Jump to content
Българският форум за музиканти

Проблем с кубето


negoce7aem

Recommended Posts

Здравеите на всички имам проблем с кубето не мога да го настроя да звучи поп рок китарата си е настоена както трябва ще напиша как изглежда сега кубето CLEAN:VOLUME-8|||OVERDRIVE:GAIN-7,VOLUME-3|||EQ:TREBLE-9,MID-10,PARA MID-10,BASS-2,REVERB-8 в момента е така по принцип свиря с метал ефект и си настроивам звука от ефекта,но сега ще го махна ако някои знае как да го настоя да звучи поп/рок да каже.Благодаря предварително :girl_cray2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Попринцип настройките на EQ са индивидуални. (Всеки си има идея за звук и се води по нея). Точна рецепта няма. Сядаш да слушаш и въртиш, докато ти хареса. При по-чисти китари и по-малко гейн се усеща по-добре разликата.

 

А и дай някаква идея какъв звук гониш? Изпълнител нещо, че да се ориентира човек по-лесно, за да можем да помогнем евентуално.

 

Успех!

 

ПС: Заглавието ти е малко подвеждащо.

Редактирано от Slide
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Звука които гоня е например...Pink-so what в момента е свирим с моита група и се насочихме как такъв стил трябва ми парвоначална насока иначе другите песни от този тип ще се оправя

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нещо не си схванал със средите, май.

 

Para Mid контролира кои точно честоти(от ниско към високо) увеличаваш/намаляш, а Mid - контролира колко ги увеличаваш/намаляш. Когато и двете са на 10 мога да предположа, че китарата звучи доста телефонно.

 

 

А ако не бъркам, кубето ти май е Стаг, което значи, че добрите резултати хич не са гарантирани. Препоръчвам ти да започнеш да събираш за друго - не съм мразяч на евтиното, но от Стаговите кубета никога не съм чул нещо, което да може да се опише като "приемлив" китарен звук.

Това не ти пречи да опиташ, разбира се.

Редактирано от Valserp
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

xax Прав си за кубето Стаг е но в момента нямам вазможност за друго знам че звука не е добър но го използвам само в къщи за да си уча песните

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И мен хич ме нямаше с настройките на кубето виж тук http://rockwaved.blogspot.com/ за различни настройки. Аз лично понеже във форума никой не помогна си занесох кубето на учителя ми и той ми извади 3 много хубави настройки. При едната бас по избор мид на 2 и требъл на 1 единствено си регулирам звука(честотите/звученето) от силата на звука на сигнала от китарата volume регулатора. По-кубето нищо не пипам освен бас по-избор. Много е яко защото се настройва само от този регулатор дали да се чуват високите честоти силно или средните повечко или ниските като просто се дава на макс и постепенно се намаля докато усетиш звука, който търсиш :girl_witch:.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.