blr Отговорено Септември 22, 2010 Отговорено Септември 22, 2010 За да си лютиер просто трябва да имаш елементарни познания за инструментите и да не са ти заврени ръцете отзад Така е. Цитирай
Свилен Бас Отговорено Септември 22, 2010 Отговорено Септември 22, 2010 (Редактирано) ^ Що се подиграваш на всичко, което не разбираш (или не осъзнаваш)? Аз също обичам да "изнасилвам" китарите си - няколко пъти съм се доверявал на лютиери, но в крайна сметка, аз най-добре зная какво и как искам и ги ползвам (лютиерите) или като много ме мързи или като нямам времето/възможностите (подходящите инструменти и техника) за това, което искам. (Но за контрабаса ходех за всяко едно нещо - не го познавах толкова добре този инструмент, че да смея се "гавря".) За Джако спомена точно в един пост, преди да кажеш, че никога нищо тук не си споменавал. Може би, не сме те разбрали правилно какво имаш предвид идори и да го изключим него, пак не е много хубаво да правиш такива крайни заключения за някой, който не разбираш/познаваш Аз, например, знаеш ли какво мисля за хората, които не харесват кремони или по-точно - обясняват на младежи, че няма начин как да свирят ако не си вземат нещо друго (а Любовта, а желанието, а "онези" неща къде са - без фендера, не мога да съществуват ли, да е.а) - ми, аз 5 години съм свирил с Орфей. ...или може би, ми се е струвало само... По темата: Чакам да се обяви примерна сума и започвам с предложенията Редактирано Септември 22, 2010 от ...taka li e? - a taka. Цитирай
Coprophagus Отговорено Септември 22, 2010 Отговорено Септември 22, 2010 ^ много ама много вярно е това за Кремоните и Орфей, Ако се сетнат правилно и със свестни адаптери стават доста прилични инструменти. А това дали баса ти е за 30 или за 3000 лв го чува 1 на 10 000. Цитирай
emosms Отговорено Септември 22, 2010 Отговорено Септември 22, 2010 (Редактирано) Не мисля че ще ти хареса да свириш на фретлес. Направо ще хванеш къра и ще ти се иска нормален бас. Точно умрелия гъгнив саунд на джако може да си напраиш само с кореция (извинявам се за думите, саунда си е перфектен за такова свирене). Фретлеса вади специфичен звук, но ако искаш да имаш чист и ясен, звънлив тон как ще стане само с такъв бас? Можеш да изскубнеш оригиналните прагове и после да сложиш някакви си за 30/40 лева, ама 'къв е смисъла?? Редактирано Септември 22, 2010 от emosms Цитирай
Viper-X Отговорено Септември 23, 2010 Отговорено Септември 23, 2010 Човека иска фретлес бас, а ние му обясняваме как, когато някой иска нещо е хубаво да му обясниш как, а не да му обясняваш, че не е хубаво така. Kойто не му харесва фретлес, да си свири с прагове, аз обичам фретлеса, но за жалост се наложи да си продам моя Цитирай
Recommended Posts