Nikifena Отговорено Февруари 27, 2006 Share Отговорено Февруари 27, 2006 А той човека пък такъв въпрос е задал, се едно ще си купува дънки и фанелка с къс ръкав Ами земи си genelec колони.. има ги в динакорд. и за звукова карта си земи няква за мин 1000$ примерно с външен ацп Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 27, 2006 Share Отговорено Февруари 27, 2006 Вземи си някаква звукова карта RME, M-audio, или Yamaha в ценовия клас 200-300 евро, и монитори, които ти харесват. Да, наистина мониторите звучат различно, и трябва да си ги избереш по слух, цената им не е от огромно значение, особено като се има продвид, че едва ли си най-добрия смесител/мастеринг инженер, и ще изкарваш луди милиони с тях. Съобрази ги и с размера на стаята, в която ще работиш, ако са някакви гигантски, а си в малка стая не е добре. Стаята е добре да е позаглушена и да не кънти. Още нещо - при монитори едва ли ще чуваш нещо под 55 - ина херца, така че ако ти трябват най-ниските баси, трябва да си вземеш и subwoofer. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bobalan Отговорено Февруари 27, 2006 Share Отговорено Февруари 27, 2006 Още нещо - при монитори едва ли ще чуваш нещо под 55 - ина херца, така че ако ти трябват най-ниските баси, трябва да си вземеш и subwoofer. ще чува, и то повече отколкото му се иска.... Малките стаи са така. Субуфер за микс изобщо не е препоръчителен, особено пък в нормална стая..... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fortissimo Отговорено Февруари 27, 2006 Share Отговорено Февруари 27, 2006 Ako няма ограничение за парите да си вземе тогава Генелеци 1036А и субче 7073А, а за карта да си бодне Apogee AD16x и DA16x. Приятно слушане. Хайде по-добре кажи за какви пари наистина си търсиш и ще даваме конкретни предложения. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Steppenwolf Отговорено Февруари 27, 2006 Share Отговорено Февруари 27, 2006 Много се радвам, че някои са по-навътре запознати в тази област на електрониката и дори познават характеристиките на някои елементи - чудесно, само че целта на темата бе да отговорите на автора й достъпно, не толкова терминологични и параметрични дебати помежду ви, както се започна, които натоварват общия, неспециализиран читател и ги знаем предимно училите тази специалност. Затова кратък отговор по темата, евентуално с приведен и преведен прост аргумент. Още малко със справочниците ще дойдете. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
peshoy2k Отговорено Февруари 27, 2006 Share Отговорено Февруари 27, 2006 аз предлагам да си вземе евтин сетъп да пробва да види как е, пък после ако се запали и му се занимава с такава работа да събере за нещо по-добро. Моето предложение е ему 04 и Алесис или Берингер, а може и м-аудио ауиофайл Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Март 1, 2006 Share Отговорено Март 1, 2006 Още нещо - при монитори едва ли ще чуваш нещо под 55 - ина херца, така че ако ти трябват най-ниските баси, трябва да си вземеш и subwoofer. ще чува, и то повече отколкото му се иска.... Малките стаи са така. Субуфер за микс изобщо не е препоръчителен, особено пък в нормална стая..... Не знам, досега не съм чувал колони с да кажем 6.5 инча басове да вадят много ниски честоти, освен ако не са ТЛ-ки(грозно). Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Март 1, 2006 Share Отговорено Март 1, 2006 Още нещо - при монитори едва ли ще чуваш нещо под 55 - ина херца, така че ако ти трябват най-ниските баси, трябва да си вземеш и subwoofer. ще чува, и то повече отколкото му се иска.... Малките стаи са така. Субуфер за микс изобщо не е препоръчителен, особено пък в нормална стая..... Не знам, досега не съм чувал колони с да кажем 6.5 инча басове да вадят много ниски честоти, освен ако не са ТЛ-ки(грозно). Dynaudio BM6A... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bobalan Отговорено Март 1, 2006 Share Отговорено Март 1, 2006 Още нещо - при монитори едва ли ще чуваш нещо под 55 - ина херца, така че ако ти трябват най-ниските баси, трябва да си вземеш и subwoofer. ще чува, и то повече отколкото му се иска.... Малките стаи са така. Субуфер за микс изобщо не е препоръчителен, особено пък в нормална стая..... Не знам, досега не съм чувал колони с да кажем 6.5 инча басове да вадят много ниски честоти, освен ако не са ТЛ-ки(грозно). алесис мк2 Берингер там квото беше.... Дженелек 1030.... Адам там които се водеха.... Евент не помня кой модел.... (с 6.5 инчовите нискочестотни драйвери) ТЛките ми са с 8сантиметров говорител и спокойно са линейни до 100хз... Но хубавото при тях е, че спадът надолу е много плавен, т.е. ако бяха басрефлексни и линейни до 100хз на 80 щяха да са -12, а моите са -12 на около 50 ) Как звучи само, а??? Ти нали си беше правил монитори, кажи ми че не вадят 45хз Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
da6eto Отговорено Март 1, 2006 Автор Share Отговорено Март 1, 2006 ми дайте ми някъф линк на фирми дет произвеждат мониторни колони не съм навътре в нещата с тез колони тъй че и инфо няма да е излишно :guitar: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bobalan Отговорено Март 1, 2006 Share Отговорено Март 1, 2006 ми дайте ми някъф линк на фирми дет произвеждат мониторни колони не съм навътре в нещата с тез колони тъй че и инфо няма да е излишно :guitar: май наистина е добре да се сложи линк www.alesis.com www.behringer.com и там си търсиш в продуктите студийни монитори Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Март 1, 2006 Share Отговорено Март 1, 2006 (Редактирано) Ами някъде 55 се чуват, 50 вече само на оперделени места в стаята. Басрефлексни са. Редактирано Март 1, 2006 от Evtim Djerekarov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
peshoy2k Отговорено Март 2, 2006 Share Отговорено Март 2, 2006 абе то ако е малка стаята баса не мое се разтегне колкото и ниски да идват от говорителите Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
guitman Отговорено Март 2, 2006 Share Отговорено Март 2, 2006 За какво ще се ползват мониторите? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Март 2, 2006 Share Отговорено Март 2, 2006 моите ли? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts