Jump to content
Българският форум за музиканти

Darius a.k.a. The D-Man

новаци
  • Мнения

    16
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Darius a.k.a. The D-Man

  1. Хаха, извинявай, ако е имало недоразумение, споменах Страта понеже авторът (или ОР - Original Poster на интернет жаргон ) Занзукен каза, че има Страт. А относно 15-годишният новак с другия Страт - имах предвид себе си (това го казвам, за да предодвратя и други евнтуални недоразумения) . Койот, ти щом имаш хъмбъкери (нелоши, предполагам) най-вероятно ще забравиш за какъвто и да е шум, понеже един съсвирач има обичайния евтин ХСС Страт и нямаше помен от брум, шум и тем подобни, щом включи "бъкера". Така че, с моето крайно компетентно мнение на 15-годишен самоук дрънкач мога да те посъветвам да дерзаш в покупката (и обуздаването ) на Мустанга ! СИГНАЛ: Засега съм мотивиран да взема Джаксън Кинг В край края на май месец. Моля за няколко отличаващи се плюса и минуса от хора, свирели на такава (или подобна във форма) китара. Благодаря предварително и бих могъл да преместя въпроса ако офтопика е твърде недопустим .
  2. Аз също, но държа да спомена, че немалкото часове игра на ГХ ми помогнаха да развия "ловкостта" на пръстите (в смисъл, че заради нея не ми се налагаше да се бъхтя яко над скали и подобни, за да мога да изсвиря този или онзи lick) си и освен това, смятам че ми създаде и добра опора за когато вече минах на the real deal
  3. ^ +1 от личен опит! Аз лично свиря на бридж+среда комбо и няма шум но като че ли има повече баси, затова намалям ниските честоти при тях, за да си задържа горе-долу същия звук като само с бридж, защото ми харесва звука (колкото може да се хареса на 15-годишен новак със Скуайър )
  4. Megadeth - Back in the Day Judas Priest - Tyrant
  5. Здравейте! Аз си взех Мустанг 1 януари месец и бих казал че съм много доволен от него, най-вече заради разнообразието от модели и ефекти. Кефя се, че мога с леко завъртане (след евентуална играчка с компютъра, което отново е в плюс)да мина от добър (сравнително) дистер, до по-лек звук като за Цепелин или ДиСи. Пресетите не са зле, но аз съм значително по-доволен от кубето след модификациите (добавяне на малко овърдрайв и т.н.). Не приемайте твърде насериозно мнението ми, защото това е едва вторият ми усилвател, след малкото СП-10 от стартер пакета на Скуайър (10-ватово и с нищожен драйв, спрямо други 10 или дори 5-ватови кубета) Метъл Зоун (без pro-tips, моля, бях си го взел преди половин година). Иначе моят 'недъг' е , че съм само с единични адаптери (Скуайър стартер пакет ) и когато искам на да свиря на бридж адаптер, което най би паснало на стила ми (олдскуул траш), има лош брум. Не знам дали това е от адаптерите или самият усилвател (кабелът е сравнително нов и "непокварен" ). В заключение бих казал, че ако имаш парите (300-360 лв.) по-добре си вземи Мустанг 2, който е 40-вата и 10" говорител, въпреки че без тези 2 предимства не е по-напред от единицата.
  6. аз не че съм имал повече от 3-4 "изяви" (без да броим тези на театралната сцена), ама най-първата бях сам пред класа в час по музика по идея на няколко съученици. И така, излизам, настройвам дистера на малкия амп на някого другиго от даскалото и... никва идея кво да свиря. след секунда две 2рият китарист на "групата" ми се провикна със съдбовното словосъчетание: HOLY WARS........ и аз, да не стана за резил че не знаех цялата песен, почвам солото, което учех от около месец. Стана нещо хубаво, ама естествено не се доближаваше никак до г-н Мъстейн. после малко Параноид и Highway star на Пърпъл. 1 седмица по-късно, двамата със гореспоменатия колега китарист свирихме заедно пак пред класа, Параноид (пак ли ве) и две песни на една варненска група наречена Арсенал (много близки до Моторхед като звук, а и колегата ходи на уроци при китариста им - Мати). Няколко пъти се наложи да си настроя звука на усилвателя (улеснено благодарение на дист-педала) защото се разминавахме доста, а и по едно време ми изскочи перцето от ръката и аз вместо да бъркам 2 минути в джоба да взема резервата, се наведох бързо да го вдигна и гафа не се разшири (свирихме седнали). После свирихме (пак с него) в пълен състав на едно парти, ама само популярни парчета + едно от тия на Арсенал дето свирихме пред класа. Там вече немаше гафове, поне откъм "сценично поведение" или озвучение.
  7. ама тва наистина не звучи зле, нищо че вокалите са чалгарски. то като се вслуща почти всичко звучи в пъти по страхотно като се сложат китари с дистер и хубави барабанчета. малмстийн и батио като крадат безсрамно от класическата музика някой да отрича че музиката им звуи яко? не мисля.. иначе другите са прави като викат че лека за гадната (подчертавам ГАДНАТА, защото има и хубава чалга) са сурови пауър акорди с есенция от дисторжън
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.