сещам за Алвин Лий, Фреди Кинг и т.н.

Между другото и Леспол от 80-те насам са с кухини/камери в тялото.

Отговорено

Наистина холоу боди китарите са красиви....Аз искам да си купя ЕС-175 и да я ползвам за рок и блус музика (маа тва едва ли ще се случи...) Гледал съм концерт на който Страдлин ползваше точно такава с доста дисторшън и си звучеше доста добре...А другите герой като Steve Howe и Джо Пас(макар че той е типичен джазмен...) , няма да ги коментирам....

• 3 weeks later...
Отговорено
тази - http://www.12fret.com/new/Ibanez_JEM_20th_...sary_guitar.jpg

не знам от какво дърво е направена и какъв състейн има ама е това

Батка, не се обиждай, китарата може да е яка, ама цвета е циганска мечта! :);)

Отговорено

Няма да слагам конкретни снимки, всеки да си избере от тук. Знам че е пускано вече, но има доста нови китари поне от последната ми визита.