Yo The Real Публикувано Септември 8, 2010 Публикувано Септември 8, 2010 Здравейте! Търся информация за кубето, не знам защо, ама е пълен дефицит в нета. Каквото намерих, не се споменава за лампа вътре, така че - има ли лампа или не? Защото доколкото знам, при всички ампове във Валвтроникс серията има, но тук не се споменава нищо. Разликата между AD15 и AD15XL я разбрах - 10 инчовия говорител. Реших да го купувам, намерих го на някаква нечовешка отстъпка в RockShock, обаче футсуич от къде да взема и за колко пари? Благодаря на отзовалите се. Ще бъда много доволен, ако ми кажете и дали има тунер кубето. Цитирай
muzicantini Отговорено Септември 8, 2010 Отговорено Септември 8, 2010 Набързо в Гугъл погледнах, има Лампа според manual-a - 12AX7 на крайното стъпало. "The AD15VT-XL is part of the NEW VOX Valvetronix XL line, an exciting new range of tube-powered modelling amplifiers". Със сигурност има лампа, но е хибридно, предвид факта, че е моделиращо комбо. Цитирай
zanev 70 Отговорено Септември 8, 2010 Отговорено Септември 8, 2010 (Редактирано) Набързо в Гугъл погледнах, има Лампа според manual-a - 12AX7 на крайното стъпало. "The AD15VT-XL is part of the NEW VOX Valvetronix XL line, an exciting new range of tube-powered modelling amplifiers". Със сигурност има лампа, но е хибридно, предвид факта, че е моделиращо комбо. ... аз имам 50 ватовия вариант - и ако съдя по всичко което видях това е 15 ватовия му еквивалент - лампата е на преампа , а не на крайното стъпало , ясно е че е хибридно - вътре има някакъв вариант на процесорите на ВОКС ... няма тунер , виж футсуича може да е проблем защото тази серия вече нее в производство и ако го няма в сайта от който ще го купуваш - лошо ... MCI - Икономов - това е фирма от Благоевград са официални представители на Вокс за България и мой познат си купи кубе от новата серия VOX VT на цена подобна като в сайта за който говориш разликата е че те имат педалиери - по принцип цената им беше с около 25-30 процента по висока , но явно са решили да се съобразят със предизвикателството на RockShock и са направили цените много добри - моя познат си купи VOX VT50 за 580 лева плюс педалиерата за около 100 или 120 кинта - всичко близо 680-700 лева - супер цена .. а само преди месец цената беше около 1000 лева за двете - говоря за магазина в Русе , но предполагам че това важи за цялата страна ... така че моя съвет е ако можеш си купи новия варант - има 2 по 4 бленди т.е. общо осем , изведени с педалиера което е много по удобно от двете бленди които има стария вариант .. освен това ривърба е изведен отделно ... ако нямаш магазин на Икономов в твоя град обади се на телефоните им в Благоевград - пращат всичко с куриер при минимална цена за транспорт и с гарантирано качество , гаранционни карти и т.н. ето и сайта им http://www.mci-bg.com/.. успех ... Редактирано Септември 8, 2010 от zanev 70 Цитирай
Yo The Real Отговорено Септември 8, 2010 Автор Отговорено Септември 8, 2010 Занев, може ли малко по-обстойно, каква нова серия и някакъв линк? Защото съм доста навит на този, а имам още време да помисля. Гледах в МЦИ, ама там цената на Футсуича беше 50 евро... за двубутонния... Цитирай
