zazunken Публикувано Септември 25, 2010 Публикувано Септември 25, 2010 Наскоро си купих китара (Squier Bullet Strat HSS) но я включвам в компютъра. Мисля да си взема усилвател Fender Mustang I. За парите си хубав ли е :? пп: приемам и предложения и за други усилватели за макс 250лв Цитирай
L.K. Отговорено Септември 25, 2010 Отговорено Септември 25, 2010 Като за първи усилвател е ОК. Ще има да разцъкваш доста звуци с него. По-натаък, като задобрееш и се ориентираш какъв точно звук търсиш, ще можеш да си вземеш някой по-специфичен усилвател, защо не и лампов? 1 Цитирай
LooneyToon Отговорено Септември 25, 2010 Отговорено Септември 25, 2010 (Редактирано) А може ли и аз да попитам в тази тема? Следващия месец сигурно ще си взимам нов усилвател и си бпх стеснил избора между Marshall MG30FX и VOX VT30, но вчера видях тези нови Мустанги. Сега вече и Mustang II влезе в борбата. Ясно ми е че трябва да ги пробвам, което и ще направя, но вие кой от трите бихте ми препоръчали? Ще свиря главно хард рок и блус. Не съм заинтересован от повечето ефекти, освен от ривърб-а и дилей-а. Не ми трябва за свирене наживо. ПС. Надявам се тези комбота да са достатъчно добра стъпка нагоре от Frontman 15G. Редактирано Септември 25, 2010 от LooneyToon Цитирай
Baby Thomas Отговорено Септември 27, 2010 Отговорено Септември 27, 2010 Тоя Маршал е дърво, недей него. Цитирай
Heartman Отговорено Септември 27, 2010 Отговорено Септември 27, 2010 ^Що да е дърво?Аз имам 50 ватовия и си ме кефи доста.Има много як драйв канал за който Зак Уайлд казва че е разкошен.Има и една функция FFD нещо което да наподобява лампов звук.Има и 4 ефекта и ривърб.Мисля че си е доста готино комбо.Другите не съм ги пробвал не мога да кажа. Цитирай
steve83 Отговорено Септември 27, 2010 Отговорено Септември 27, 2010 Аз имах Marshall MG50FX, но не бях особено доволен поради което го разкарах. По-добре да дадеш повече пари, за истински лампов marshall втора употреба. Гледам, че сега се продават и втора употреба Marshall Valvestate модели - по мое мнение са по-прилични и си по-заслужава от MG серията. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Септември 27, 2010 Отговорено Септември 27, 2010 50W модела поне е с 12" говорител, но този е с 10-тка. Няма ФХ лууп, вградените ефекти са ялови и т.н. Цитирай
kojota Отговорено Март 11, 2011 Отговорено Март 11, 2011 Да обновя темата , понеже е актуална за мен , а може и човека който я е започнал да се изкаже ако е взел мустанг 1 - та някой ползвал ли го е има ли наблюдения?! Двууменето ми е между моето малко кубенце ( което е с овърдрайв канал но без настройка на гейн) + евтин процесор , или нещо от сорта на този мустанг 1 ?! Благодаря предварително на отзовалите се с мнения ! Цитирай
Darius a.k.a. The D-Man Отговорено Март 11, 2011 Отговорено Март 11, 2011 Здравейте! Аз си взех Мустанг 1 януари месец и бих казал че съм много доволен от него, най-вече заради разнообразието от модели и ефекти. Кефя се, че мога с леко завъртане (след евентуална играчка с компютъра, което отново е в плюс)да мина от добър (сравнително) дистер, до по-лек звук като за Цепелин или ДиСи. Пресетите не са зле, но аз съм значително по-доволен от кубето след модификациите (добавяне на малко овърдрайв и т.н.). Не приемайте твърде насериозно мнението ми, защото това е едва вторият ми усилвател, след малкото СП-10 от стартер пакета на Скуайър (10-ватово и с нищожен драйв, спрямо други 10 или дори 5-ватови кубета) Метъл Зоун (без pro-tips, моля, бях си го взел преди половин година). Иначе моят 'недъг' е , че съм само с единични адаптери (Скуайър стартер пакет ) и когато искам на да свиря на бридж адаптер, което най би паснало на стила ми (олдскуул траш), има лош брум. Не знам дали това е от адаптерите или самият усилвател (кабелът е сравнително нов и "непокварен" ). В заключение бих казал, че ако имаш парите (300-360 лв.) по-добре си вземи Мустанг 2, който е 40-вата и 10" говорител, въпреки че без тези 2 предимства не е по-напред от единицата. 1 Цитирай
