muzicantini Публикувано Ноември 4, 2010 Публикувано Ноември 4, 2010 Здравейте. Имам няколко въпроса. Реших, че ще си взема Епифон и искам да е нов. Но тук изникват следните чудения. Доколкото разбрах има някакъв номер с ДДС-тата, като се поръчва от Thomann.de. Трябва да се гледа цената в немската версия на сайта, при пристигане в България отнемат немското ДДС, което е 17% и прибавят Българското, което е 20%. Така ли е или се бъркам? Има ли някакви други уловки по цената? Другият ми въпрос е - как стоят нещата с връщането на стоката? Ако китарата се окаже дефектна (говоря нещо, което не се вижда веднага при разопаковането, не е нещо фрапиращо), мога ли да я върна и за чия сметка са разходите по обратния транспорт? И последният ми въпрос - има ли в България магазин, където да се продават нови Епифони (конкретно ме интересува Лес Пол Стадрат Heritage cherry sunburst. ) и могат да се пробват (без някаква супер мега високи надценки). Още по-конкретно - интересува ме за Варна, защото утре пътувам в тази посока. Мерси предварително. Цитирай
BloodMetall Отговорено Ноември 4, 2010 Отговорено Ноември 4, 2010 19% е ДДС то в Германия!Объркал си се в UK ДДС-то е 17,5%. За приблизителна цена на продукта гледай немската версия на сайта. Ако китарата е дефектна, се пише E-mail на томан в отдел Customers Support и там ще ти обяснят какво се прави подробно. Цитирай
Acei Отговорено Ноември 4, 2010 Отговорено Ноември 4, 2010 преди да поръчваш от томан защо не вземеш да се огледаш в обявата на madmax той продава един епифоун от махагон и понеже съм го пипал точно този епифоун мога да ти споделя, че китарата си заслужава, а и гледам, че я продава на изключително ниска цена поздрави Цитирай
muzicantini Отговорено Ноември 4, 2010 Автор Отговорено Ноември 4, 2010 Виждал съм тази обява, не ми харесва Готическата версия на тази китара, искам Чери Сънбърст и да е нова. Цитирай
bmo Отговорено Ноември 4, 2010 Отговорено Ноември 4, 2010 Отваряй италианската версия на Томан, там цените са с 20% ДДС точно като у нас. Прибавяш 30 евро за доставка и това е цената, на която ще я получиш на посочения от теб адрес. Относно връщането - в сайта има мейл, с който се съобщава за проблема. Мисля, че поемаш разноските по връщането, а след това цената за стоката ти се превежда обратно по картовата сметка. Според мен вероятността да получиш нещо дефектно е минимална, защото стоката се преглежда преди да се експедира, а когато я получиш, ще видиш, че е перфектно опакована. Аз самият си взех китара от Томан преди няколко месеца и пристигна в картонена кутия, която отделно е поставена в още един кашон, а пространството между кутията и кашона беше пълно с едни пълни с въздух найлонови "възглавнички", които поемат всякакви евентуални по-силни сътесения, които може да претърпи китарата при транспорта. Като се има предвид, че и целият кашон е маркиран със знак за чупливо, мисля, че хората са се постарали. Това е в общи линии. Успех! Цитирай
Heartman Отговорено Ноември 5, 2010 Отговорено Ноември 5, 2010 Виж във визиартс.Няма смисъл да поръчваш чак от томан и да чакаш.Тука става по-лесно. http://www.visiarts.net/catalog/index.php?...e=1&sort=3a Цитирай
Rammkopf Отговорено Ноември 5, 2010 Отговорено Ноември 5, 2010 (Редактирано) ^ +1 Но сравни все пак цената с тази в Thomann, тъй като ВА Център имат някои стоки, които са грозно по-евтини, отколкото в Thomann, но имат и такива, които са несмилаемо по-скъпи. Дори, ако добавиш цената за доставка от Германия, пак е по-скъпо, докато не се усетят за този факт и актуализират бързичко цифрата. Като цяло, цените във VisiArts са повече от приемливи и сериозни флуктуации спрямо чужбинските магазини не ще видиш. Беше то. Едно време. И понеже имам вече личен опит с тях, с една дефектна стока в частност (не по вина на ВА, разбира се), политиката им за обслужване на клиенти и съдействието, което оказват при рекламация на дефектни или впоследствие дефектирали стоки е просто жестоко!!! Няма такова отношение към клиенти при конкуренцията (пак от опит), не съм видял поне. Редактирано Ноември 5, 2010 от Rammkopf Цитирай
Acei Отговорено Ноември 5, 2010 Отговорено Ноември 5, 2010 Rammkopf Значи викаш може да се разчита на тези от Визиартс иначе към музикантини какво като не те кефи цвета ако можеш я пробвай пипни. повърти, подхвърли, посвири и там каквото може да се направи току виж си дошъл на дръг акъл поздрави Цитирай
Rammkopf Отговорено Ноември 5, 2010 Отговорено Ноември 5, 2010 Rammkopf Значи викаш може да се разчита на тези от Визиартс Братле, абсолютно може, да! Цитирай
muzicantini Отговорено Ноември 7, 2010 Автор Отговорено Ноември 7, 2010 Мерси на всички отзовали се. Значи относно доставката - мога да използвам местния музикален магазин, да ми пуснат китарата с нещо друго и доставката ми излиза безплатно. Иначе и аз съм на мнение, че трябва да се пипне, но така и не разбрах дали има някъде магазини, които да продават Епифон. Относно Визиартс - моделът който ме интересува, Стандарт Cherry Sunburst e 839 лв, което ще ми излезе по-скъпо, отколкото Томан. Цитирай
Rammkopf Отговорено Ноември 8, 2010 Отговорено Ноември 8, 2010 Ако говориш за тази китара от ВизиАртс, която се предполага, че е тази китара в Thomann, то Google съвсем не те подкрепя. Нали не забравяш 30-те евра за транспорт от Томан? Цитирай
gost Отговорено Ноември 8, 2010 Отговорено Ноември 8, 2010 Виж тази тема - http://forum.muzikant.org/index.php?showto...30&start=30 и мнението на BREAKDOWN по-точно ще може да си вземеш китарата на точно такава цена каквато е в немската версия на сайта и без 30-те евро доставка Цитирай
Rammkopf Отговорено Ноември 8, 2010 Отговорено Ноември 8, 2010 ^ Видях му я вече темата, но това я стане скоро, я не. Освен това, цената на китарата в Томан пак е 479 EUR. Според Гугльо: 479 Euros = 936.881661 Bulgarian levs Коментс? Цитирай
muzicantini Отговорено Ноември 8, 2010 Автор Отговорено Ноември 8, 2010 Нещо не си разбрал. Говоря за този модел - http://www.thomann.de/de/epiphone_les_paul...ry_sunburst.htm , който е 384 евро. Излиза по-евтино от Томан. Цитирай
Rammkopf Отговорено Ноември 8, 2010 Отговорено Ноември 8, 2010 М-да, бивало да погледна на втората страница. :) 10x Цитирай
Recommended Posts