zanev 70 Отговорено Септември 9, 2010 Отговорено Септември 9, 2010 Занев, може ли малко по-обстойно, каква нова серия и някакъв линк? Защото съм доста навит на този, а имам още време да помисля. Гледах в МЦИ, ама там цената на Футсуича беше 50 евро... за двубутонния... .... старата серия която беше в производство и в продажба до преди около година и половина във всички основни интернет сайтове от типа на Томан беше с име VOX AD15/30/50/100 VT като както ти е ясно вероятно цифричките са за ватовете , тя беше хибридно кубе с лампа в преампа , симулации на 11 кубета и ефекти от типа на дилей , хорус и т.н , беше с два канала и футсуич с две копчета едното от които беше за смяна на каналите , а другото за включване и изключване на ефекта който си сложил на присета плюс нойсгейт , новата версия се казва VOX VT15/30/50/100 и е пак хибридно комбо с лампа на преампа , но има вече 22 симулации на кубета, нойсгейт , ефекти от типа на дилей и т.н. , но тук ривърба е отделен като функция т.е. можеш да съчетаеш ривърб с ефектите , докато в стария въриант ривърба беше един от ефектите , освен това тук има две банки с по четири присета които можеш да си правиш - т.е .8 присета и педалиерата е с пет бутона - 4 за присетите и едно което сменя банка А и банка Б - много по удобно за работа особено на живо .. това е накратко ... а относно цените - недей да гледаш цените в сайта на Икономов - най добре питай директно щото както ти казах вече цените в Русе бяха ужасно надути до преди месец , после се оказа че са ги смъкнали и моя познат се възползва от това и си купи 50 ватовия вариант за 580 лева , докато само преди месец цената беше около 860 лева само на кубето , а като се прибавеше и педалиерата - ето ти 1000 лева ... друг е въпроса ако просто са решили да ликвидират магазина в Русе и затова да разпродават на такива нива , но нямам такава информация - затова питай директно - може и по и мейл , кажи им че знаеш че в Русе цените са еди какви си вярно ли е това и т.н. , щото не бих се учудил ако все пак пробват да те обуят със нещо на старата цена ... освен това ако успееш да се свържеш с Иван Икономов и си поговориш с него можеш да откриеш че с малко повече такт от твоя страна той лесно прави дежурна отстъпка от поне 10 процента .. както и да е ..... пробвай , защото наистина новата серия е по удобна от старата в много отношения ....но моя съвет е ако можеш да си вземеш поне 30 ватовия вариант - с него можеш да свириш и на репетиция с група - кубетата имат есктра - копче което регулра нивото на цялото кубе - т.е. в къщи можеш да си го намалиш и все едно че си с 5 или 10 ватово кубе , което си е много добре с оглед на съседи и т.н. , а на репетиция да си бичиш с пълна мощност .... желая ти успех . Цеко Цитирай
DREAMMIND Отговорено Септември 9, 2010 Отговорено Септември 9, 2010 Относно фуутсуича, не разбирам нищо от електроники, но съм чувал ,че може да се направи двубутонен за много малка сума Цитирай
Van Dim Отговорено Септември 9, 2010 Отговорено Септември 9, 2010 Здравейте, Аз ползвам VOX AD50VT. За фуутсуича - ползвам това - http://www.thomann.de/gb/lead_foot_fs2.htm Т.е. трябва ти най-обикновен двуканален фуутсуич. Мисля чеможе да се намери на старо, да се направи или да направиш поръчка от томан с някой да друг за да се разделите транспортните разходи. Поздрави Цитирай
muzicantini Отговорено Септември 9, 2010 Отговорено Септември 9, 2010 лампата е на преампа , а не на крайното стъпало Според manual-a: The XL series uses Valve Reactor technology and feature a power amp circuit containing a 12AX7 (ECC83) dual triode valve ("vacuum tube") that would normally be used in a preamp. Цитирай
