Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Мерси на всички

за thedirt1 и въпроса за граунд лууп проблема ето тук има инфо. Мързи ме да пиша.

http://www.epanorama.net/documents/groundloop/index.html

http://www.epanorama.net/documents/groundloop/basics.html

http://www.channld.com/hum.html

http://www.gbaudio.co.uk/data/ground.htm

• 2 weeks later...
  • Отговори 212
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

колко пари излиза фолиото с доставката от stewmatik или както беше сайта там дето даде ??????????

Отговорено

Ще ми се да се сдобия с такова фолио че като усиля китарката докраи става като микрофон цялата :)

Няма ли кой да продаде малко?

Отговорено

ей земята вика NIKIFENA ?? ? ? ? алоо колко пари струва фолиото бе ейй от сайта айй кажи ба че остарех ...

Отговорено

имам въпрос относно екранирането. трябва ли да се екранира при пружините на тремолото. според мен да, тъй като там ми е вързана масата, но все пак. сори ако ви се стори тъп въпроса ама не му разбирам много. благодаря :rolleyes:

Отговорено

Според мен си е напълно логично да се екранира всяка кухина, но от друга страна има опастност тремолото/флойда да се допре до екранировката а тогава нз кво ше стане :think:

Отговорено
Според мен си е напълно логично да се екранира всяка кухина, но от друга страна има опастност тремолото/флойда да се допре до екранировката а тогава нз кво ше стане :think:

Еми то по принцип тремолото се свързва с масата , доколкото знам ;)

Отговорено

Аз екранирах и кухината на тремолото.При нашата китара самата кухина е направена така,че под пружините на практика всичко е изрязано от корпуса-там е ДУПКА!Облякох стените с фолио и екранирах пластмасовото капаче.Преди когато се пипнеха струните или тремолото,се чуваше пукане,сега не се чува нищо-няма брум,няма шум.Адаптерите обаче,за моя най-голяма изненада бяха "сварени" вече в парафин!А бе китарата стана друга!И след като монтирах и предусилвателя в нея,вече ефектите,които съм правил и които преди ме дразнеха,сега вървят по съвсем друг начин.Разбирам,че могат да се намерят съвсем свестни адаптери за свестни пари,но синчето сега набляга на гаджетата и не виждам смисъл да хвърлям пари.Всичко,което правя,е да си " начеша крастата".Аз не мога да свиря,но рокът и китарите врят в кръвта ми!И за това влизам в тоя форум,защото ми е гот!

Отговорено

Схемата мисля я има в предната страница.Нищо особено,с един полеви транзистор,усилване 6-7 пъти.Имам разработена платка,батерийката е 12 V от дистанционно за аларма от автомобил.Батерията е отзад при пружините на тремолото,а самата платчица-до потенциометъра за усилването.Дайте мейл,на който да изпратя материалите,че не съм много наясно с качването по разни сървъри.

Отговорено

Здравейте.

Преди 2 дни и аз направих някой нещица. Най-голям ефект( не направих това сас звездата и май ще отварям отново) имаше "варенето" направо съм поразен, Ditronix писа за него, а в руският сайт е описано подробно(някой го бе споменал) Разбира се, хубавите адаптери няма да имат нужда от варене, но усетите ли микрофонийка действайте смело и както казах ефекта е поразителен, на 50 санта нарочно приближавах китарата до тонколоната( свиря през РС и Хи-фи уредба) и въобще не се опитва да избие микрофония.

Отговорено

при мене освен че спря микрофонията се промени тотално и звученето - сега имам много по-ясни средни и на клиин звучи в пъти по-яко, а пък който има пари нека ги "вари" в кофата и си вземе нови, които принципно са същите, само дето са варени заводски. екраниране на тремолото отзад - пълна глупост, според мене няма смисъл!!!!!!!! От какво екранирате тремолото, след като то е свързано с маса, а и без това няма общо с електрониката?????? Относно фолиото колко струва - вземаш алуминиево домакинско, мацаш китарата с лепило тук-там, слагаш добре фолиото по стените и след няколко минути е готово. При мене нямаше много ефект от екранирането, щото съм със сингъл коили, които по принцип си бучат яко, мисля да вземам нойс гейт в скоро време