RZArector Отговорено Октомври 17, 2010 Отговорено Октомври 17, 2010 The Wind Cries Mary на Jimi Hendrix - изключително лесна. Базира се на няколко акорда, върху които си изграждаш ритъма, като ги поокрасяваш и няма нужда да свириш нота по нота с оригинала. Солото също е мн. лесно Bell Bottom Blues на Ерик Клептън - кеф ти акустичната версия, кеф ти електрическата (с арпежи). Само солото е по-трудната част. Цитирай
Slacoth Отговорено Октомври 18, 2010 Отговорено Октомври 18, 2010 Песните стават лесни, когато се овладеят ритмичността и музикалния слух. Оттам насетне всеки може да си интерпретира всяко парче във форма, в която ще му е комфортно да го изпълнява. Ако си съвсем начинаещ може и трябва да отделиш време за разучаването на разни популярни мелодии, но според мен е много по-важно да работиш върху нивото си като цяло, а не да зацикляш върху даден труден пасаж от конкретна песен, която си решил да научиш. Цитирай
metalista95 Отговорено Октомври 18, 2010 Отговорено Октомври 18, 2010 Като изключим солото seek & destroy е много лесна. Пък и става за упражняване на някои техники ( или поне на мен много ми помогна) . Master така и не мога да я усвоя. и аз съм така Цитирай
Yves Отговорено Октомври 18, 2010 Отговорено Октомври 18, 2010 Hard rock Hallelujah на Lordi беше първата песен, която научих да свиря цялата. Много приятна и не е трудна Paranoid на Сабат също, а там има и не много трудно соло. Цитирай
bluelemon Отговорено Октомври 19, 2010 Отговорено Октомври 19, 2010 4 Non Blondes - What's Up Цитирай
leadoff Отговорено Октомври 19, 2010 Отговорено Октомври 19, 2010 Holiday на Scorpions, Wish You Were Here на Pink Floyd, Wonderful Tonight на Eric Clapton, A Tale That Wasn't Right на Helloween... Цитирай
vandenplas Отговорено Октомври 20, 2010 Отговорено Октомври 20, 2010 Exivious - Embrace the unknown Цитирай
SomeoneElse Отговорено Октомври 20, 2010 Отговорено Октомври 20, 2010 Puddle of Mudd - She Hates Me Wet Wet Wet - Love Is All Around Nirvana - Where Did You Sleep Last Night Bon Jovi - Wanted Dead or Alive Counting Crows - Mr Jones Eagle-eye Cherry - Save Tonight Goo Goo Dolls - Iris Още? :Р Цитирай
Samurai_S Отговорено Октомври 21, 2010 Отговорено Октомври 21, 2010 А аз може ли да поискам в тази тема пак лесни песни, но такива за свирене и пеене едновременно. Горе посочената Where did you sleep last night е страхотна песен, но ми е трудна координацията на китарата докато се опитвам да пея. Ще предам виртуални благодарности ако някой ме насочи към нещо семпло Цитирай
Yo The Real Отговорено Октомври 21, 2010 Отговорено Октомври 21, 2010 Ами пак на Нирвана, The man who sold the World. Лесна е за свирене (чуй добре ритмиката на Кърт), за пеене също не е особено трудна. Цитирай
Annonnymоus Отговорено Октомври 21, 2010 Отговорено Октомври 21, 2010 ето малко по-екстремни Marduk - Perish in flames Burzum - Dunkelheit; A lost forgotten sad spirit Gorgoroth - Sorg Цитирай
superkosta Отговорено Октомври 22, 2010 Отговорено Октомври 22, 2010 Като изключим солото seek & destroy е много лесна. Пък и става за упражняване на някои техники ( или поне на мен много ми помогна) . Master така и не мога да я усвоя. ами то и солото е много лесно, само дето е бързичко Цитирай
superkosta Отговорено Октомври 22, 2010 Отговорено Октомври 22, 2010 Слагам Smoke on the water към лесните парчета защото почти всеки бегинър минава през супер известното звучене на точно този лесен риф за който ти ми говориш ! и солото ли е за начинаещи? Цитирай
Recommended Posts