Jump to content
Българският форум за музиканти

Проект комбо за китара


Recommended Posts

По високо от два пъти захранването, дори 3 пъти. Не трябва да се отпушват от анодното + амплитудната стойност на един полупериод на променливото напрежение на анода при пълна мощност.

И, да, смятай бирите в безалкохолни light версии :cheers2: ! Или както друг съфорумник - топла баница и боза ... :) .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 184
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

:unsure:

 

По чужди схеми съм срещал от 1 до 3 броя 1N4007 на лампа, та се зачудих откъде такова разнообразие?

 

Има ли файда от изправено отоплително напрежение? Срещат се такива решения, макар и рядко.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:)

__Не се чуди, а смятай. 1N4007 е за 1000Vpiv. Анодните напрежения и трансформаторите в усилвателите са различни, и за всеки отделен случай сметките са различни - ерго- диодите.

__Файда има при предусилвателните стъпала. За крайното стъпало ентбрумер е достатъчен.

:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По отношение на лазерното рязане ако е съвременна машината тачноста е умопомрачителна за тази работа.Рязъл съм на лазер зъбни двойки от ламарина 12мм и после направо ги слагам да работят...

За чертежа не се притеснявай би трабвало какъвто и векторен файл да им занесеш няма да има проблем-кой вече работи с G-код.

Е не знам точно за там дето говорите как е ама тука в Русе нямаме проблем на който и лазер да отида!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не точността, а дебелината на среза беше неясна за мен. Е, изясни се - среза при лазерно рязане е от порядъка на 0.3мм а на водно рязане е 0.6-0.8мм. Вече имам подходящи оферти с цени за София. Цената на водното рязане е доста по-висока, а и върху моите ламарини няма никакво предимство.

 

Днес си пуснах разпечатка на проекта върху картон и слава Богу че го направих. Открих си две грешки. Едната се оправя с пилата, но другата - не. Ако ви се случи да проектирате такова нещо първо купете частите и се запознайте с истинските им размери, а след това мислете кое къде ще е разположено.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ За да нямаш грешки с чертежите си направи библиотеки с елементите в мащаб 1:1. Аз имам моя си библиотека с нужните ми неща и така избягвам грешките. Много мразя да работя с пили и бормашина. Досадно ми е. За това няколко пъти преглеждам чертежа. Честно казано никога не съм разпечатвал готовия файл на хартия. При мен, изглежда имам опит, нещата стават от раз.

 

Един съвет за след лазерното. Не знам на какъв лазер ще ходиш, но преди праховото боядисване на кутията, мини всички ръбове със шкурка, за да махнеш шлаката получена при рязането. Аз така правя, макар че от скоро ползвам услугите на нова фирма с добър лазер и открих, че на тенекиите няма шлака, което ми спестява една процедура.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хич не ми върви, първо изгоря трафа, а сега докато лепяхме новите елементи ми замина и поялника, цяла седмица чаках да съм почивка за да го довърша и пак не можах. Е ако успея в събота да си намеря поялник може и да кача снимки на прокулнатата ламБа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

НикиФена, може да се каже, че и аз вече имам библиотека с елементи. Чертежът стана доста претрупан и това е израз на моята омраза към шлосерството. Пуснах изделието да се реже - коментари през следващата седмица.

 

Belgarad, стискай зъби. Това не е пица, че да стане за 15 минути. Моят, като го гледам как се влачи, дано стане до Нова година. Мисля да подкарам още един проект, че поне да си заслужава усилията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сори, заблеях се.

 

Шаситата ми са готови. Как ме натовариха в цената не е истина. Никога повече фирма Лазеринг (София).

Ламарина над 1мм дебелина няма смисъл да се ползва. Само тежи.

Утре купувам болтчета с гайки една шепа, че по моя проект много ще вървят.

 

Парен Валяк, изходът към високоговорителя как е най-добре да се реализира - 1/4 жакове или спикони? Последните малко скъпо идват, а дали имат предимство за мощности под 15W без аудиофилски забежки?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вярно се позамотахме и двамата :rolleyes: утре съм на работа, но след това 2 дни ще съм почивка и обещавам да покажа развитие в проекта. Поръчах си трафа и ми излезна 20 лв. В понеделник трябва да е готов. За съжаление по шасито няма никакво развитие, човекът който трябва да ми го направи е в Стара Загора и все още не знае кога ще се връща в София. Но поне вече знам към кого да не се обръщам - фирма Лазеринг :) . А относно болтчетата и гайките, според мен най полезния магазин за това се намира между Лъвов мост и Сточна гара там има всякъкви видове: винтове, болтове, шайби и какви ли не полезни неща.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Знам го. Сливница и Раковски. Паркирането е малко кофти наоколо, но с празни ръце не съм си тръгвал никога оттам.

За следващото лазерно рязане ще пробвам www.nestandartniizdelia.com - засега звучат най-обещаващо.

Ако успея тези дни да нагъна ламарините и почвам "лепенето".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За лазерно рязане бих препоръчал БулгарЛазер ООД От години работим с тях и сме доволни. Правили са ми и някои много завъртяни неща.

Наблизо са и Хром Дизайн ЕООД Ползвали сме ги за поцинковане предимно, също работят добре.

Редактирано от g_vayov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Впечатлението ми от БулЛазер е малко негативно. Преди години, като живеех в София, ходих при тях. Мърлява работа, стари машини, много шлака по метала. Това, че могат да направят всякакви "завъртяни" детайли е нормално. Всяко лазерно го може. Искам да кажа, че мнението ми за буллазер е от 5-6 години. Може да са се взели в ръце. Знае ли човек.

 

Малко помощ относно евтино лазерно в София. Преди години, пак когато живеех в София, ползвах услугите на Виртуал (http://www.virtual-bg.net/). Пловдивска фирма, но имаха машини в София. След време като се прибрах в Пловдив се оказа, че мои приятели работят там. Помня, че цените им бяха поносими, но и те имат проблемите на българските лазери или каквито и да е остарели лазери: режат криво и има шлака. Май дори рязането им беше плазмено а не лазерно, но пък е евтино!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.