Свилен Бас Отговорено Март 27, 2007 Отговорено Март 27, 2007 Новият строй на новата ми китара е А Е A E A C# E , но смятам да си взема по-дебели струни и да я спусна още тон надолу - G D G D G H D - ще бъде яко, а? Китарата е акустична и по този начин, и с един слайд кърти умивалници, разбива вани, сваля стени и свързва хората За сега само 7-ма струна е от бас, но като я сваля и 6-та също ще бъде Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юни 17, 2007 Отговорено Юни 17, 2007 (Редактирано) В случай, че някой иска да свири Висоцки: http://en.wikipedia.org/wiki/Russian_guitar http://en.wikipedia.org/wiki/Vladimir_Vysotsky http://www.kulichki.com/vv/eng/ Редактирано Юни 17, 2007 от Evtim Djerekarov Цитирай
BlueZone Отговорено Юни 18, 2007 Отговорено Юни 18, 2007 В сферата на последната ми композиция: C# G# C# G# B E - съвсем спокойно и метализми могат да се свирят с него, макар че биченето на скали нагоре-надолу не е особено удобно ... Цитирай
FREAKISH Отговорено Юли 2, 2007 Отговорено Юли 2, 2007 Абе навсякъде все свалят надолу , интерестно ми е дали се ползва нещо като F | A# | D# | G# | C | F Има си каподастро за тая работа! Цитирай
Свилен Бас Отговорено Юли 14, 2007 Отговорено Юли 14, 2007 Значи, сложих на едната електричка (Кремона, от серията "Трю метъл мадъфакъ") струни от бас и две дебели от китара и сега ми е октава по-ниско - а бе, кърти си отсекъде, че даже не е и фалшива, а и съм доста изненадан, че звучи дори по-невероятно, от колкото очаквах... Наскоро свирих и с един прекрасник, чиято китара беше в строй C G D A E G - е това вече ме изкърти, но не съм по-назад с баса - C G D A. А бе, дет метъл и зелени маслинки \m/ Цитирай
MasterOfDisaster Отговорено Декември 22, 2007 Отговорено Декември 22, 2007 На Слепия Пазител (Blind Guardian) строя знаете ли как да го докарам? D# A# F# C# G# D# (ест го взех от някви таблатури) Работата е че на тунера ми такова нещо като D# не изкарва. Изкарва некво Eb. Д' куестчън ис... Eb=D#. И ако не как да го докарам. Цитирай
Guest Отговорено Декември 22, 2007 Отговорено Декември 22, 2007 Eb=D# строя им е Eb Ab Db Gb Bb Eb (от ниска към висока), това е равнозначно на D# G# C# F# A# D#. Т.е. половин тон по-надолу от стандартната настройка. Цитирай
MasterOfDisaster Отговорено Декември 22, 2007 Отговорено Декември 22, 2007 Мерси. Тоест с половин на горе от стандартната Цитирай
Guest Отговорено Декември 22, 2007 Отговорено Декември 22, 2007 Не, с половин НАДОЛУ е. Стандартната е E A D G B E (от дебела към тънка струна, т.е. от ниска към висока) , половин тон нагоре ще е F A# D# G# C F. Цитирай
MiroLambov Отговорено Декември 23, 2007 Отговорено Декември 23, 2007 Аз пък имам друг въпрос за същия сторй...Мога ли по някъв начин да свиря песни от тоя на стандартен, че нямам тунер апък по ухо не мога да настроя китарата? Цитирай
erin Отговорено Януари 6, 2008 Отговорено Януари 6, 2008 Мисля, че ще стане като стандартния, ако сложиш каподастер на първо прагче Цитирай
MiroLambov Отговорено Януари 6, 2008 Отговорено Януари 6, 2008 Аз се оправих...Попринцип свиря на стандартен ама имаше едно рифче на Слаш ,дето исках да науча , а той свири в такъв строй...Изместих всичко с по 1 прагче назад ...(примерно ако се свири опр. струна на 12 прагче ,ти я свириш на 11) само свободните не мога да изсвиря ама карай... Цитирай
Overdrive Отговорено Януари 6, 2008 Отговорено Януари 6, 2008 Мисля, че ще стане като стандартния, ако сложиш каподастер на първо прагче не неможе рамърдайте си мозъка малко Eb е с половин тон ПО-НИСКО от нормалния как ще стане с капо според теб??????? Цитирай
erin Отговорено Януари 7, 2008 Отговорено Януари 7, 2008 (Редактирано) Еми, точно де, и като сложи капо, ще стане с половин тон по-високо, т.е. Е като в стандартния строй ПС: оф, sorry, сега видях, че всъщност cursedsoul иска да направи обратното Редактирано Януари 7, 2008 от erin Цитирай
BlueZone Отговорено Януари 7, 2008 Отговорено Януари 7, 2008 Онзи ден изобретих следния строй: C, G, D, D, A, E (от 6-та към 1-ва) Идеален е за кухарка с метални струни. Доста интересни акорди се получават Цитирай
Recommended Posts