ProjectHamsterdam Отговорено Февруари 12, 2005 Автор Отговорено Февруари 12, 2005 Благодаря за отзивите , но на повечето хора писали в тая тема трябва аз да съм им във фенклуба, а не обратното. :green: Да съобщя само, че един колега от форума е навил свой приятел да ни става вокал, така че се надявам взаимно да си допаднем, за да правим още красива музика заедно. :twisted: Нещата още не са се осъществили, затова няма да казвам кой е, той знае. Нещо е станало с ъкаунта в bol.bg, където бяха хоустнати първоначално парчетата (май някой го е затрил ), затова ще повторя линковете към tripod.com, видими и от чужбина: 01. Slow 02. Rip (Your Flesh) Away 03. До смърт (екс-ужас) Последното нещо не съм го публикувал във форума досега, защото е още по-старо и е малко по-различен стил, но чуйте и него, записвано е в студио. Текстът е на български и представлява откъси от 2 стихотворения на Никола Вапцаров. Засега от форума го е чувал само jFog и каза че му харесва, за което благодаря. За записите - при Slow е Zoom 505 директно в line in. Няма EQ, няма компресия, няма спийкър симулации. Затова и звучи толкова гадно и "жужащо". За Rip Away съм използвал един стар чешки магнетофон Unitra за предусилвател/EQ от чийто изход за говорители сигналът отива в line in. После в Cool Edit си поиграх с EQто, но всъщност нямах идея какво правя, затова го зарязах недоправено. А, да - чува се че има и бас, затова е малко по-плътен звука. :green: Последното е записвано в студио, но звукът му не е особено добър, затова няма да споменавам в кое. Кажете и то как ви се струва. Има още 2-3 песни зарязани от отчаяние в процеса на записване :wall: и още 2-3, които не съм имал нерви да започвам изобщо да записвам. Да ги таковам в таковата и другите мързели от групата че ме направиха "инженер" А има и много неща, които сме измислили междувременно. Може да се сбере материал за едно прилично демо - само вокал да има. Така че: ТРИУМФ НА ЗЛАТА ВЕСТ - СЛЕПИТЕ ОГЛУШАВАТ, ГЛУХИТЕ ОСЛЕПЯВАТ, А ВИЕ ОЧАКВАЙТЕ ПРОДЪЛЖЕНИЕ... и благодаря че си тровите слуха с музиката ни Цитирай
Ivan Отговорено Февруари 12, 2005 Отговорено Февруари 12, 2005 само вокал да има. Видях,че си намерил вокал и все пак ,ако още важи офертата приемам да допринеса с още малко блечец за умопомрачаващото звучене на SlowDemo :wall: Просто на него ми дойде мерака Туй е :exclaim: Цитирай
ProjectHamsterdam Отговорено Февруари 12, 2005 Автор Отговорено Февруари 12, 2005 Ех, за съжаление Поленица е далече от Пловдив (където сме ние), виж ако беше в Родопите, а не в Пирина по-лесно щеше да е, ама не - язък. И все пак ако наистина имаш мерак може да забъркаме нещо дистанционно - пиши и ще се разберем - стига само китарджиите са правили проекти по интернет. ПП: Слушал съм ти песента, която беше качил тук - ако се навиеш да се дереш да не си развалиш чистия вокал, ей! :stop: Че тогава лично ще дойда до Поленица да ти дърпам ушите. Цитирай
Ivan Отговорено Февруари 13, 2005 Отговорено Февруари 13, 2005 Ех, за съжаление Поленица е далече от Пловдив (където сме ние), виж ако беше в Родопите, а не в Пирина по-лесно щеше да е, ама не - язък. И все пак ако наистина имаш мерак може да забъркаме нещо дистанционно - пиши и ще се разберем - стига само китарджиите са правили проекти по интернет. ПП: Слушал съм ти песента, която беше качил тук - ако се навиеш да се дереш да не си развалиш чистия вокал, ей! :stop: Че тогава лично ще дойда до Поленица да ти дърпам ушите. Имах желание за Slow,но не било писано-хареса ми това е,не го приемай като комплимент, а като истина.За друго да забъркваме нямам мерак,да речем че има с кой да забърквам. За Поленица,трудно ще стигнеш до тук,а и не ти препоръчвам - планинско село е...дивашка работа,но пък ако стигнеш до него лесно можеш да се прехвърлиш към Родопите а оттам и към Пловдив :idea: За песентта, която съм качил и пеенето - правена е 94 г. и можеше да бъде и по добре изпята,беше просто опит за споделяне,което мисля че и ти си направил с постнатите тук парчета. Ако вокалът наистина е бил чист значи е такъв защото съм искал да бъде такъв...тоест може да бъде и друг,без да ми пречи. За ушите,много си ги обичам и не си ги давам......ама я пък виж ти какви хубави уши имаш Късмет :exclaim: Цитирай
DeathZone Отговорено Февруари 13, 2005 Отговорено Февруари 13, 2005 Бе хора не се отказвайте ... направете го по нета .... просто си разменяте файлове .... ще стане ..... стига Иван да има условия у тях да запише вокалите (поне така разбрах) после ако се чудите и не знаете как ми обадете ми се аз ще се опитам да помогна ...айде Успех ....... Цитирай
