Jump to content
Българският форум за музиканти

Има ли свестни мениджъри в България?


Recommended Posts

Хора с групата ми си търсим мениджър,които да си разбира от работата и да може да ни урежда изяви не само в България но и в Чужбина ;) Мисълта ми е има ли някои сред вас,които са работили с някой български мениджър и да са останали доволни от работата си с него????? :happy:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 49
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Е слънце аз съм мениджър :happy: Та какво свири групата ти ;) Какъв стил и искатели да свирите заедно с танцова трупа? Колко човека сте? На колко години? На какви инструменти свирите и къде сте се учили? Кой ви е вокал и говори ли английски ;)

Това засега от мен ако искаш пиши ЛС. Аз не уреждам изяви в София, но за морето може и да стане ;) За чужбина също ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ми честно да ти каа ние свирим хард рок с елементи на хеви метъл :) Надявам си че си получила моето ЛС.Въпроса ми е как можеш да помогнеш на хора като нас занимаващи се с музика,при условие че фирмата ти се занимава с танци и хореография! ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпросът е,не дали тя може да ви помогне,а какви са шансовете да пе4елиш в Бг от музиката която свирите,т.е. дали ще ви търсят.Ако няма търсене на такава музика......за жалост,никой не може да помогне :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мъчно е да се каже, но е факт. Имате ли демота? Ако имате, пратете ги на Майчето и това ще си покаже качеството и вероятноста за търсене. Успех!!! Яко ви стискам палци!!! :metalist::greenball::metalist::godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хора благодаря ви за добрите думи :metalist: Колкото до демото в момента го правим и до 10 дни трябва да е окончателно готово така че ще ви дам линк към нашата уеб страница да го чуете ако искате и да кажете експертното си мнение по въпроса :greenball: Все пак колкото и да съм търсил из този форум,както и из интернет никъде не успях да намеря информация за мениджър които се занимава с музика и от които хората са останали доволни :exclaim: За това и пуснах тази темичка защото разбрах че без добър мениджър е много ама много трудно за една група да се измъкне от тинята наречена бг ъндърграунд :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Получих ЛС- то ти и ти пратих отговора :greenball:

Това че във фирмата се подготят танцови постановки, не означава, че само това се търси :godbless: Както и не означава, че до танците ни свършват познанията в шоубизнеса:metalist: Като имате демо прати ми едно копие и аз ще видя какво мога да направя :metalist: Относно чужбина ти обясних някой неща в ЛС-то .

Мениджърска и импресарска дейност са също дейност, които има право и извършва фирма Айя. Просто първите хора които менажираме са нашите танцьори, тъй като ние си ги и произвеждаме :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Преди нямаше и сега не вярвам че има.Това какво свирите няма толкова значение , с колко пари разполагате обаче има значение. Според мен трябва финансов тласък,добра реклама и екип които да ви помага а вие само да свирите и да измисляте нови песни евентуално .Казвам евентуално защото може друг да измисля вместо вас. Имам известен опит за това ви ги казвам тези неща.Не се доверявайте на фирми и мениджъри които ви дават едва 10%от печалбата на вашия продукт.За сега е по- добре сами да си правите всичко не е толкова невъзможно.Пожелавам ви успех. :cheers:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...
Мисълта ми е има ли някои сред вас,които са работили с някой български мениджър и да са останали доволни от работата си с него?????

Пич,такова животно,наречено "български мениджър" още не се е родило на тая географска ширина(поне за стила,който свирите).Моя съвет е да направите наистина качествено демо,аудио и видео,и да пробвате навън.Верно,парите които ще трябва да плащате са повечко,но ако потръгне работата ви,ще взимате и повече.Успех.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 years later...

Здравейте аз съм Златомир от група Лот Лориен.Проблемът с музикалните мениджъри е голям.Моята група существува от 10 години.Имаме над 250 и повече концерта в над 20 страни по света.И все още ни е трудно да си намерим свестни организатори.Правим Авторска музика имаме 3 албума единият от които издаден в Америка.Исками се да вярвам ,че има свестни мениджъри. :thumbup:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте аз съм Златомир от група Лот Лориен. Проблемът с музикалните мениджъри е голям. Моята група существува от 10 години.Имаме над 250 и повече концерта в над 20 страни по света.И все още ни е трудно да си намерим свестни организатори.Правим Авторска музика имаме 3 албума единият от които издаден в Америка.Исками се да вярвам ,че има свестни мениджъри. :music:

 

има няколко човека, просто те не искат да работят с групи, които не са ок.

и отделно трябва да почне да се разграничава термините - букър, агент, импресарио, мениджър, продуцент, тур мениджър, организатор, промотър, пи ар, ей анд ар, пи ей, ростър, пъблисити мениджър, продакшън мениджър, евент мениджър, банд мениджър и тн когато самите музиканти и голяма част от ПР и 'издатели-лейбъли' ги проумеят и разберат спецификите и 'джоб' задълженията на тези термини нещата идват на мястото си. иначе желанието е огромно и от двете страни, но само с желание не става.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има един-двама, доколкото знам. Пак доколкото знам, единият преди 10-ина години е направил опит за селекция от българската рок сцена, в която да инвестира, и в крайна сметка е зае*ал проекта в зародиш ... по ред причини, отчасти свързани и с манталитета и (не)сериозността на самите групи. От тогава насам май друго забележително усилие в тази област у нас не е правено.

 

Моя съвет е да направите наистина качествено демо,аудио и видео,и да пробвате навън.Верно,парите които ще трябва да плащате са повечко,но ако потръгне работата ви,ще взимате и повече.Успех.
+1. Мащабът, в който може да се реализира качествено (говорим за истински "rock stardom", а не за полу-преживяване от полу-халтура) рок музика, надхвърля пределите на българския пазар. Съответно, и "мениджърът" (доста аморфно понятие, както е коментирано по-горе) трябва да е отвъд тези предели. Българският мениджър може да бъде най-много междинна стъпка към целта, но в един момент може и да се окаже препятствие ... говоря малко на ниво общи приказки, но горе-долу това е моето виждане. Редактирано от sevenstring
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди години записах демо и дойдох в Софето да го дам на музикални компании като Вирджиния, Витоша ентътеймънт, и много други......

Дадох аз демото и навсякъде ми казаха , че ще го чуят....познайте...след месец два звъня и питам кво става - никой не го е чул. Едното демо лично го дадох на група ПИФ да го чуят, пак нищо. А от Витоша ясно обясниха ситуацията:

- Няма смисъл да го слушаме, запишете 1 студиен албум, направете 3 клипа и елате да ви издаваме" 9НЕЗНАМ СМЕШНО ЛИ Е ИЛИ НЕ, АМА НЕ МЕН НЕ МИ БЕШЕ) и така......

Ако питате мене, само навън, тук си има пазар и той е за чалгата и за простите хора. Друго не му трябва да българина 3 ракии, салата и чалга....

Жалко е , аам е факт :D

Успех желая.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.