Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

• Отговори 78
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

стратокастърчео е мания. някой ден ще докопам някой, въпреки, че съм по-фен на мустанг и ягуар. китарата ми е индонезийско squier-че. за 300-те си кинта навремето (2000 г.) вади учудващо як звук, в пъти по- от всички други стратчета на squier, коио съм хващал. изключая булет и шоумастър. тежи доста повече от китайския squier на един френд. винаги съм се чудел защо така това 'издание' е по-яко от другите афинити скуаерчета, ако някой знае може да си признае (напр. за разликата в китайското, тайландското, etc. производства)

иначе е стандартен страт, с Голямата глава (малките страт глави и телекастърските не ми допадат). доста пооочукан, но иначе не е мръднал. само един път му се извади букста с кабела като го запратих в една стена (пънк'с нот дед, блет!)

писна ми от тъпото ограничение за 'формат на картинката' у форума

Отговорено
Не е стратокастер на Хъмбъкер, на мидъл и нек си е стратокастер. Мисля, че това е и идеята на тази китара.
;)

Точно така!Хъмбъкера го прави просто по-верзатилен.Свиря предимно на нек-адаптера.

Отговорено

и аз имам скуаер стандарт, от тежките, но с малка глава и си е много по-напред от другите скуиери на които съм свирил, особено като му бучнах оригинален фендер алнико адаптер от 80те на нек и стана много яко, сега мисля още 2 фендера от 86та да му сложа на бридж и мид. За сравнение - пробвал съм мексико страт и нямат никаква разлика(на мексиканския боята беше по-некачествена), грифа е абсолютно еднакъв - на моя и на мексикото, за разлика от дебелите мотики на афинити серията. Трябва само да му сменя тремолото с по-здраво и ще стане супер. С УС страт 100% има огромна разлика, но за парите си тва е по-добре от мексикански.

Снимки ще постна когато сменя адаптерите

Отговорено (Редактирано)

Абе снимки хубаво, ама дай семпли да чуем. Снимките малко говорят за това, дали звука е като на мексикански страт.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Отговорено

по-нататък ако се сдобия с микрофон може - за сега имам от магнитофон Юпитер :) и нещо не ми се струват добри записите с него!! Иначе мекс. страт е с керамични магнити и не е нищо особено

Отговорено (Редактирано)

Запиши чиста китара направо в компютъра, така ще е много добре(поне за мен:)). Така могат да се сложат най-различни ефекти върху китарата. А повярвай - разликата между две китари личи най-много като ги слушаш иманно чисти, без нищо върху тях.

Отговорено (Редактирано)

Добре, де, да питам запознатите добре със squier-ите. Някои от скуаиър китарите имат кленов гриф, същия като на оригиналния страт(като изключим леки разлики във формата на главата, и надписите по нея). За да имаме идентичен тон със хубав фендер(поне що се отнася до дървото) ни трябва и хубаво елшово/ясеново тяло. Има ли скуаиъри с такива тела, или се правят от по-евтини материали? Иначе за адаптерите е ясно, че трябва да се сменят.

Отговорено

Евто - колкото и да е добьр скуаяра - винаги ще има компромис

и най добрия да намериш и най хубавите адаптери да му хакнеш няма да стигнеш американския страт

получаваш това за което плащаш!

ако тьрсиш хубав Скуаяр - трабва да е Скуаяр Стратокастер, а не Скуаяр Страт афинити!

Скуаяр Стратокастерите - са от 400 лв нагоре

пробвал сьм- заслужават си парите

(спецификациите - може да с епроверят в фендер фронтлайн списанието или на сайта им)

после има корейски скуаяри - вече не се произвеждат

мексико и японски стратокастери

е на тия си заслужава да сменяш адаптерите

а да сменяш адаптери на американски страт си е баровщина и наличие на излишни пари - тоест един да си оставиш с оригиналните сингьли

и един да си вземеш да го хотродваш - излиза доста солено

има и вариант -за хубаво тяло - уормут- 200 евро си плащаш и си готов

Отговорено

Ричи Блекмор страт- няма мидьл адаптер - само капачка

другите 2 адаптера - са сменени с хьмбькери

имаш и миди адаптер и скельпд финфирборд(вдльбнати прагчета като на малмстийн)

Отговорено
а какво е "ричи блекмор" страт?? не са ли всички еднакъв тип?????

При споменаване на "Р.Б-тип" Стратокастер,вероятно става въпрос за популярните и характерни модели на Фендер, с "широка" глава и специфичен,дъговидно разположен надпис "Stratocaster",произвеждани от '67 до '80г.Р.Б. използва такива - особено '70's вариантите.

А това което споменава ТONY,са вече конкретни особености при инструментите на самия Р.Б(както и важното и нехарактерно за Фендер "set-in"-закрепване на грифа).

Отговорено (Редактирано)

е да, scalopped neck, грифа е 3 болтов, но залепен и бридж и нек адаптерите не са хъмбъкери а SD SSL-4 ако не се лъжа :unsure: , но тва си е сигначър модел на блекмор т.е. страт с модификации а не цял отделен тип китара!!

@Evtim Djerekarov - еФтините Squier са alder, скъпите agathis (каквото и да е това на български). Първото тежи нормално, а 2рото мнооого. Дървата принципно са същите или подобни, но са от друг район на света и предполагам не са отрязани 10години преди да се прави китарата, ами 2-3 месеца сигурно и затова не звучат така добре

Редактирано от Overdrive