ProjectHamsterdam Отговорено Февруари 13, 2005 Автор Отговорено Февруари 13, 2005 Точно това беше идеята - в духа на тази тема. Пращам целият проект по пощата с лошо качество, ти си записваш у вас вокалите както ти харесват, после ми пращаш само .wav файла с тях и аз миксирам колкото мога, а и вече добри хора предложиха помощ. После го пльосваме тука да ни се смеят. Така че, Иване, ако наистина имаш условия ни съ ослушвай, ами действай! А ушите ми не са станали такива от хубаво, а от много дърпане. БТВ тва на картинката сме аз и жената как си играем на една полянка - много върло и метълско, а? Цитирай
Ivan Отговорено Февруари 13, 2005 Отговорено Февруари 13, 2005 Ура,почвам го ренданйето..като стане ти го пращам и после очакваме смях в залата Песента съм я изтеглил и само малко време ми трябва да наглася вокалите...ще ги пратя в смесен вариант,а и на отделни тракове за да има възможност за допълнителна обработка и смесване,по твое или Детзоново усмотрение Ако има занапред въпроси и изобщо нещо неясно,ще те търся на ICQто.До скоро :hello: Цитирай
ProjectHamsterdam Отговорено Февруари 13, 2005 Автор Отговорено Февруари 13, 2005 Иха, значи все пак ще има смех за хорицата! Значи, качих ти песента на тракове - само китарите и барабаните, колкото да ти свършат работа при записа. Басът и без това трябва да се записва пак, че не звучи добре. Барабаните също. Освен това - .ses файла, който съм ползвал при работа - той съдържа темпото и т.н. настройки - само ти трябва Cool Edit Pro 2 или Adobe Audition 1.5. Ако не си почнал, изтегли си тая хава - 6.5mb е всичко - и ръчкай там, после ще ни е по-лесно и на двамата. Има и един файл с упътвания + координатите ми. URLтата на четирите файла ти пращам на ПМ. Ако някой друг прояви интерес и иска да се включи в работата, да се чувства поканен - и на него ще дам адреса да свали работните файлове - всеки, който мисли че може да помогне с нещо за звука или миксирането. Хайде да видим какво ще излезе от това сътрудничество - ако не друго е много интересно и забавно. Ванка, имаш ПМ. Благодаря на всички съучастници. Цитирай
fracture Отговорено Февруари 13, 2005 Отговорено Февруари 13, 2005 Записвайте, записвайте и не се отчайвате. А що се отнася до баса - и аз съм ти казвал че не ми харесва и трябва наново. Цитирай
ProjectHamsterdam Отговорено Февруари 13, 2005 Автор Отговорено Февруари 13, 2005 И ти не се отчайвай, басисте наш. Ще ти избараме хубав звук този път... все пак това е записвано преди точно година и половина, когато изобщо не знаех къде се намирам. Тоз път - по-добре, promise. Цитирай
jFog Отговорено Февруари 13, 2005 Отговорено Февруари 13, 2005 И ти не се отчайвай, басисте наш. Ще ти избараме хубав звук този път... все пак това е записвано преди точно година и половина, когато изобщо не знаех къде се намирам. Тоз път - по-добре, promise. Леле страшна дъндания се задава значи..аре да видим ко ще е накрая Детските композитори са Death-ски не пазаруват от дет маг...поне не за себе си Фен съм и чакам кът попско чадо задушница Цитирай
Dylan_101 Отговорено Февруари 14, 2005 Отговорено Февруари 14, 2005 Йехааа, доживяхме дет метал у форума!! :-)) Ако искате мога да ви помогна със звученето на китарите: пращате ми директно записаните wav-ове и казвате като кво искате да звучат. Останалото е моя грижа Музиката трябва да е брутална!! Цитирай
ProjectHamsterdam Отговорено Февруари 14, 2005 Автор Отговорено Февруари 14, 2005 Искаме, искаме! Но китарите си плачат за презаписване, а и най-лошото от всичко като звук са барабаните. Ако успееш да направиш нещо с този материал за мен си Господ. Качвам .wav, междувременно ти пращам ПМ с линковете на мп3 да добиеш представа. ПП: Абе jFog и Dylan, вие пък да не правите поп? Стига сте ни будалкали, никой не ви се връзва. A утре сядам да записвам още - и по-брутално може. Цитирай
Joys Отговорено Февруари 14, 2005 Отговорено Февруари 14, 2005 Включвам се с пълна сила. Death Is Not Dead !!! Свърших на jFog с материала и съм готов за други неща. Ползвам Audition тъй че и *.ses можеш да ми пратиш. :guitar: :guitar: :guitar: Цитирай
Dylan_101 Отговорено Февруари 14, 2005 Отговорено Февруари 14, 2005 За барабаните може да се направи нещо, разбира се:-) Проблема е каква банка ползваш и как ги пишеш. Банка мисля да си правя скоро, ама като знам от колко време се каня не знам и кога ще стане... Щото е голямо главоболие, повярвай ми. Иначе имам приятели със сносно мизерно студио и добри барабани с добро озвучаване. За писането на барабаните, можеш да ми пратиш твоите на MIDI, да видя кво мога да направя и там. Мога да ти пратя и банката с която са записвани моите работи, тя е събирана от различни free банки по нета. Не е кой знае кво, ама върши работа. А за дет-метъла във форума: не те будалкам бе, напротив много се кефа даже. Цитирай
Recommended Posts