spotlight_kid Отговорено Април 20, 2006 Отговорено Април 20, 2006 (Редактирано) Прословутата Aiwa се ползва не само като Delay(това е Имам едно списание "Блекмор уорлд",издание на Полския фен клуб на дядо Ричи в един брой е даден гиъра му в момента има и схема....та там пише че тази АИВА я използва като хорус.... утре ще сканирам статията Редактирано Април 20, 2006 от spotlight_kid Цитирай
docc Отговорено Април 20, 2006 Отговорено Април 20, 2006 Ken Bran се казва човекът технически "виновен "за раждането на усилвателите "Маrshall" през1962г..Схемата на първият е почти 1х1 Fender Basman и идеята е да се произвежда усилвател,който да се ползва от басисти. Engl е Германска компания. Цитирай
Overdrive Отговорено Април 21, 2006 Отговорено Април 21, 2006 Абе кви хъмбъкери ... сингъл коилс Сиймър Дънкън треа да са адаптерите на Ричи. ми те са "stacked humbuckers" - сингъл с 2 бобини, чрез което се получава унищожаване на шума, но звукът си е като на нормален сингъл - такъв тип ползва и Малмстиин. Цитирай
DaftFunk Отговорено Април 21, 2006 Отговорено Април 21, 2006 Offtopic : а сингълите "ноислес" на фендър как се обезшумяват ? и те ли с две бобини. Цитирай
Mafiozo Отговорено Април 21, 2006 Отговорено Април 21, 2006 В списанието на Фендър Фронтлайн 2005 има една снимка на Ричи и до него има един усилвател Acoustasonic SFX 2. Не знам дали свири на такъв обаче усивателят изглежда старичък и това ме навейда до мисълта, че може и да използва такъв. Съжалявам ако информацията е грешна. Цитирай
docc Отговорено Април 21, 2006 Отговорено Април 21, 2006 Fender Noiseless са също с 2 бобини(една над друга),а Lace Sensor са с х 32 малки намотки. Цитирай
Overdrive Отговорено Април 21, 2006 Отговорено Април 21, 2006 Lace Sensor са с х 32 малки намотки. Малии Цитирай
Hillbilly Отговорено Април 21, 2006 Отговорено Април 21, 2006 В най-далечни времена,RB е всъщност Gibson player(ES 335)."Легендата" гласи,че е преминал на Strat донякъде и от инат(а от това нещо той има МНОГО!),породен от факта,че Fender-a му се сторил в началото труден за свирене и той решил да го пребори.. Е,то му личи,да изкорми мидъла и да не използва страхотните междинни бленди..Като на Гибсън-преден,заден.. Е ,не може да не уважаваш Ричито-толко време е свирил на Блус китара,без да Фане тоя стил.. :green: Цитирай
TONY Отговорено Април 22, 2006 Отговорено Април 22, 2006 тамън снощи по ВиЕЙЧ 1 го даваха 2-3 пъти не знам дали фаща блуса или не - ама е Черния Магьосник - съмнение няма Цитирай
Звезда Отговорено Април 24, 2006 Отговорено Април 24, 2006 никой не спомена нищо за издълбаните позиции,които допринасят за по- плътен тон.и Ингви прилага същата технология. освен това Ричи свива от Хендрикс свиренето с левият палец(гениално и трудно междувременно)Ричи и с акустични китари свири с палец(чисто негово приложение)Аз мисля,че каквато и китара да вземе,стилът е неповторим Цитирай
docc Отговорено Април 24, 2006 Отговорено Април 24, 2006 Вярно,че не се спомена нищо за Scaloped Neck! Иначе, Thumb Freting-a е известен поне от 30-те години(а сигурно е и доста по-стар),като често срещан похват при Native Blues китаристите. Цитирай
Overdrive Отговорено Април 24, 2006 Отговорено Април 24, 2006 никой не спомена нищо за издълбаните позиции,които допринасят за по- плътен тон.и Ингви прилага същата технология. или по точно ингви копира и нея (и май не допринася за по-плътен тон, а за по лесно вибрато и по добро сцепление м/у пръстите и струните) - това за некви инструменти от 16век не знам колко е вярно, но като се замисля: Ингви казва че е повлиян от Блекмор; ползва страт, обикновено дори същия цвят като на Ричи; не ползва мид адаптер, също като ричи; ползва издълбан гриф, отново както и ричи; ползва stacked humbuckers (нищо че са друга марка), естествено както и ричи ползва ампове Маршал, разбира се както и Бай ричи е правил абе май бая е копирал. и както се каза трябва да се направи специална тем за Малмстиин, където да се постват смешките му Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Април 24, 2006 Отговорено Април 24, 2006 Това , че ползва същото , не означава , че го е копирал . Просто го кефи същия звук - звука на идола му (в известен смисъл , въпреки , че той е "първият !!! " ) . 1 Цитирай
PlamenM Отговорено Април 25, 2006 Отговорено Април 25, 2006 Относно мидъл адаптера и аз смятам да разкарам моя..нещо не съм му фен звучи ми малко безлично , за разлика от нек и бридж които с изявен характерен тон...то има китари само с нек или само с бридж но не и само с мидъл от друга страна Джими знам че е ползвал междинни бленди на фендъра...което означава пак само едно..въпрос на вкс Цитирай
Karavadjo Отговорено Август 12, 2010 Отговорено Август 12, 2010 Здравейте на всечки! Мисля ,че имаше подобна тема но беше твърде непълна и затова започвам нова тема дори не знам мястото и дали е в правилния раздел.Та от няколко години се интерисувам и разглеждам творчеството на Ritchie Blackmore и разглеждам с какви инструменти свири той. Той не свири само с Fender Stratocaster 69г. модел и моля всеки който е запознат да сподели мнението си с нас а аз ще допълвам и помагам с каквото мога.Благодаря за споделените мнения. Цитирай
Recommended Posts