polaris Отговорено Март 12, 2011 Отговорено Март 12, 2011 Само исакм да кажа, че мустанг 2 е 12". И аз мисля обаче да си земам 1цата (няма да е скоро) и може да напиша какво мисля. Цитирай
Yves Отговорено Март 12, 2011 Отговорено Март 12, 2011 (Редактирано) ^Що да е дърво?Аз имам 50 ватовия и си ме кефи доста.Има много як драйв канал за който Зак Уайлд казва че е разкошен.Има и една функция FFD нещо което да наподобява лампов звук.Има и 4 ефекта и ривърб.Мисля че си е доста готино комбо.Другите не съм ги пробвал не мога да кажа. На Зак толкова пари му дават от Маршал, че сигурно и микро ампчетата може да го чуем да хвали скоро Съвсем друг е въпросът, че един съфорумник звучи брутално с едно MG, което даже в момента продава...явно си е до можене Редактирано Март 12, 2011 от Yves 1 Цитирай
kojota Отговорено Март 15, 2011 Отговорено Март 15, 2011 За пореден път ще досадя с въпроси с надежда за съвет. В момента съм в чуденка дали да закупя процесор V amp 2 и да го използвам с моето кубеnce : Или да събирам парички за Мустанг-а ?! И за двете неща има добри отзиви и ревю-та из нета и това още повече ме затруднява Ако може някой от гледна точка на опита да сподели какв варянт би бил удачен за начинаещ . Пртедимства и недостатъци според мен на двете неща : Процесора - по ниска първоначална инвестиция, има педалче за превключване между различните настройки ( и Мустанга го има но е + 50 лв на цената ), преносима джаджа + малкото кубенце с което разполагам означава , че ще мога по лесно да го влача - като си ходя на село,или някъде другаде ако се налага Недостатъци - ами тук амай немога да определя тъй като не съм ползвал такова нещо и незнам какво ми трябва ( ще ми трябва ) освен , че ми изглежда на картинките като играчка и се опасявам да не е много чупливо ( понеже имам един малък терминатор в къщи ) Мустанг-а - чисто ново устройство , от магазина с гаранция. Има опция за връзка с PC - то и добавяне на нови звуци от там .Нисък клас кубе но изглежда и звучи много добре ( поне за моя слух ) Недостатък - за момента само цената ме събаря , и нуждата да продам старото кубенце за да закупя Мустанг-а. Та . . . това са ми терзанията ( Радини вълнения ) Утре или в други ден ще отида да пробвам как звучи процесора с моето кубенце - та ако може да споделите мнения ще ми е полезно . Благодаря предварително за отделеното време ! Цитирай
hendrixxx Отговорено Март 16, 2011 Отговорено Март 16, 2011 мустангчето си звучи много добре.Взимай го , но си екранирай китарата понеже каза че е скуайър ,а те ако не свириш на комбинирани адаптри вкарват ужасен шум Цитирай
Darius a.k.a. The D-Man Отговорено Март 17, 2011 Отговорено Март 17, 2011 (Редактирано) ^ +1 от личен опит! Аз лично свиря на бридж+среда комбо и няма шум но като че ли има повече баси, затова намалям ниските честоти при тях, за да си задържа горе-долу същия звук като само с бридж, защото ми харесва звука (колкото може да се хареса на 15-годишен новак със Скуайър ) Редактирано Март 17, 2011 от Darius a.k.a. The D-Man Цитирай
kojota Отговорено Март 17, 2011 Отговорено Март 17, 2011 Китарата ми е : http://www.djs-musicshop.com/images/Artikelbeschreibungen/LP-520%20Fire%20liegend.jpg И по скоро ме интересуват по подробни мнения за кубенцето - сравнено с ефтини процесори от сорта на V amp 2 и подобни . Цитирай
Recommended Posts