gog Отговорено Октомври 27, 2010 Share Отговорено Октомври 27, 2010 Младеж На Кремоната проблема не е смотано дърво (даже са от по-качествена дървесина от много среден клас китараи). Проблема е изработката! Това ще рече, че кремоната може да фалшивее на места, грифа да не е удобен, пракчетата са калпави и тн. , но звука не е лош! Според мен Кремоните звучат най-добре на нек адаптер (незнам защо си мислиш че трябва да смениш точно бриджа може би защото с калпавите адаптери така ти се струва...). Първата ми китара беше кремона, сменил съм адаптерите, ключовере и няколко други корекции има и още си я пазя и си я ползвам - като звук е много добра. Аз съм сложил Фендерски нойзлес на нека и саймор дънкан на бриджа - разлика в звука ще видиш веднага какъвто и адаптер да сложиш защото на Кремоната адаптерите за нищо не стават. Оказа се че Кремоната звучи много добре на нек - много мек, плътен и приятен звук. Съветвам те да не се мъчиш да слагаш активни ЕМГта и такива бози - защото излишно ще се усложни задачата. Просто един добър пасивен сингъл адаптер и си готов. (Моя съвет е да го сложиш на нек позиция). Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
biala Отговорено Октомври 28, 2010 Share Отговорено Октомври 28, 2010 ако имате певец - нек адаптера ще е по-добре (затова му викат ритъм адаптер), бриджа ще покрива доста от честотите на гласа, което рядко е желетелно така единствено ти ще изпъкнеш в микса. Това за лошата китара с хубав адаптер са пълни глупости... еи това е записано с моята Кремона: http://soundcloud.com/bialata/digital-head-scryed Както вече споменах проблема на кремоната не е лош звук, а лоша изработка. Тъй като ти явно си си свикнал на твоята - тя ще си е същата китара но ще звучи МНОГО по-добре. И от моя опит ти казвам че ЕМГто не е за тази китара. Търси нещо с "moderate output" примерно това : http://www.seymourduncan.com/products/elec...lnico_ii_pro_f/ Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DJ SKRATCH Отговорено Октомври 28, 2010 Share Отговорено Октомври 28, 2010 Съветвам те да посъбереш още малко пари и направо да си купиш друга китара. @biala можеш ли да поясниш това "ако имате певец - нек адаптера ще е по-добре (затова му викат ритъм адаптер), бриджа ще покрива доста от честотите на гласа, което рядко е желетелно така единствено ти ще изпъкнеш в микса. " Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Kalmar Отговорено Октомври 28, 2010 Share Отговорено Октомври 28, 2010 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 28, 2010 Share Отговорено Октомври 28, 2010 Aко имаш от онези кремони, които имитират стратокастер, с трите единични адаптера - не се занимавай да злагаш скъп адаптер на такава цепеница. Ако е от онези, които са с двата хъмбъкера - техните хъмбъкери звучат достатъчно прилично, а ако правят микрофония, можеш да ги топнеш в смес от парафин и восък на водна баня, да се парафинират. Иначе не мисля, че файдата от ЕМГ на такава китара е достатъчно голяма, че да си струва. ТОва са чамови китари. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
biala Отговорено Октомври 28, 2010 Share Отговорено Октомври 28, 2010 (Редактирано) ^^ с тази форма има китари от различни години, различни серии с различни материали... Както и да е... Младежа явно иска нов адаптер с цел някъв концерт и няма пари за нова китайска талпа с неясни качества Така де всички сме били млади и бедни така че тези съвети за нова китара са меко казано тъпи Редактирано Октомври 28, 2010 от biala Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
slayer92 Отговорено Октомври 28, 2010 Автор Share Отговорено Октомври 28, 2010 (Редактирано) Еми тогава може да се откажа от 81-то но май ще зема hz h4a нек адаптер един пич от форума продава сега на доста евтина цена такаче май това ще е най - доброто решение защото винаги после ще мога да го ползвам за някоя друга дъска и един уинкинсън имам бридж мисля че ще е най добре. А кремоната ми е с два хъмбъкера плътно е тялото Редактирано Октомври 28, 2010 от slayer92 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Valserp Отговорено Октомври 28, 2010 Share Отговорено Октомври 28, 2010 Както и да е... Младежа явно иска нов адаптер с цел някъв концерт и няма пари за нова китайска талпа с неясни качества Така де всички сме били млади и бедни така че тези съвети за нова китара са меко казано тъпи Някои си остават "млади и бедни" до края на живота си, така като гледам. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
maxim09 Отговорено Октомври 29, 2010 Share Отговорено Октомври 29, 2010 (Редактирано) Парчето, записано с Кремонката си го бива, евала кърти . А може ли повече подробности за използвания адаптер и сам ли свири или в комбинация с друг? Евентуално откъде може да се закупи нов, сайт линк, магазини? P. S. Кремона си имат нов сайт http://www.kremona.com/ Редактирано Октомври 29, 2010 от maxim09 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
liquid_death Отговорено Октомври 29, 2010 Share Отговорено Октомври 29, 2010 (Редактирано) Много внимавай!Какъв стил свириш?При доста стилове, "дори и с певец", ритъм адаптера е бриджа, а за соло се ползва нека!!!Примери - рок, хард рок, метъл. Редактирано Октомври 29, 2010 от liquid_death Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
slayer92 Отговорено Октомври 29, 2010 Автор Share Отговорено Октомври 29, 2010 Еми трашария ще се свири Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
liquid_death Отговорено Октомври 29, 2010 Share Отговорено Октомври 29, 2010 Тогова нужния ти адаптер е за бридж позиция. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
maxim09 Отговорено Октомври 30, 2010 Share Отговорено Октомври 30, 2010 (Редактирано) Днес включих кремонката в комбото с дисторшън педал и излезе доста омазан звук. До сега бях ползвал само гейна на усилвателя, а той е по-малък. Дали новите китарки от 250 лв. са с по-хубави адаптери, сравнени с тези на кремонката, принципно. Мога и да пробвам, но да разнасям старата кремона и да сравнявам с новите по магазините нямам в момента възможност. Интересуваме за стил рок - AC DC, Ерик Клептън, ZZ Top. Та питам принципно. Редактирано Октомври 30, 2010 от maxim09 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
maxim09 Отговорено Ноември 2, 2010 Share Отговорено Ноември 2, 2010 Може ли някой да ме светне, защо нек адаптера на моята кремонка е по-силен от останалите, има повече състейн, докарва тон, който е с повече среди, като честотна характеристика. Освен това комбинацията на нек адаптера със средния дава по-слабо звучене, по-малко състейн. И въобще това което й липсваше на китарката, като състейн при свирене с дисторшън, като пробвах да свиря само на нек адаптера се оправи, китарката просвири, за сметка на един по-груб и удебелен тон, с по-малко високи. Въобще, ако можете да ме насочите към тема свързана с различните адаптери - бридж, среден и нек и как звучат те в комбинация и по отделно ще съм благодарен. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Ноември 2, 2010 Share Отговорено Ноември 2, 2010 Към нека амплитудата на струната е по-голяма. Хармониците са по-изразени към началото на струната. Такава е физиката на трептенето на струната. Фирмените адаптери са с различни параметри за нек и бридж и съответно подсилват или подтискат тези ефекти. Пусни една снимка на твоите адаптери, че по кремонките се срещат най-различни. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts