death^metal Публикувано Октомври 3, 2010 Публикувано Октомври 3, 2010 (Редактирано) Взех EMG 808, единствената залежала бройка във Форте за RGA8-цата ми. Вижте първо ефекта (брум): На същата система, само че с EMG 707TW на Шпектъра ми, брум в работно положение на инструмента НЯМА, има само малко шум, но това е от процесинга: http://www.youtube.com/watch?v=RWJjfF5Kcnc Как процедирах - изтръгнах стария адаптер (който нямаше грам шум) с все копчетиите и електрониката, навързах новия адаптер по схема 2 с ОРИГИНАЛНИТЕ EMG КАБЕЛИ: Зверски шум, викам, сигурно трябва с монтажната EMG B157 платка да се връзва. Речено сторено: Тук вече пробвах няколко различни варианта - volume+tone (най-малко шум, noise gate затваря на -66dB) без volume, без tone, само volume, без нито едно от двете (най-много шум, noise gate затваря на -63dB). За сравнение Шектъра с EMG 707TW затваря noise gate на -76dB. Включвах-изключвах уреди, компютри, компотри - се тая. В Месата (да се слави името и) пак така бръмчи. Интересното е, че при навеждане от работно положение напред - шума намалява, а ако се изпъчи с грифа нагоре си е направо годно за употреба. Ама аз така не мога да стоя Да не ми убягва нещо генерално? Нещо не-генерално? В документацията на EMG изрично е написано да не се връзва bridge ground, аз пробвах и по двата начина - разлика няма. Идеи? Не стига, че е единствен, ами и да е дефектен ли ебаси! Предварително благодаря за вниманието. Редактирано Октомври 3, 2010 от death^metal Цитирай
Necrophagist Отговорено Октомври 3, 2010 Отговорено Октомври 3, 2010 Мисля че проблема е от това,че седиш прекалено близко до монитора...в стаята в която се намираш е пълно с лъчения,но определено кутията на компютъра и монитора влияят доста.Аз свиря с 81 и забелязвам подобни шумове когато седя близко до монитора на компа. Бай дъ Уей и аз чакам същото шеки да ми падне в ръцете до седмица само че ще е ляво и ще е на 6 Цитирай
death^metal Отговорено Октомври 3, 2010 Автор Отговорено Октомври 3, 2010 (Редактирано) "........На същата система, само че с EMG 707TW на Шпектъра ми, брум в работно положение на инструмента НЯМА.....""....Включвах-изключвах уреди, компютри, компотри - се тая. В Месата (да се слави името и) пак така бръмчи......" Negative за предположението и positive за Шектъра Редактирано Октомври 3, 2010 от death^metal Цитирай
Necrophagist Отговорено Октомври 3, 2010 Отговорено Октомври 3, 2010 Пробвал ли си в друго помещение,кабели... Ибанеца екраниран ли е? Цитирай
TONY Отговорено Октомври 3, 2010 Отговорено Октомври 3, 2010 Очаквах да чуя много повече свирене на видеото. Донт гет ми ронг, но след толкова хвалби с гиър.... ю хев ту шоу смтг. Цитирай
death^metal Отговорено Октомври 3, 2010 Автор Отговорено Октомври 3, 2010 (Редактирано) @Necro - Имам над 10 дъски и само тая бръмчи. Иначе въпроса за екранирането е мистика за мен. С предните адаптори не бръмчеше и звучеше като говно, ама дали има екраниращ слой или не - не мога да установя. На капачката със сигурност има фолио. @ТОНИ - Стига с т'ва мерене на пишки, мойта е по-дебела, а на оня е по-дълга, тук има проблеми за решаване. А и това което свиря едва ли ще представлява интерес за теб, визирайки списъка с естрадните групи в подписа ти Редактирано Октомври 3, 2010 от death^metal Цитирай
edgecrusher Отговорено Октомври 3, 2010 Отговорено Октомври 3, 2010 Според мен това е проблем, породен от екранирането. Аз имам същите адаптери на моята 8-ца но няма и грам шум независимо дали е включена в амп или в тонпорта на Лайн 6 към компютъра. Не изключвам варианта и за някаквъв фабричен дефект на самия пикъп. Цитирай
death^metal Отговорено Октомври 3, 2010 Автор Отговорено Октомври 3, 2010 Интересно, хубаво е да се изкаже някой с опит, как стои въпроса с екранирането на активни адаптери, важат ли всички правила за ковчега, замасявания и т.н., защото инжинерите от EMG със сигурност не препоръчват bridge ground да е свързано на маса, което според мен прави тази теория на пух и прах. Цитирай