aaaaaaaaiiiiii Отговорено Септември 9, 2010 Отговорено Септември 9, 2010 Здравай ,аз имах по-големият 30ватов модел ,не беше лош,но най-голямата разлика между AD15 и AD15XL, Xl е усилвател само за метъл(големи дивотии има) ,почти няма чисти пресети ,продаваха го тук: http://www.camerton999.com/index.php?c=KUB...ist&Link=71 където евентулано можеш да го пробваш,но мисля че няма да е по-добре от усивателя ,който имаш в момента "Line6 Spider Iv 30" Цитирай
Yo The Real Отговорено Септември 9, 2010 Автор Отговорено Септември 9, 2010 Aми аз Вокса го загледах, защото е хибрид. Тая нова серия VT, ами то в РокШок в момента 30-ватовия модел е по-евтин от 15 ватовия, което според мен е странно. Но 380 лв. бих дал, ако е с футсуич, иначе - не, а и 30 вата са ми много - вече го знам. Реално погледнато обаче, на мен не ми трябва нищо друго освен чист канал, дистър и да мога да пускам върху двата комресор и/или хорус. А AD15VT-XL ми изглежда много примамливо, особено, че е 15 вата с десетка говорител. Така че, най-общо казано, заслужава ли си? Цитирай
metallicaboy_1 Отговорено Септември 11, 2010 Отговорено Септември 11, 2010 здрасти мисля,че вокс винаги са имали перфектен чист канал,както и дистър.Не мисля ,че ще те разочароват.това е голяма фирма,която използват големи музиканти Мисля ,че след като 30 вата са ти много ,15 са перфектни ,а звукът няма да те измами.понеже с думи едва ли ще мога да те убедя,затова намерих малко записчета в youtube: http://www.youtube.com/watch?v=rWVUlwxZGbY http://www.youtube.com/watch?v=x2kpw__hbbE тва са разни кавъри с този усилвател по-лекички са нещата,които свирят,но имайки предвид това и всичко което можеш да напавиш с този усилвател.... наистина мисля,че е добър Цитирай
Yo The Real Отговорено Септември 12, 2010 Автор Отговорено Септември 12, 2010 Стоя и гледам като теле. Предстои ми продажба на кубето и е време да мисля какво да правя. Засилил съм се здраво към VOX, въпроса е кой Вокс, AD-15-VT или AD-15-VT-XL. Разликата явно въобще не е само в размера на говорителя... явно си има разлики и в амповете и в ефектите и т.н. Въобще да им с**а на Вокс на идеите, не можаха ли просто да направят AD15 с десетка... Както и да е. Моля, някой с впечатления от който и да е от двата ампа, да пише, да помага. Като гледам откъм ампове (само гледам.. :/ ) AD-15 е по-добре от XL, НО ще окажат ли наистина такова влияние на звука тези 2 инча? Цитирай
Baby Thomas Отговорено Септември 13, 2010 Отговорено Септември 13, 2010 Според manual-a: The XL series uses Valve Reactor technology and feature a power amp circuit containing a 12AX7 (ECC83) dual triode valve ("vacuum tube") that would normally be used in a preamp. 1. 12АХ7 си е предусилвателна лампа. 2. Отдели си "power amp circuit" в изречението и обърни внимание на "that would normally be used in a preamp". В повечето лампови АМР-ове има една 12АХ7 за фазоинвертор, която не участва в кривоча и се използва на края на преампа и разпределя сигнала към 2-те/4-те крайни лампи. Явно Вокс правят някаква странна симулация на нещо лампово, ама тей и не става ясно какво и защо... Цитирай
muzicantini Отговорено Септември 13, 2010 Отговорено Септември 13, 2010 ^ Напълно ми е ясно това, което казваш. Просто човекът питаше дали има лампа или, понеже не е разбрал, и аз цитирах manual-a, че има лампа. Сега каква е и какво точно симулира е друг въпрос. Цитирай
Yo The Real Отговорено Септември 13, 2010 Автор Отговорено Септември 13, 2010 Със съдействието на El Ninyo се справихме с избора и скоро време (стига продажбата на L6 да мине по вода) ще се ходи до МЦИ да се купува XL-a с двойния футсуич. Благодаря на всички отзовали се. Цитирай
Recommended Posts