radooo Публикувано Октомври 17, 2010 Публикувано Октомври 17, 2010 (Редактирано) Любопитно ми е кой с каква ел.китара свири? За да разбера каква китара да си купа по-късно . Защото още съм с класическата ! Редактирано Октомври 17, 2010 от radooo
Bummer Отговорено Октомври 17, 2010 Отговорено Октомври 17, 2010 (Редактирано) В подписа ми е описано всичко, с което свиря А и ти как ще си купуваш китарата ? Водейки се по чужди мнения и снимки ? Като си решил да си купуваш китара, отиваш в някой добре-зареден, от страна на китари, музикален магазин и пробваш всяка една китара, която е в ценовия диапазон, който можеш да си позволиш.После правиш съпоставка между цена, звук, както и колко ти е удобна и си взимаш желаната метла. Редактирано Октомври 17, 2010 от Bummer
Acei Отговорено Октомври 17, 2010 Отговорено Октомври 17, 2010 има и друг начин правиш списък с китари на съфорумци правиш статистическа обработка на данните по метода на Хи-квадрат после вадиш най-ниските стойности и отново по-горната метода и те така
Георги Тотев Отговорено Октомври 17, 2010 Отговорено Октомври 17, 2010 Ак оти кажа, че "свиря" с китара за 10 000 лв., ще ми повярваш ли?
Свилен Бас Отговорено Октомври 17, 2010 Отговорено Октомври 17, 2010 (Редактирано) Първата ми електрическа беше червена, но и свалих лака и стана с дървен цявт. По-късно си взех друга, която пак беше червена и определено препоръчвам червените китари Ако ще свириш метъл обаче, вземи си черна, с червени неща по нея - един приятел има такава и няма по-як саунд Редактирано Октомври 17, 2010 от Свилен Бас
radooo Отговорено Октомври 17, 2010 Автор Отговорено Октомври 17, 2010 (Редактирано) Първата ми електрическа беше червена, но и свалих лака и стана с дървен цявт.По-късно си взех друга, която пак беше червена и определено препоръчвам червените китари Ако ще свириш метъл обаче, вземи си черна, с червени неща по нея - един приятел има такава и няма по-як саунд Добре де, но нали само по цвят не може да се определи една китара !?! А иначе Bummer прав си , но аз просто да се орентирам горе-долу. Редактирано Октомври 17, 2010 от radooo
Георги Тотев Отговорено Октомври 17, 2010 Отговорено Октомври 17, 2010 Свилене недей лъжи чуека, червния цвет не е водещ, важно е китарата да има врътки! Нема ли врътки никаква ел. китара не е! Па и колан требе да има. Поне моята е с колан, който според мен е определящ за звученето! Поздрави! Герги
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 17, 2010 Отговорено Октомври 17, 2010 Моите са червена, оранжева и две сънбърст, а, имам и една сребристо сива, преливаща в черно.
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 17, 2010 Отговорено Октомври 17, 2010 (Редактирано) От пишещите китаристи във форума, много малко са наистина добри китаристи, а и те свирят с доста скъпи китари. Та не знам как така ще се ориентираш, при положение, че повечето хора свирят с най-обикновени боклуци за по 300-500лв. Ако искаш ориентир, влез в авторска музика и кавъри, виж кой какво и как свири и го питай на ЛС с каква китара е. Другият вариант е да се поинтересуваш с какво свирят групите, чийто звук харесваш(там пък цените може и да не ти харесат). Редактирано Октомври 17, 2010 от Evtim Djerekarov
blr Отговорено Октомври 17, 2010 Отговорено Октомври 17, 2010 (Редактирано) Аз пък въобще нямам китара, но имам два баса, единият е 3-color sunburst, а другият daphne blue. Синият звучи по-мазно (защото има само две врътки и защото е син), а другият е с по-агресивен тон. Имам и колани, кафяв и черен Редактирано Октомври 17, 2010 от blr
Георги Тотев Отговорено Октомври 17, 2010 Отговорено Октомври 17, 2010 (Редактирано) Начесахме си клавиатурите Сега сериозно по темата: Човек китарите тука са като колите! Има марки и марки. От тия марки има модели, има и модели! Надявам се разбираш какво искам да ти кажа. Разрови се наистина из форума (че и не само в него) и ще си изградиш представа за ел. китара. Друга тема и какво ще свириш на нея - това по принцип е основата. Не можа да искаш да свириш рок на някой B.C. Rich или Jackson RR! Иначе аз мъча Ibanez SA160 QMAM - 15 годишна красавица! Като за първа китара си е екстра, понеже и аз още се уча! Поздрави! Георги Редактирано Октомври 17, 2010 от Георги Тотев
Stone Angel Отговорено Октомври 18, 2010 Отговорено Октомври 18, 2010 (Редактирано) От електричките аз имам "Gibson Les Paul Studio Gothic (limited edition)" и "Ibanez J.S. 1000" Но определено Гибсъна кефи повече Редактирано Октомври 18, 2010 от Stone Angel
tatkoogi Отговорено Октомври 18, 2010 Отговорено Октомври 18, 2010 Yamaha RGX-321L (left hend) Black-Hrom, което не ме прави металист в никакъв случай, още по малко Джими Хендрикс, когото обожавам!
preIbanez Отговорено Октомври 18, 2010 Отговорено Октомври 18, 2010 ...мене ме търси на седемструнните ИбанЯци...
synyster_vengeance Отговорено Октомври 22, 2010 Отговорено Октомври 22, 2010 И мен ме брой към Ibanez клуба
Recommended Posts