blr Отговорено Август 17, 2010 Отговорено Август 17, 2010 A защо не помислиш за ключове на Schaller http://bass-mechaniken.de/hp12568/Bass.htm...2a7f89a75cX3ed9 Имат олекотени модели и според мен не са лоши. Има ги в Thomann http://www.thomann.de/it/schaller_bmlc_light.htm Цитирай
johniebgood Отговорено Август 17, 2010 Автор Отговорено Август 17, 2010 (Редактирано) ^Добра идея, това е май моя вариант - клик , че ми трябват 4 леви и 3 десни ключа... А колко ли ще ме одрусат за шипинг? Намерих - 30 евро до БГ... Значи 142 + 30=172 евро. Редактирано Август 17, 2010 от johniebgood Цитирай
blr Отговорено Август 17, 2010 Отговорено Август 17, 2010 (Редактирано) Mдаа, соленичко излиза, ама така е като свирите на толкова струни Транспортът мисля, че беше 30 Евра. Може да ти излезе малко по-евтино ако се съберете няколко човека и направите групова поръчка. Иначе, тези ключове, като механика изглеждат същите като тези, които Fender ползваха на някои от American Deluxe моделите с тази разлика, че главите на ключовете бяха фендерските "спатии" Аз съм доволен от моите. Имат и предимството, че не се налага дупчене на дървото. Редактирано Август 17, 2010 от blr Цитирай
Abbath Отговорено Август 17, 2010 Отговорено Август 17, 2010 Друг вариант е да го пратиш на KD да му резне главата и да му направи къстъм бридж с настройка отзад, ама ше трябва и тялото малко да се вдлъбне от към ануса за да влезе под наклон.. Цитирай
Свилен Бас Отговорено Август 17, 2010 Отговорено Август 17, 2010 ^ А има ли вариант това да стане, като басът продължи да се ползва с нормални струни? Дабъл бол ендo до момента не съм видял да продават в България дори за 4-струнен, а погледнато по-общо, не съм сигурен, че и в света се произвеждат... Всъщност подозирам една фирма, която може и да прави - тя предлага всякакви "изгъзици" - примерно струна .200", която си избираш дали да е Фа диез или по-ниското До диез, като каталога им стигаше до .235" май и е през .002-.003". Та, питах, настройване отзад с нормални струни как се прави - със заключване отгоре или? Заключването при бас струните, особено Си-то би ли било ефективно. Егати, как се умислих... ...но пък съм виждал многострунни хедлеси... Цитирай
Свилен Бас Отговорено Август 18, 2010 Отговорено Август 18, 2010 (Редактирано) В крайна сметка, струва ми се, че най-разумното решение би било удължаване на горния рог и за да не седи като кръпка, може да се направи т.нар. melted top от друго,различно дърво, но връзващо се с оригиналния, който пък, за да не е "странен", би могъл да се сложи на още няколко места по тялото и по главата, например (а защо не и на 2-3 позиции по грифа)? Редактирано Август 18, 2010 от ...taka li e? - a taka. Цитирай
Abbath Отговорено Август 18, 2010 Отговорено Август 18, 2010 (Редактирано) ^^Да, със заключване и нулев праг.Иначе има дабъл бол на GHS в магазина до консервата, и от Фактор съм намирал преди.А многострунни хедлеси колкото искаш - Sei,Status,BassLabs... EDIT Ето и един крайно интересен екземпляр: DIY машинария Редактирано Август 18, 2010 от Abbath Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 18, 2010 Отговорено Август 18, 2010 Е защо трябва да е с двойни топчета? Долу при бриджа струната не се ли реже и стяга като на китара с Флойд или друго подобно дабъл локинг тремоло? Може би не, щом има нужда от две топчета, ама питанката е "защо?" Цитирай
johniebgood Отговорено Август 18, 2010 Автор Отговорено Август 18, 2010 Някой има ли идея тези ключове Шалер как се закачат ? - Хипшот си имат дупка за винтче, като всички други... Цитирай
blr Отговорено Август 18, 2010 Отговорено Август 18, 2010 Не се дупчи дървото, просто се стягат откъм лицевата страна на главата с гайката. Цитирай
johniebgood Отговорено Август 18, 2010 Автор Отговорено Август 18, 2010 ^ Добре е да се дават точни съвети! Намерих - Цитирай
blr Отговорено Август 19, 2010 Отговорено Август 19, 2010 Това са пинове, които държат ключа в определана позиция http://bass-machine-heads.com/auctores/scs...2a89fda9d9X4cf3 Наистина не ги бях забелязал, защото не се виждат при монтирани вече ключове. Все пак не са винтове, а само 3 мм дълбоки отвори където влизат пиновете. Цитирай
johniebgood Отговорено Август 19, 2010 Автор Отговорено Август 19, 2010 ^Да и аз го установих, тъпо! Цитирай
blr Отговорено Август 19, 2010 Отговорено Август 19, 2010 Май наистина е тъпо защото тези пинове са доста широки, над 4 мм в диаметър, което предполага доста дълбаене в дървото. При Хипшот има ли такива пинове или захващането е само с винта? Цитирай
johniebgood Отговорено Август 19, 2010 Автор Отговорено Август 19, 2010 Само с винта и гайката, както при всички останали. На хипшот се спрях, сега кинтите да видим ... Цитирай
Recommended Posts