PuppetMaster Публикувано Септември 22, 2010 Share Публикувано Септември 22, 2010 Здравейте на всички, тук искам да Ви попитам не да ми кажете някакви сайтове, в които да се продават китари, ами дали някой си е поръчвал от сайтове, които се водят Whole Sale. Там гледам китари Gibson, Fender и много много други марки на смешни цени. Китарите ги водят оригинални, но два факта ме притесняват: 1. Това, че продавачите са китайци, и стоките идват от Китай. И 2-ро китари, като например, Gibson SG ги продават на цени от сорта на $200 и с доставката стават около $400. Много искам да имам SG модел китара, и ако някой си е поръчвал от такъв сайт и ми каже. че нещата са такива каквито ги пишат след време от такъв сайт ще си поръчам моята дрънкалка. Благодаря Ви! "Long Live and Prosper!!!" Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
blr Отговорено Септември 22, 2010 Share Отговорено Септември 22, 2010 Не са оригинални а евтини, китайски копия, или както им викат-ментета. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
leadoff Отговорено Септември 22, 2010 Share Отговорено Септември 22, 2010 (Редактирано) Не са оригинални а евтини, китайски копия, или както им викат-ментета. известни още като "оригинални китайски" Редактирано Септември 22, 2010 от leadoff Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
PuppetMaster Отговорено Септември 22, 2010 Автор Share Отговорено Септември 22, 2010 Ех, по дяволите малко ме разочарова истината, но все пак като се замислиш няма как да си купиш китара струваща най-малко $1000 за $200, но все пак изглеждат убедително правдоподобни де Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
blr Отговорено Септември 22, 2010 Share Отговорено Септември 22, 2010 Тези мошеници понякога снимат оригинални инструменти, кълнейки се, че това, което виждаш е 100% това, което ще получиш, а всъщност получаваш... Като искаш SG по-евтино, си купуваш Епифон. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
PuppetMaster Отговорено Септември 22, 2010 Автор Share Отговорено Септември 22, 2010 Епифон, ама къде мога да ги видя на живо в България, за магазина в Солун четох по темите тук, един сайт също намерих пак от този сайт, ама продават ли ги някъде, защото четох, че има тегави бройки Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Valserp Отговорено Септември 22, 2010 Share Отговорено Септември 22, 2010 Ех, по дяволите малко ме разочарова истината, но все пак като се замислиш няма как да си купиш китара струваща най-малко $1000 за $200, но все пак изглеждат убедително правдоподобни де Не можеш да излъжеш системата. Основно правило Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
blr Отговорено Септември 22, 2010 Share Отговорено Септември 22, 2010 Ако искаш евтино, ето: http://www.thomann.de/it/epiphone_sgspeb.htm Или за повече пари: http://www.thomann.de/it/epiphone_sg_proph...custom_gxbc.htm Добави си 30-ина Евра за доставка до България. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
PuppetMaster Отговорено Септември 22, 2010 Автор Share Отговорено Септември 22, 2010 Благодаря, а дали има някъде по магазините някакви бройки, за да мога да отида да видя, да пипна, да чуя Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Heartman Отговорено Септември 22, 2010 Share Отговорено Септември 22, 2010 Епифон има и тука,но не знам за магазин където може да се пробват. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
PuppetMaster Отговорено Септември 22, 2010 Автор Share Отговорено Септември 22, 2010 Добре, не мога да намеря тема за тези китари, защото като търся ми пише, че съм използвал дума с по-малко от 4 символа, та въпросът ми е ако имате опит SG с 4 потенциометъра ли е по-добре или с 2 мастър потенциометъра? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
noflip Отговорено Септември 22, 2010 Share Отговорено Септември 22, 2010 (Редактирано) SG мисля, че имаше във фактор. според мен не купувай епифон - не, че са зле, но за парите, които им искат, ще си намериш къде по-качествена китара, особено ако си склонен да се примириш и с "не-SG-на-външен-вид" китара. ^относно въпроса за потенциометрите - то е до лично предпочитание. аз бих предпочел с 4 потенциометъра, защото обичам да си играя с тона и да имам контрол върху него. други хора пък направо си махат тон потенциометрите, защото не ги ползват. важното е да измислиш какво искаш повече - да имаш хубава китара, която ти е удобна или да имаш SG китара да ти радва очите. Редактирано Септември 22, 2010 от noflip Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
PuppetMaster Отговорено Септември 22, 2010 Автор Share Отговорено Септември 22, 2010 Е, естествено, че бих се задоволил с каква да е китара, просто споделям, че НЯКОЙ ден искам да се сдобия с SG естествено, колкото по-скоро, толкова по-добре, но за момента има време. Предполагам, че първият ми чейн ще е на стойност 200 лева, естествено втора ръка, но да видим Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
PuppetMaster Отговорено Септември 23, 2010 Автор Share Отговорено Септември 23, 2010 Някой дали знае отговора на моята питанка? Интересно ми е да знам, понеже виждам са различни моделите SG на Gibson например и Епифон и т.н. Едните са с 4 потенциометъра, другите са с 2. Кой от двата варианта е по-добре? Дали с потенциометър за „всичко“ по отделно или с два мастър-а? Благодаря Ви! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Slide Отговорено Септември 23, 2010 Share Отговорено Септември 23, 2010 (Редактирано) Ами... Малко странен въпрос. Попринцип оргиналните SG-та на Gibosn са с 4 потенциометъра. (Поне така мисля). По един за volume и по един за tone, за двата адаптера. Това, че Epiphone са решили да сложат генерално един volume и един tone за двата адаптера, си е тяхно решение. С повече потенциометри имаш повече възможности за корекции (логично). В други случаи е малко досадно да въртиш всичко... И без това "оформяме" тона чрез усилвателя, ефектите, а някои дори ползват и допълнителни еквилайзери. Общо взето е въпрос на личен избор и не мисля, че би повлияло на свиренето ти по някакъв начин. Редактирано Септември 23, 2010 от Slide Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts