Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Колеги съфорумци, някой знае ли от къде в БГ може да се купи midi controller Cakewalk A 500 или старата му версия Edirol PCR 500, защото уж xxxx са представителите за България, а ми казаха, че трябва да чакам 3 месеца, за да ми го докарат и пак не е сигурно.

• Отговори 65
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено
От предложения избор и аз гласувам с 2 ръце за M-audio. Имам 2 клавира на M-audio - просто са невероятни.

Мерси за съвета! Да се похваля от днес и аз съм горд собственик на М-аудио Keystation 61es.Да те попитам ти с какъв софтуер свириш? Аз записах Ableton live 6.0 ,който беше с клавиатурата ,но беше адски сложен.Сега свиря с Pianissimo и съм много доволен.Можеш ли да ми препоръчаш някой друг по-прост софтуер ,с който да свиря и със звуци на други инструменти ,освен пияното? Благодаря предварително! :cheers2:

Отговорено

Супер :wub: Честито! Ами принципно аз работя с много различни програми. Ableton ми е един от любимите. За синтове и звуци най-универсално и лесно за използване мисля, че е Hypersonic 2. Reason също е доста интуитивен и има много библиотеки със звуци. За съжаление хубавите неща струват скъпо, въпреки че има народни версии. В момента не се сещам за някой безплатен VST или Standalone инструмент, когото да ти препоръчам. А ти след като си регистрираш Ableton на сайта им ще можеш да си дръпнеш последната версия - 8.2.1. Там има някои синтове и инструменти.

Поздрави!

Отговорено

Принципно - да. Само внимавай да не разберат Б.Б., Ц.Ц. или Я.К. и да не вземат да си направят PR-акция на твой гръб. Иначе няма проблеми.

Отговорено

Няма закон, който да разрешава ползването на пиратски софтуер за домашно ползване, така че препоръчвам да се ограничите в коментари само по темата.

Отговорено

а кой закон го забранява? да внесем яснота по въпроса, тъй, де - може и в правилата на форума да турите извадката.

иначе отваряш http://www.kvraudio.com и гледаш. има и доста добри безплатни неща.

Отговорено

Забранява го Законът за авторското право и сродните му права, глава тринадесета "АДМИНИСТРАТИВНОНАКАЗАТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ", чл.97, ал.8.

Непознаването на закона не е оправдание за неспазването му.

Отговорено

Здравейте, отскоро почнах пиано, но нямам истинско такова. Имам един синтезатор CASIO CTK-3000 :) , но по нищичко не се доближава до акустично такова. Гледах в нета, че има всякакви руски пиана, но от толкова много марки и модели не мога да избера. Бюджета ми е най-много 400-500 лв. След това проблем е мястото и искам да знам горе-долу размерите на по-долу посочените марки, които намерих на прилична цена. Искам и да знам какво да гледам в едно използвано пиано(как се отваря и т.н.) Ето марките на които съм се спрял:

Беларус, Заря, Лирика

Отговорено

Здравейте!

Искам да попитам няколко неща относно Корг Тритон Студио. Има ли акомпанимент и мога ли да си правя звуци на него?

Отговорено

Привет на всички!

Реших да се уча да свиря на синтезатор, през свободното време и е време да си избера такъв.

Ще ми помогнете ли в избора ?

Разполагам с около 2000 лева и много изисквания. Искам аз да си правя звуците и ритмите, да ги записвам на отделни канали, които да просвирвам и да добавям нови и нови неща. До сега съм правил музика само с Меджикс мюзик мейкър и готовите им семпли, но искам, вече аз да си правя звуците и ритмите. Държа да не съм ограничен в правенето на звуците и да мога да направя всеки звук, който фантазията ми роди. Също, каналите, на които ще записвам, да са повечко, че Меджикса имаше само 16 май. Да имам ефекти и филтри, които да мога да вкарвам в реално време. Да мога да добавям звуци от външен носител. Не се сещам за друго, но със сигурност ще излезе нещо.

Отговорено

Някакъв Тритон или Мотиф на старо според мен, ама колегите, дето повече разбират от уъркстейшъни да кажат по-конкретно.

Отговорено
Здравейте, отскоро почнах пиано, но нямам истинско такова. Имам един синтезатор CASIO CTK-3000 :) , но по нищичко не се доближава до акустично такова. Гледах в нета, че има всякакви руски пиана, но от толкова много марки и модели не мога да избера. Бюджета ми е най-много 400-500 лв. След това проблем е мястото и искам да знам горе-долу размерите на по-долу посочените марки, които намерих на прилична цена. Искам и да знам какво да гледам в едно използвано пиано(как се отваря и т.н.) Ето марките на които съм се спрял:

Беларус, Заря, Лирика

Преди години имах Лирика и го продадох за точно 500 лева, не вярвам и в момента да са по-скъпи. Размерите му са нормални като за пиано - дълбочината е не повече от 50-60 см, височина около 150см, а дължината на клавиатурата може би също около 150-160 (казвам по памет)

Отговорено
Здравейте, отскоро почнах пиано, но нямам истинско такова. Имам един синтезатор CASIO CTK-3000 ;) , но по нищичко не се доближава до акустично такова. Гледах в нета, че има всякакви руски пиана, но от толкова много марки и модели не мога да избера. Бюджета ми е най-много 400-500 лв. След това проблем е мястото и искам да знам горе-долу размерите на по-долу посочените марки, които намерих на прилична цена. Искам и да знам какво да гледам в едно използвано пиано(как се отваря и т.н.) Ето марките на които съм се спрял:

Беларус, Заря, Лирика

Преди години имах Лирика и го продадох за точно 500 лева, не вярвам и в момента да са по-скъпи. Размерите му са нормални като за пиано - дълбочината е не повече от 50-60 см, височина около 150см, а дължината на клавиатурата може би също около 150-160 (казвам по памет)

Много благодаря за информацията. А знаеш ли дали средния педал върши работа(дали наистина става пианото много тихо)защото съседите надали ще са много доволни :godbless: ?

Отговорено
Някакъв Тритон или Мотиф на старо според мен, ама колегите, дето повече разбират от уъркстейшъни да кажат по-конкретно.

Корг М50 дали ще сърши работа за моите нужди ( семплер и секвенсер )? Питам, защото влиза в бюджета ми, а и ще бъде нов.

По- лош ли е като звучене и възможности от Тритона?