hipnotizatora Публикувано Ноември 3, 2010 Публикувано Ноември 3, 2010 Значи искам да направя един запис на гласа си и да го запиша после на диск не пеене а просто говорене само че си купих едни слушалки с микрофон от Куфланд и сега не знам дали е от тях,но на записа постоянно се чува едно като жужене пробвах с две програми и все е така.Моля Ви за съвет какъв микрофон да си купя за да го няма този ефект,че дадох май 20 лева на вятъра.Предварително Ви благодаря.Май освен в този форум няма къде да получа правилната информация П.С.:Извинявам се ако има вече такава тема. Извинете забравих да попитам и от къде може да се намери микрофона който ще ми препоръчате и колко пари ще е горе-долу. Цитирай
patzo Отговорено Ноември 3, 2010 Отговорено Ноември 3, 2010 То лесно можем да ти препоръчаме микрофон ама като ти гледам бюджета който си готов да отделиш е малко трудно. А и добрия звук не идва само от микрофона. Цитирай
hipnotizatora Отговорено Ноември 4, 2010 Автор Отговорено Ноември 4, 2010 Е от какво например на мен не ми трябва перфектен звук само колктоо да се чува горе-долу но да няма странични шумове Цитирай
enuffZnuff Отговорено Ноември 4, 2010 Отговорено Ноември 4, 2010 Това ще ти свърши работа ! http://www.musicworld.bg/bg/c_1484/i_18277...1800Single.html Ама не съм сигурен , че проблема с шума ти е само в микрофона , а и в зуковата карта ! Успех! Цитирай
patzo Отговорено Ноември 4, 2010 Отговорено Ноември 4, 2010 (Редактирано) Ето ти примерно няколко евтини микрофона: Electro-Voice Cobalt Co9 Electro-Voice N/D167 или още по-ефтин BEHRINGER XM8500 Но знай, че голяма част от качеството идва от микрофонния предусилвател. Твоя сигирно е от вградена карта или някоя евтина такава, така че не очаквай чудеса. А колегата отгоре ме изпревари !!! Редактирано Ноември 4, 2010 от patzo Цитирай
hipnotizatora Отговорено Ноември 10, 2010 Автор Отговорено Ноември 10, 2010 Благодаря Ви искрено за съветите!Пожелавам Ви много успехи във всичко, ще взема тези дни някой от тези и ще пробвам на някой друг компютър да видя Цитирай
BonVi Отговорено Декември 30, 2011 Отговорено Декември 30, 2011 Виждам че темата е малко стара/ Но това което му предложихте са динамични микрофони, за чист запис не е ли по добре да се изпоузва кондензаторен или пиезо? Цитирай
emo_tion1 Отговорено Декември 31, 2011 Отговорено Декември 31, 2011 Ако проблемът ти е само чистия запис , шумът лесно може да се оправи от програмата с която записваш Цитирай
GMUNKZ Отговорено Януари 3, 2012 Отговорено Януари 3, 2012 Ако проблемът ти е само чистия запис , шумът лесно може да се оправи от програмата с която записваш С кои ефекти става тва ? И задължително ли се минава през такива ефекти , ако записваш със среден клас микрофон ? Цитирай
presly Отговорено Януари 3, 2012 Отговорено Януари 3, 2012 Ако беше толкова лесно... Подобни "ефекти" се прилагат в строго определени случаи, или за специални ефекти. Поради своята природа (най-често базирани на FFT инвертиране), денойзерите (особено при некомпетентна употреба) внасят значителни артефакти във звука - най-забележимия от които е ярко изразен фленджинг ефект. Та не бих препоръчвал с подобни средства да се търси "чист" запис. Цитирай
emo_tion1 Отговорено Януари 3, 2012 Отговорено Януари 3, 2012 Всъщност в началото ти спомена че не търсиш перфектен звук , а запис чист от жужене и бръмчене . В този случай тези ефекти са точно за твоя случай и ако ползваш аудасити като програма за запис , ефектите се прилагат от самото меню ефекти - премахване на шум , премахване на пукане, мисля че имаше и още един ефект . А както казаха колегите по горе само хубав микрофон няма да ти реши проблема. Основният проблем идва от вградените звукове карти , но методът по горе мисля , че ще ти свърши работа на този етап Успех Цитирай
BonVi Отговорено Януари 22, 2012 Отговорено Януари 22, 2012 A не се записва на компютър? Намерих наскоро касетен рекордер, 2дву канален и успях да го вържа към компа... Става много по добър запис когато се мине първо през лента... (извините за оф топика) Цитирай
blr Отговорено Януари 22, 2012 Отговорено Януари 22, 2012 А ако го прекараш през грамофон, става направо страхотно! 1 Цитирай
misterj Отговорено Януари 22, 2012 Отговорено Януари 22, 2012 По-добре после да минава през лента, но щом тази ситуация е успешна за теб, значи е добре. Цитирай
Recommended Posts