DaftFunk Публикувано Март 8, 2006 Публикувано Март 8, 2006 Отварям темата за захранването защото дори и да е имало то вече е забравена а и не съм я срещал. А сега по същество. Ако теоретично приемем че сме фенове на вързани в чейн камьончета и притежаваме поне 4 броя то въпросът за захранването им възниква неминуемо. Опция 1 : купуваме си 4 DC 9 волтови трансформаторчета и някой разклонител с 4-5 гнезда . Опция 2 : оборудваме ги с батерии и си купуваме малко акции от Duracel / че ги земаме на промоция / Опция 3 : !?!?!??????!?! практичната опция как да захраним няколко ефекта с ток би трябвало да е описана тук. Е сега е реда на знаещите. П.С. Аз лично имам 2 ефекта и съм на опция 1- с траф на 9 В. а втория понеже е Wah и харчи незначително е на батерия. Като казах батерия понеже алкалните са значително по-скъпи имам и втори въпрос. Вреди ли ако направим компромис някой път когато парите не ни стигат а ни трябва спешно батерия. Цитирай
fluti Отговорено Март 8, 2006 Отговорено Март 8, 2006 (Редактирано) Никифена прави захранване за много камиончета и доколкото знам е добре стабилизирано. Тия повечето трафчета - шир потреба за 9В не са много добро решение - вкарват много шум, защото не са стабилизирани като хората, а имат някой дребен кондензатор на изхода за заглаждане на напрежението. Имам един такъв, сложих му два кондензатора от по 4500мкФ май бяха, паралелно свързани и сега е по-добре, въпреки че 50-херцовото бръмчене пак се долавя. Друго решение - акумулаторни батерии и зарядно. БТВ. пише се камИончета, не камЬончета Редактирано Март 8, 2006 от fluti Цитирай
musicman Отговорено Март 8, 2006 Отговорено Март 8, 2006 Опция 4: Обръщаме се към Н-Аудио за специфично решение на проблема Цитирай
KingdomX Отговорено Март 8, 2006 Отговорено Март 8, 2006 аз си захранвам камиончето с 9 волтов адаптер на 350мА мисля че беше.Шум нямам(или ако има не се чува).Адаптерчето не е някво марково сигурно е правено на някое корабче и струва 4лв Цитирай
f1_sound Отговорено Март 8, 2006 Отговорено Март 8, 2006 Никифена е истината зарежи китейците, а и той може да го оправи ако нещо се случи Цитирай
DaftFunk Отговорено Март 8, 2006 Автор Отговорено Март 8, 2006 (Редактирано) Е аз урока за Ь и И го пропуснах. Признавам. Въпросът беше не за Н-аудио него го днам че прави всичко.... по-скоро как се решава принципно. Относно шумовете --- тва е ирелевантно към темата. П.С. Ники колко вземаш за трафф за няколко камИОнчета. / да кажем 4 х 9 волта харч / Редактирано Март 8, 2006 от DaftFunk Цитирай
kitaratapesho Отговорено Март 8, 2006 Отговорено Март 8, 2006 http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=5718 успех Цитирай
stratocaster Отговорено Март 8, 2006 Отговорено Март 8, 2006 взимаш стабилизиран адаптор 1 ампер за 20 лв, хващаш поялника и правиш джвъджката за захранване на много камиончета. и никакви ядове Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Март 8, 2006 Отговорено Март 8, 2006 (Редактирано) http://www.harpamps.com/schematics/cln9powr.pdf Ето схема. Винаги съм смятал, че камиончетата би трябвало да работят на да кажем +-18В, така щяха да са 10-ина децибела по-безшумни. LM317 св монтира на подходящо оразмерен радиатор. Консумацията не бива да превишава 400-500 мА на интегрална схема. Редактирано Март 8, 2006 от Evtim Djerekarov Цитирай
DaftFunk Отговорено Март 8, 2006 Автор Отговорено Март 8, 2006 http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=5718 успех kitarpesho мерси за линка!!! Ето за това иде реч : Трябва да пиша на ЛС на никифена че не знам търговията с него как става... онлайн/ директно и тн. Цитирай
Fender_str Отговорено Март 9, 2006 Отговорено Март 9, 2006 Става с един траф, обаче от токоизправителя трябва да има отделни филтри за всяко камионче. За предпочитане е с бобина и кондензатор но може и с резстор и кондензатор Цитирай
fire_garden Отговорено Март 9, 2006 Отговорено Март 9, 2006 (Редактирано) ТУК пише по въпроса. Аз лично съм си направил захранващ блок с 6 отделни галкванично разделени и стабилизирани захранвания. Освен това мен ме кефи когато напрежението е малко по-високо от 9V. За всеки ефект си го нагласям различно - общо взето около 10V, но зависи - според ефекта. Редактирано Март 9, 2006 от fire_garden Цитирай
stratocaster Отговорено Март 9, 2006 Отговорено Март 9, 2006 ТУК пише по въпроса. Аз лично съм си направил захранващ блок с 6 отделни галкванично разделени и стабилизирани захранвания. Освен това мен ме кефи когато напрежението е малко по-високо от 9V. За всеки ефект си го нагласям различно - общо взето около 10V, но зависи - според ефекта. супер! много полезно четиво. тъкмо обмислям някакъв вариант за захранване че сега съм го направил по Българската система Цитирай
Recommended Posts