blr Публикувано Септември 23, 2010 Share Публикувано Септември 23, 2010 (Редактирано) Пускам темата тук, вместо в раздел "бас" тъй като, така или иначе, ще се стигне до DIY решение. Тъй като напоследък все по-често се свири вкъщи (предостатъчно място, дебели стени, малко съседи, дръм машини...) взех да се замислям за възможностите за изкарване на наистина качествен звук на бас при сравнително ниски нива. 4х10" определено не ми върши работа дори и в сравнително просторна стая, така че съм го заточил на съхранение. Домашното ми кубе (30В/1х10") пък е като че ли в обратната крайност. Оттам и и деята за направа на нещо, което би могло да дава наистина стегнат и ударен тон при сравнително тихо свирене. Върти ми се идеята за един 2х8" кабинет. Някой ползвал ли е такова нещо за бас? Редактирано Септември 23, 2010 от blr Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mephistofel Отговорено Септември 24, 2010 Share Отговорено Септември 24, 2010 Явор/разбойник може да сподели впечатления от 4х8" кабинет, който си направи, след като успях да му пробутам една кутия. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
edgecrusher Отговорено Септември 24, 2010 Share Отговорено Септември 24, 2010 ^^ Ако решиш да изпробваш тоя вариант, намира ми се един много симпатичен китарен 4х8" кабинет, на който ако се сменят говорителите би ти свършил перфектна работа. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
blr Отговорено Септември 24, 2010 Автор Share Отговорено Септември 24, 2010 Аз по-скоро съм се замислил за нещо като "quarter stack" Една 40-50 ватова главица плюс 2х8" кабинетче. Ще е елегантно, но нямаям идея дали ще предложи много повече от сегашното ми домашно комбо. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
edgecrusher Отговорено Септември 24, 2010 Share Отговорено Септември 24, 2010 Непременно да споделиш впечатления когато стане, че и мен ме интересува. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
blr Отговорено Септември 24, 2010 Автор Share Отговорено Септември 24, 2010 Ще го сметна кабинетчето, стига някой да се навие да го направи. Не съм виждал готови такива. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Септември 24, 2010 Share Отговорено Септември 24, 2010 В хола на апартамента няма смисъл от големи звукови налягания. Обемът не може да ги поеме, всичко ще дрънчи наоколо. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
blr Отговорено Септември 24, 2010 Автор Share Отговорено Септември 24, 2010 Toчно по тази причина 4х10 не го ползвам там. Оттам тръгна цялата идея. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Свилен Бас Отговорено Септември 24, 2010 Share Отговорено Септември 24, 2010 2 х 8" пак идва много в общия случай. Що не вземеш вдъхновение от туй нещо: http://www.philjonespuresound.com/products/?id=8 не е слабо, ама е с още по-малки говорители. Важно е и усилвателя какъв е - аз си ползвам музикалната уредба с елементарен предусилвател и хем не може да звучи силно, хем е качествен звука Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts