Sa6o929 Публикувано Октомври 29, 2010 Share Публикувано Октомври 29, 2010 (Редактирано) Здравейте отново, понеже не намерих отговор на въпроса ми във форума реших да постна нова тема. Ами след близо година свирене прочетох случайно в ultimate guitar, че за максимални резултати най-добре е дясната ръка, по-точно дланта да не се подпира на струните, моста или тялото на китарата (говоря за електрическа) Аз досега винаги съм свирил с 4 и 5 пръст на бодито и ми е малко трудно да се прехвърля. Пък и не виждам alternate как ще го свиря по-този начин, разбирам че има повече свободно движение в китката, но заслужава ли си наистина тепърва да се занимавам с това как мислите? Редактирано Октомври 29, 2010 от Sa6o929 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
muzicantini Отговорено Октомври 30, 2010 Share Отговорено Октомври 30, 2010 Пълни глупости. Свири се така, както ти е удобно. Няма как да правиш палм мютинг като ти е ръката във въздуха, нали? А пък и да не говорим какъв ти е балансът така.... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vasil Pavlov Отговорено Октомври 30, 2010 Share Отговорено Октомври 30, 2010 (Редактирано) Петручи подпира така ръката на китарата (кутрето по - специално), пък като гледам си свири без проблеми... Свири си както ти е удобно, въпросът е да не се окаже след време, че тая постановка не ти върши работа и да трябва да я променяш. Иначе, както има китаристи, които не могат да свирят, ако се подпират, така има и някои, които не могат без да се подпират. Редактирано Октомври 30, 2010 от Vasil Pavlov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
V3n0m Отговорено Октомври 30, 2010 Share Отговорено Октомври 30, 2010 Значи дръж ръката във въздуха, а ако искаш да ти е още по трудно свали колана и свири прав а относно "палм мютинга" ще викнеш някой да ти помага Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Лими Отговорено Ноември 3, 2010 Share Отговорено Ноември 3, 2010 (Редактирано) Ето двама виртуози, които позиционират ръцете(десните) си по различен начин. А, резултата и при двамата е фантастичен. 1. Paul Gilbert 2. и неговият УЧИТЕЛ Редактирано Ноември 3, 2010 от Лими Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
edyy Отговорено Ноември 3, 2010 Share Отговорено Ноември 3, 2010 На класическа също е така, сигорно си има причина.Незнам някой по-разбиращ трябва да ти обесни, Malmsteen също е започнал на класическа китара, не е лошо да свикнеш така, но карай както си знаеш и както ти е удобно, това е. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
superkosta Отговорено Ноември 5, 2010 Share Отговорено Ноември 5, 2010 основното нещо е да не се стяга ръката (т.е като опираш 4 и 5-ти пръст, не трябвада чувстваш основната опора на тях, така че да ти се стяга ръката). Важното е ръката да е максимално отпусната. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Valeri_pj Отговорено Ноември 24, 2010 Share Отговорено Ноември 24, 2010 Лими Тия тримата не са хора - това са гениални музиканти.Особенно впечатление ми направи как Джанго Рейнхард солира с два пръста това нещо надали го могат мнозина! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
superkosta Отговорено Ноември 25, 2010 Share Отговорено Ноември 25, 2010 по скоро за максимална бързина(не за макс.резултати) е по добре ръката да ве се опира в китарата и в струните. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sevenstring Отговорено Ноември 26, 2010 Share Отговорено Ноември 26, 2010 Моето скромно мнение (на преобладаващо самоук китарист) е, че при тези неща много ефективно действа принципът на естествения подбор. Като се опитваш да свириш (като цяло) или да направиш нещо (конкретно) с дадена постановка и не ти иде отръки, почваш да променяш по собствен усет и работещият (за теб) вариант в крайна сметка се налага от само себе си. Лично аз свиря от двуцифрено число години и, повярвайте ми, въобще не съм се и замислял каква ми е постановката на дясната ръка. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Valeri_pj Отговорено Ноември 26, 2010 Share Отговорено Ноември 26, 2010 Абсолютно си прав sevenstring.Човек се нагажда според това как му е на него удобно.Е има моменти.когато се налага да промени постановката но в общи линии .. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Voodoo_MetaL_PK Отговорено Ноември 26, 2010 Share Отговорено Ноември 26, 2010 На всичко което си свикнал да правиш грешно след време ще се окаже много трудно да отвикнеш, да го промениш към правилно, но според мен чак пък специални резултати за постановка на дясната ръка...има нещо, но лявата е по-важна (по-скоро не лявата, а тази която натиска струните върху грифа, все пак може да има и левичари, объркващо е малко), там и постановки, глупости, но там е задължително. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
James Hetfield Отговорено Ноември 27, 2010 Share Отговорено Ноември 27, 2010 Както му е удобно, но и ергономично на човек. Имаше едно интервю с чичо Мъстейн, където разправяше за травма на ръката. Просто свиващите мускули спрели да го слушат. Заради неестествена и неергономична постановка на лявата ръка получил парализа. После физиотерапии, лечение и тн. Сега пак си свири де, но това показва, че най-правилно, както казват по бойните изкуства са естествените движения (в случая постановки). Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Yves Отговорено Ноември 27, 2010 Share Отговорено Ноември 27, 2010 Заради неестествена и неергономична постановка на лявата ръка получил парализа. Сигурен ли си в това? Защото аз го слушах да казва, че се случило след като бил заспал на ръката си на някакъв стол (сигурно пак е бил дрогиран ) и останах с впечатление, че това е причината. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
James Hetfield Отговорено Ноември 27, 2010 Share Отговорено Ноември 27, 2010 Е от това най-много да ти изтръпне ръката, но не и да ти откаже нервът. И аз съм заспивал на рката си, но все още мога да я движа... Ето и видеото (от 2.17) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts