Jump to content
Българският форум за музиканти

Проблем с нова китара


dobrev_s

Recommended Posts

Victoroth, защо не препоръчваш екраниране, след като цял свят го прави?

И защо препоръчваш нещо, което пък изобщо няма да помогне и което по принцип е безмислено - ползването на нойз гейт не премахва шум/брум!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз да споделя много малкият си опит , след екранирането по темата от форума дори старата кремона млъкна завинаги . Имай впредвид ,че си нямам на понятие от токове и т.н. не е сложно , темата е перфектно обяснена . Успех !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може да прозвучи смешно, но преди години и това съм виждал. Една евтина китарка се влияеше от металната тока на колана на пича, който свиреше с нея.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много съм благодарен на всички които дадоха ценни съвети,но на тозьи етап немога да си реша проблема тъй като ту има шум ту няма и немога да разбера обстоятелствата при които се появява или изчезва засега го няма и дано да не се появи отново ако се появи на лютиер :wallbash:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всички стокови адаптери предвидени за китари за по 200 300 лева бучат.

Не се притеснявай проблема не е в китарата.

Брум и микрофония ще те преследват до победа!

 

По-интересното е, че никой досега не се поинтересува с какъв кабел свириш, и в какво го включваш.

Купи си хубав екраниран кабел, като си приготвиш поне 30 лева.Ще помогне макар и малко.

 

:wallbash:

Редактирано от Slacoth
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,имам нужда от малко помощ от патилите и препатилите.Разгледах форума доста обстойно но ненамерих други постове с моя проблем ако съм пропуснал предварително се извинявам.Та днес отидох и си купих нова китара LP копие тайландско изпълнение.Всичко беше хубаво докато не се прибрах и я включих а тя започна да бръмчи.Първоначално предположих че може би масата се губи някъде,защото като се допра до струните или където и да е на метал и тя утихва,но странното което ми направи впечатление е че като я вдигна във въздуха да не ми е в скута и тя затихва.Ще съм много благодарен ако някой ми даде съвет как да си реша проблема.Предварително благодаря!Забравих да спомена че имам и друга китара но при нея не се чува нищо.

 

Дай по една снимка да се видят адаптерите и на двете ти китари. Аз имах подобен проблем с една Aria Pro (made in Japan), беше с 3 единични адаптера, не знам какви модели бяха, и бръмчеше като съм до траф, променяше се брума в зависимост от пространствената ми ориентация дори. Не беше от масата, всичките окабелявания смених с екранирани без осезаема промяна. Лоша или липса на електроматнитно екраниране на адаптерите бих казал. Какво ли не направих, е не се оправи та я продадох накрая. По мое мнение е от адаптерите, всички единични адаптери, които съм пробвал досега, все са бръмчали по същия начин, затова съм с двойни. Такива адаптери не са подходящи за дисторшън или компресор по мое скромно мнение, тъй като брума се усилва и става съизмерим с полезния сигнал. Ако някой счита че греша да ме поправи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много е просто и елементарно. Няма проблеми нито в усилвателя нито в китрата просто контакта, в който включваш усилвателя не е заземен и минава ток през китрата. На същия принцип се наелектризират и екраните на старите телевизори.

 

Надявам се да съм помогнал :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Все пак, за да не остане човека с неправилна представа, а и за да не се обърка още повече, при мен навсякъде си имаше заземяване на ел. мрежата като хората, кабелите бяха всякакви вкл. профешънъл или поне полутакива, въпросната проблемна китара съм тествал паралелно при еднакви условия с една друга много по-непретенциозна китара, но с двойни адаптери, при еднакви ефекти и звукови кабели, еднакви усилватели - жапенската с единичните адаптери винаги бръмчи, другата с двойните - никога. И двете са пробвани при всякакви условия и ел.инсталации - домашни, концертни, студийни - ефектът винаги е един и същ. Слаботоков инженер съм, занимавам се с ел.китари от около 20 години вече и знам за какво говоря все пак. Ако инсталацията на ел. мрежата няма добро или никакво заземяване, брумът трябва да е с постоянна амплитуда и да не зависи от положението на китарата в пространството (паразитни ел. токове), а в случая с колегата, както беше и при мен, брума е функция от пространствената ориентация на инструмента или по-точно от наличието на паразитни електромагнитни полета в обсега на адаптерите. Въпросният брум при единичните адаптери, за който аз говоря, не може да се отстрани с никакви електрически екрани по китарата, повтарям - с никакви. Каквото и фолио да се лепи, то не спира наличните магнитни полета в обсега на адаптера, каквито има около захранващите трансформатори на електроуредите примерно. Става дума за индуктиране на паразитни полета.

И като се обсъжда екраниране е особено важно да се подчертае за какво екраниране става въпрос - за електрическо или за магнитно. В темите тук, които успях да прегледам, са обсъждани предимно електрическите екранирания, в случая става дума за магнитни смущения. За магнитни екрани по китари още не съм чувал, но може и да има вече. Разликата е огромна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.