edgecrusher Отговорено Октомври 3, 2010 Отговорено Октомври 3, 2010 (Редактирано) Понеже проблема на колегата ме озадъчи доста, набързо направих един тест и се оказа, че и при мен ИМА подобен шум, но само когато китарата е много близко до усилвателя или компютъра (по-малко от 50см). Което в реална ситуация (свирене на живо, записване) не би трябвало да се случва. Предполагам причина за това е силния аутпут на адаптерите. Направих същия тест с друга китара с активни адаптери и една с пасивни като резултата беше същия, с тази разлика че при пасивните адаптери шума бе по-малък. Така че, може да се успокоиш и просто да стоиш по далеч от източника на шум докато ползваш китарата е моя съвет. Редактирано Октомври 3, 2010 от edgecrusher Цитирай
death^metal Отговорено Октомври 3, 2010 Автор Отговорено Октомври 3, 2010 (Редактирано) Е няма, при мен се случва и на 3 метра от Месата (да се слави името и) с различни кабели. Утре ще пробвам и с дистанционното как е. Хмммм... Редактирано Октомври 3, 2010 от death^metal Цитирай
L.K. Отговорено Октомври 3, 2010 Отговорено Октомври 3, 2010 Днес като запоявах пробно буксата към поредното си лампово творение бях разменил активния и масата (бяха 10 сантиметрови еднакви и обикновени проводници, не екраниран кабел). Към 5 минути въртях копчета по китарата и усилвателя докато разбера какво и откъде идва. Разгледай си масите, ако трябва премери ги. За ЕМГ-тата и другите активни с диференциален усилвател замасяването и екранирането практически нямат смисъл. Кои са с диференциален, обаче, не знам. Цитирай
death^metal Отговорено Октомври 3, 2010 Автор Отговорено Октомври 3, 2010 (Редактирано) Е няма, това е с фабрични кабели, треа да си олигофрен за да ги объркаш кабелята. Проверихме ги старателно няколко пъти с колегата с поялника - така са. Обръщането на местата на сигнала и масата на адаптера (волтажа на червената жица не го пипам) води до приглушаването на брума, но звука на китарата става спънат, няма сеч, изчезва голяма част от атаката и чара на адаптора, както би трябва да се случва при обърната фаза. Шайзе Редактирано Октомври 3, 2010 от death^metal Цитирай
death^metal Отговорено Октомври 4, 2010 Автор Отговорено Октомври 4, 2010 (Редактирано) Хайде де, спецовете да не мълчат, приемам и комерсиални оферти в рамките на региона. Редактирано Октомври 4, 2010 от death^metal Цитирай
Nikifena Отговорено Октомври 4, 2010 Отговорено Октомври 4, 2010 Очаквах да чуя много повече свирене на видеото.Донт гет ми ронг, но след толкова хвалби с гиър.... ю хев ту шоу смтг. Очаквах преди няколко години от репетиционната да излезнат 13 годишни хлапета които се потят над сложно парче като Breaking The Law, но уви, видях един чичка с кичета отзад на който звуците от китарата са подобни на пръц-пръц по време на толкова тъпо и елементарно соло... ТОНИ, не мисля, че ТИ можеш изобщо да свириш, за да критикуваш останалите. Дон'т гет ми ронг. Сега по проблематиката с адаптерите и шумовете: Адаптерите на ЕМГ са хубави поради факта, че са взаимозаменяеми благодарение на конектора с 3 пина. Без значение на типа активен адаптер (в повечето случаи) ЕМГ ползват еднаква (унифицирана) схема, за да е по-лесна смяната на адаптерите. В този ред на мисли трябва да направиш следното (като за начало): Върни старата електроника и адаптери до положение в което нивото на шум е поносимо и нормално спрямо твоите виждания за тази китара. После САМО смени адаптерите и виж какво се получава. Ако шумът е осезаемо по-силен, то значи това идва от новите адаптери и нищо не може да се направи, или поне ти нищо няма да можеш да направиш Алтернатива е да се погрижиш за добро замасяване, като ползваш Star Ground. Виж пиннатата тема за екраниране на бас която съм поснал преди няколко години. Не е нужно да правиш като мен. Просто ползвай принципте заложени там до колкото позволява китарата. Това може леко да подобри нещата, но не е 100% гарант, че нещата ще са розови след модификацията Цитирай
death^metal Отговорено Октомври 4, 2010 Автор Отговорено Октомври 4, 2010 (Редактирано) Здравей Ники, Ибанец активните адаптери са на 3 волта (LZ8-B, LZ8-N), няма как да направя теста с ЕМГ-тата Изскубах ги със страст, породена от неприятните честоти и тембър, които наторяват. Оставащите варианти са: първо, екранирането, щом има смисъл да се прави при активни адаптери, то ще го пробвам, и второ, пробата на този адаптер на вече работеща небръмчаща система. Мисля, че втория вариант скоро ще може да се уреди, ако се наредят нещата по определен начин. Ако и тези методики не помогнат - адаптера си има сериен номер, гаранция и така Благодаря за отговора, поздрави Редактирано Октомври 4, 2010 от death^metal Цитирай
Recommended Posts