balombi Публикувано Август 11, 2010 Публикувано Август 11, 2010 Здравейте, започнах да правя този дист. Платката е готова , ецната и пробита. Правя диста по схемата в този сайт- http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://...ch:1&itbs=1 Купих всички части , но не знам как да ги разположа върху платка. Има ли някой линк към картинка в която е показано за тази схема как да разположа елементите по платката! Благодаря предварително! Цитирай
shtur4o Отговорено Август 11, 2010 Отговорено Август 11, 2010 http://www.efektygitarowe.pl/mxr_distortio...tion_layout.gif Aйде успех! Да пуснеш семпли после Цитирай
balombi Отговорено Август 11, 2010 Автор Отговорено Август 11, 2010 Много ти благодаря за това! Ако стане обещавам да пусна семпъл. Цитирай
balombi Отговорено Август 11, 2010 Автор Отговорено Август 11, 2010 Сега се позагледах малко и видях , че това , което си ми дал не отговаря на схемата от сайта - най-малко диодите са други. Цитирай
shtur4o Отговорено Август 11, 2010 Отговорено Август 11, 2010 (Редактирано) На мен ми изглежда, че всичко си отговаря. Само диодите са посочени германиеви на схемата , но можеш да експериментираш с различни клипиращи диоди за различен характер на звука. Други разлики виждаш ли освен диодите? Редактирано Август 11, 2010 от shtur4o Цитирай
balombi Отговорено Август 12, 2010 Автор Отговорено Август 12, 2010 А какво е това нещо Bypass... Знам , че въпросите ми са малоумно , но много искам ефекта нда стане. Цитирай
shtur4o Отговорено Август 12, 2010 Отговорено Август 12, 2010 Байпасът е свързването на платката и жаковете по такъв начин, че да можеш да включваш и изключваш ефекта. Байпасът може да се направи по много начини, които много или малко смущават чистия сигнал при изключен ефект.( с изключение на тру байпасът) Само когато е тру байпас ( true bypass) изключения ефект се елиминира от пътя на сигнала напълно. Всички (почти) съвременни ефекти са с тру байпас свързване. Такова е посочено и на схемата която ти дадох с платката. Обаче, виждам,че е направено с 3DPDT превключвател, който ще намериш трудно в БГ. Ако имаш 2DPDT трябва да направиш свързването както на тази схема: http://www.guitarthai.com/picpost/lessonpost/Q211.gif Нещата няма да станат само с обяснения от мен и от други колеги от форума. Трябва да почетеш в нета малко.Изясни си нещата - кое от къде минава, кое какво е и защо е, и ще видиш, че ще стане. Успех! Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 12, 2010 Отговорено Август 12, 2010 Според мен повечето ефекти са БЕЗ тру-байпас. А с помощта на Милениум схемата нямаме баш тру-байпас. Не че е проблем, само уточнявам. Цитирай
Valeri_pj Отговорено Август 12, 2010 Отговорено Август 12, 2010 Ключетата се казват 3PDT- с девет крачета, SPDT-с три крачета и DPDT - с 6 крачета за уточнение.Както каза Baby Thomas не е фатално в тази схема да се ползва и DPDT.3PDT са иначе в повечето схеми,но тук надали може да се намери а и свето диода трябва да му търсиш място за свързване. Цитирай
liquid_death Отговорено Август 13, 2010 Отговорено Август 13, 2010 (Редактирано) Има и вариант а DPDT и светодиод и да е тру байпас...Милениум байпас и той си е баш, баш тру байпас. Иначе 3pdt в бг не се предлагат.Просто пазара им е доста ограничен и не ги внасят.Иначе може и да изкочи някога оферта от някого - примерно помня че @Gregg беше предлагал едни на доста добра цена. Редактирано Август 13, 2010 от liquid_death Цитирай
Nikifena Отговорено Август 14, 2010 Отговорено Август 14, 2010 ^ Защото аз бях направил голяма поръчка от Китай и Галин не ги ползваше. Добра оферта може всеки да си направи. Достатъчно е да влезе в алибаба, да си хареса нещо, да се разбере с продавача и готово. Работата е, че в България почти никой няма да инвестира пари например за 50тина или повече 3пдт бутона. Да не говорим, че при 500 броя и нагоре цената е съизмерима с тази на дпдт в България. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 14, 2010 Отговорено Август 14, 2010 Милениума не е баш тру-байпас. Цитирай
liquid_death Отговорено Август 14, 2010 Отговорено Август 14, 2010 ^^Така е, прав си.Но е истина, че в бг пазар за 500бр не виждам (поне аз). ^Кое не му е тру байпас? Примерно това е базирано на милениума и си е баш, баш трубайпас, откъдето и да го гледаш Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 14, 2010 Отговорено Август 14, 2010 Не е честно, аз имам едни по-куци Милениум байпас схеми... Открадвам си я тази за бъдещи проекти, по-добра е. Тенкс!!! Цитирай
Nikifena Отговорено Август 14, 2010 Отговорено Август 14, 2010 Цецо, баш, ама баш си е тру байпас. По-баш от това нЕма на къде да бъде хехе. Цитирай
Recommended Posts