radooo Публикувано Октомври 17, 2010 Share Публикувано Октомври 17, 2010 (Редактирано) Любопитно ми е кой с каква ел.китара свири? За да разбера каква китара да си купа по-късно . Защото още съм с класическата ! Редактирано Октомври 17, 2010 от radooo Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Bummer Отговорено Октомври 17, 2010 Share Отговорено Октомври 17, 2010 (Редактирано) В подписа ми е описано всичко, с което свиря А и ти как ще си купуваш китарата ? Водейки се по чужди мнения и снимки ? Като си решил да си купуваш китара, отиваш в някой добре-зареден, от страна на китари, музикален магазин и пробваш всяка една китара, която е в ценовия диапазон, който можеш да си позволиш.После правиш съпоставка между цена, звук, както и колко ти е удобна и си взимаш желаната метла. Редактирано Октомври 17, 2010 от Bummer Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Acei Отговорено Октомври 17, 2010 Share Отговорено Октомври 17, 2010 има и друг начин правиш списък с китари на съфорумци правиш статистическа обработка на данните по метода на Хи-квадрат после вадиш най-ниските стойности и отново по-горната метода и те така Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Георги Тотев Отговорено Октомври 17, 2010 Share Отговорено Октомври 17, 2010 Ак оти кажа, че "свиря" с китара за 10 000 лв., ще ми повярваш ли? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Свилен Бас Отговорено Октомври 17, 2010 Share Отговорено Октомври 17, 2010 (Редактирано) Първата ми електрическа беше червена, но и свалих лака и стана с дървен цявт. По-късно си взех друга, която пак беше червена и определено препоръчвам червените китари Ако ще свириш метъл обаче, вземи си черна, с червени неща по нея - един приятел има такава и няма по-як саунд Редактирано Октомври 17, 2010 от Свилен Бас Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
radooo Отговорено Октомври 17, 2010 Автор Share Отговорено Октомври 17, 2010 (Редактирано) Първата ми електрическа беше червена, но и свалих лака и стана с дървен цявт.По-късно си взех друга, която пак беше червена и определено препоръчвам червените китари Ако ще свириш метъл обаче, вземи си черна, с червени неща по нея - един приятел има такава и няма по-як саунд Добре де, но нали само по цвят не може да се определи една китара !?! А иначе Bummer прав си , но аз просто да се орентирам горе-долу. Редактирано Октомври 17, 2010 от radooo Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Георги Тотев Отговорено Октомври 17, 2010 Share Отговорено Октомври 17, 2010 Свилене недей лъжи чуека, червния цвет не е водещ, важно е китарата да има врътки! Нема ли врътки никаква ел. китара не е! Па и колан требе да има. Поне моята е с колан, който според мен е определящ за звученето! Поздрави! Герги Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 17, 2010 Share Отговорено Октомври 17, 2010 Моите са червена, оранжева и две сънбърст, а, имам и една сребристо сива, преливаща в черно. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 17, 2010 Share Отговорено Октомври 17, 2010 (Редактирано) От пишещите китаристи във форума, много малко са наистина добри китаристи, а и те свирят с доста скъпи китари. Та не знам как така ще се ориентираш, при положение, че повечето хора свирят с най-обикновени боклуци за по 300-500лв. Ако искаш ориентир, влез в авторска музика и кавъри, виж кой какво и как свири и го питай на ЛС с каква китара е. Другият вариант е да се поинтересуваш с какво свирят групите, чийто звук харесваш(там пък цените може и да не ти харесат). Редактирано Октомври 17, 2010 от Evtim Djerekarov Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
blr Отговорено Октомври 17, 2010 Share Отговорено Октомври 17, 2010 (Редактирано) Аз пък въобще нямам китара, но имам два баса, единият е 3-color sunburst, а другият daphne blue. Синият звучи по-мазно (защото има само две врътки и защото е син), а другият е с по-агресивен тон. Имам и колани, кафяв и черен Редактирано Октомври 17, 2010 от blr Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Георги Тотев Отговорено Октомври 17, 2010 Share Отговорено Октомври 17, 2010 (Редактирано) Начесахме си клавиатурите Сега сериозно по темата: Човек китарите тука са като колите! Има марки и марки. От тия марки има модели, има и модели! Надявам се разбираш какво искам да ти кажа. Разрови се наистина из форума (че и не само в него) и ще си изградиш представа за ел. китара. Друга тема и какво ще свириш на нея - това по принцип е основата. Не можа да искаш да свириш рок на някой B.C. Rich или Jackson RR! Иначе аз мъча Ibanez SA160 QMAM - 15 годишна красавица! Като за първа китара си е екстра, понеже и аз още се уча! Поздрави! Георги Редактирано Октомври 17, 2010 от Георги Тотев Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Stone Angel Отговорено Октомври 18, 2010 Share Отговорено Октомври 18, 2010 (Редактирано) От електричките аз имам "Gibson Les Paul Studio Gothic (limited edition)" и "Ibanez J.S. 1000" Но определено Гибсъна кефи повече Редактирано Октомври 18, 2010 от Stone Angel Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
tatkoogi Отговорено Октомври 18, 2010 Share Отговорено Октомври 18, 2010 Yamaha RGX-321L (left hend) Black-Hrom, което не ме прави металист в никакъв случай, още по малко Джими Хендрикс, когото обожавам! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
preIbanez Отговорено Октомври 18, 2010 Share Отговорено Октомври 18, 2010 ...мене ме търси на седемструнните ИбанЯци... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synyster_vengeance Отговорено Октомври 22, 2010 Share Отговорено Октомври 22, 2010 И мен ме брой към Ibanez клуба Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts