Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

• Отговори 41
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

• 2 months later...
Отговорено

Аз скоро си писах няколко мейла с Пит Корниш... питах го за един тип, за който е правил педалборд... Корниш е номер 1!!!

И ако не сте прочели, нещата които прави НЕ са тру байпас, и той обяснява защо... много е интересно...

Отговорено

Бе, то всичко мноо хуу ма представяш ли си тва да го мъкнеш по рейсовете до репетиционната. :singer: Нестига че куфъра ми тежи майкаси и баща си ми и тва да мъкна ааааа не мерси!!! :(

Настрана майтапа изглежда готино!! Но от това дърво не би ли се счупило доста лесно :think:

Отговорено
Настрана майтапа изглежда готино!! Но от това дърво не би ли се счупило доста лесно  :think:

Е че ти няма да подскачаш върху него на куц крак бре! :( Иначе за самата педалиера бих казал само...ЖИВОТНОООО! :(:singer::D

Отговорено

Според мен не е нишо специално, просто няколко камиончета събрани в една кутия... на това нещо ако не му се сложи цифрово управление и поддръжка на пресети е колкото гъзарско толкова и безполезно, освен ако не искаш между песните да въртиш копчетата да си правиш настройките...

Отговорено

Абсолютно, то и само от гевезлък се занимава тоз един елемент с таз работа 2-30-40 години. Де що има професионални китаристи по турнета все с негови или на Брадшоу педал бордове оперират, ама иначе не са нищо особено...така е...

Чудомир цитирам:

"Трябва да е чист българин бай Тотю Чушката, защото каквото и хубаво да правят останалите, той все ще застане отстрани и ще започне да критикува"...

Препоръчвам го този един разказ, бтв.

Отговорено
Де що има професионални китаристи по турнета все с негови или на Брадшоу педал бордове оперират, ама иначе не са нищо особено...така е...

И кои са тия "професионални китаристи" ? И какво е толкова специалното на тия ефектчета? И не съм критикувал просто изказвам лично мнение, така че не се заяждай... или може би всички трябва да са на едно мнение?

В моя личен топ 10 поне не съм забелязвал някой с такъв сандък :)

Отговорено

Петручи със сигурност има къстъм педалиера но незнам от кой е правена.

Иначе спора между това кое е по-добро - педалиера или процесеор е много безсмислен не мислите ли? Всеки си има предпочитания и не е нужно да се карате за глупости.

Отговорено

http://www.petecornish.co.uk/client.html

А на база на какво го изказваш това лично мнение? Ако Дейвид Гилмор, Брайън Мей, Стинг, Джими Пейдж, Дейв Мъри ги използват сигурно има защо? Плюс това Пит Корниш не е масов производител, който да ги използва за реклама. Хората го търсят.

А изброените клиенти определено могат да се причислят към музикантите, които доста концерти са изнесли - айде да не са само китаристи и басисти има...

Ако нямаш преки впечатления (т.е. пробвал си), разчиташ на косвени такива или на изградено мнение, базирано на "исторически" опит с дадена марка или тип дивайси. Затова ме подразни мнението, което написа...

п.с. Освен това имат пресети. И не е небходимо да има цифрово управление, за да ги има.

Отговорено (Редактирано)

Иначе спора между това кое е по-добро - педалиера или процесеор е много безсмислен не мислите ли? Всеки си има предпочитания и не е нужно да се карате за глупости.

Брадшоу.

Спора не е за това и съм съгласен, че е безсмислен, затова написах и цитата.

Редактирано от synchu
Отговорено

Марк Шнайдер. Така казва във видеото Rock discipline. Ама то е малко отдавнашно, така че сега може да се е доверил на друг...

Отговорено

Спорът наистина е безсмислен. Но трябва да направя едно уточнение.

@LOE - тук не става въпрос за някакви си "ефектчета", както ти ги наричаш, а това са предимно "switching systems", чрез които при концерти се превключват, включват-изключват различни ефекти, камиончета, пресети, рак-гиър и т.н. Тези системи в повечето случаи са "custom", защото са направени според изискванията на музиканта и цените им са доста високи.

Боб Брадшоу и Питър Корниш са най-известните дизайнери и производители на такива системи.

Бих добавил, че системи на Боб Брадшоу ползват Еди Ван Хален и Стив Лукатър, ако те не са известни, не знам кои тогава са.