EAmechaniX Публикувано Ноември 3, 2010 Публикувано Ноември 3, 2010 (Редактирано) Всички знаем, че има потребители с два и повече акаунта, които използват за най-различни цели, някои от които да продават боклуците си в раздел 'продава'. Много от тях са толкова тъпи, че даже не могат да го направят както трябва и биват разобличени много скоро. Имам предложение да се направи една тема или раздел, защо не и банер, (както прецените) и там да се поместват имената с двуличните, които използват повече от един акаунт. Линкове към техни обяви и теми с техни данни също могат да се поместват там. Няма да им бъдат нарушени правата, по простата причина, че сами са поставили данните в темата си. Също така, когато двуличникът пусне тема, тя да не се изтрива, а само да се заключва, плюс коментар от модератор, че продавачът е с два акаунта. В коментара също може да се напише нещо от сорта - ''Нарушена Х точка от правилата форума'', подобно на схемата, която ползват например в Замунда. Храненето с банани явно не е най-добрия подход, а двуличните остават невидяни от нас потребителите. Какво мислите по този въпрос? Ще се радвам да коментирате по предложението ми, както и нови предложения са добре дошли. Това просто трябва да спре! Някак си не е честно спрямо другите потребители! Не мислите ли? Ако смятате предложението ми за излишно - критикувайте ме смело! Редактирано Ноември 3, 2010 от EAmechaniX Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Ноември 3, 2010 Отговорено Ноември 3, 2010 Има идея в предложението! Аз съм за! Цитирай
aitapeapea Отговорено Ноември 3, 2010 Отговорено Ноември 3, 2010 Подкрепям ! Същото явление се наблюдава и в раздел - Търсят се музиканти Цитирай
Rado54 Отговорено Ноември 3, 2010 Отговорено Ноември 3, 2010 И аз подкрепям идеята! Прекалено много некоректност вреди на имиджа на сайта най-вече! Цитирай
EAmechaniX Отговорено Ноември 3, 2010 Автор Отговорено Ноември 3, 2010 Например: ( и това го открих на съвсем случаен принцип, на първия на когото попаднах) Visit My Website Забележете! Продавам Ltd Mh-100qm Последно: 27th October 2010 - 07:15 AM - twizted ------------------------------------------------------------ Публикуван на: Oct 27 2010, 07:05 AM - r u o k ------------------------------------------------------------ Не е като да си е забравил паролата или... Освен ако помни само по десет минути... Цитирай
musicman Отговорено Ноември 3, 2010 Отговорено Ноември 3, 2010 Нали имаме вече такъв раздел? Този рейтинг нали е за това? Цитирай
EAmechaniX Отговорено Ноември 3, 2010 Автор Отговорено Ноември 3, 2010 (Редактирано) Съжалявам - тук става въпрос за нещо съвсем друго. По принцип: Мога да си купя неща от ''двама'' потребителя, да пусна два фийдбека и никой никога няма да разбере, че са един и същ човек. Дори аз. Изобщо не става въпрос за това. Идеята е, тези хора да не се баннват, защото по-късно реинкарнират в други акаунти, а да се виждат от всички с подходящите коментари под темите им. Да са на показ. Също може да се поставя някаква точка в аватара им и т.н. - просто да бъдат белязани. ...но да се виждат и да се знаят. Много е лесно така - осираш се и после се прераждаш като някой друг. Преди ден gnarf655 пропищя от един, пусна две теми и к'во стана?! - изтриха му темите. Кой разбра?!, двама, трима?! А как може в рейтинга да се запомнят всички?! Не са малко. Мисля, че правилното им място е в отделен списък - да се виждат на всеобщ показ. Двойната самоличност не се е толерирала никога, никъде. Редактирано Ноември 3, 2010 от EAmechaniX Цитирай
blr Отговорено Ноември 3, 2010 Отговорено Ноември 3, 2010 На такива тарикати не трябва ли направо да им се трият всички регистрации, т.е. тихо и безшумно премахване от форума + бан за регистрация по IP address Цитирай
musicman Отговорено Ноември 3, 2010 Отговорено Ноември 3, 2010 ^ Точно така правим. ^^^ А относно новите акаунти - мислиш, че като се види на "стената" няма да си направи нов ли? Цитирай
EAmechaniX Отговорено Ноември 3, 2010 Автор Отговорено Ноември 3, 2010 (Редактирано) тихо и безшумно премахване от форума + бан за регистрация по IP address А според теб, как става това в момента? А работи ли този подход? Да не говорим, че някои пишат от различни IP-та. Аз лично пиша от три. Има и още. Доста акаунти пишат от виртуални IP-та Акаунта е безплатен. Мога да начаткам 10 акаунта - супер лесно е. ...и нека ме баннват - акаунти бол. Аз лично разполагам с 5 акаунта на приятели, които рядко влизат тук. Но не злоупотребявам. и при двата случая ще си направи нови акаунти. Не съм казал, че предложението ми е съвършено, но си мисля, че евентуално е някаква мярка, която би могла да се усъвършенства с ваша помощ и действие. Та това е само предложение - ако няма резон -ТРИЙТЕ! Ако аз видя белязан акаунт, ще се позамисля дали да правя търговия или комуникация с такъв човек - щом е белязан, значи има причина. Чак тогава ще се поразровя в рейтингите и ще си взема решението, какво да правя. пп Всичкото това не го правя за моя облага или удобство - просто смятам че не е правилно. За всички не е! Редактирано Ноември 3, 2010 от EAmechaniX Цитирай
blr Отговорено Ноември 3, 2010 Отговорено Ноември 3, 2010 Или аз не разбирам точно как ще функционира, или... Да речем лицето Х има две регистрации с потербитески имена "аааа" и "бббб" Хващат го и го закачат на стената на позора. Лицето Х си прави трета такава с потребителско име "вввв" и продължава нататък. Цитирай
Recommended Posts