HydroLogic Публикувано Юли 31, 2010 Share Публикувано Юли 31, 2010 Здравейте момчета,значи свиря от около година и малко. Имам проблем с пинч хармониките,където трябва да си поставиш палеца след като пикнеш с перото. Та значи искам да попитам дали може да се постигне пищенето с китара от 200 лева и 10W(скапан)усилвател. Нямам ефекти (камиончета),опитвах се доста време и не се получава просто самия остър звук. Отделно знам че е много по-лесно да се постигне пинч хармоника с хъмбъкер,но моята китара е с 3 единични,та ако може някой да ми обясни ще съм много благодарен ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
aliximika Отговорено Юли 31, 2010 Share Отговорено Юли 31, 2010 Пинч хармоници стават на всяква китара и във всякакъв усилвател(който има овърдрайв). Погледни някъв туториял в Ютюбата - въпроса е до умение Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Bummer Отговорено Юли 31, 2010 Share Отговорено Юли 31, 2010 (Редактирано) Просто в момента, в който закачиш струанта с перото, трябва да последва леко чукване с края на нокътя на палеца ти, ама едва-едва.Като целия този процес е свързан заедно.Тоест не да удариш струната и след 1 секунда да удряш с края на нокътя, а всичко става едно след друго, адски бързо. не знам как по-добре да го обясня с думи. Потърси в youtube за pinch harmonic или за squealies Редактирано Юли 31, 2010 от Bummer Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
GioGioGio Отговорено Юли 31, 2010 Share Отговорено Юли 31, 2010 Можеш,но хармониките си имат точно определени места,където трябва да удариш струната.Това се научава с годините свирене и тренинг. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
muzicantini Отговорено Юли 31, 2010 Share Отговорено Юли 31, 2010 Просто забиваш дясната ръка, как да го кажа... усеща се, става от самосебе си с повечко практика. По-лесно стават на нек пикъпа. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Icarus Отговорено Юли 31, 2010 Share Отговорено Юли 31, 2010 (Редактирано) Флажолети (хармониците, един вид) има на точно определени места, някои се чуват по-силно, някои по-слабо. Получават се на всякакви китари с всякакви усилватели, със или без дистър, просто като има драйв се чуват повече заради компресията на ефекта. Та намери флажолетите на свободна струна - 3,4,5,7,9,12 например. Всеки си определен тон, който явно ще търсиш, когато искаш да го използваш този пиниз. Намери си кой флажолет на кой тон отговаря. Това са натуралните флажолети. Това, което трябва да си представиш (и съответно заучиш), е да смяташ натиснатия праг + съответната позиция която търсиш. Да речем за да изкараш изкуствен флажолет на 4 позиция на трета струна и да е тонът Си, смяташ 12 прага нагоре - трябва да удариш точно над 16-тия праг. Можеш да направиш и още октава нагоре, като сметнеш 4 + 24 позиции, тоест нещата се случват там, където би трябвало да е 28-ми праг. В последствие се свиква къде по струната какво ти трябва. едит: Всъщност всичко е физика. Ето малко инфо за това какво всъщност представляват флажолетите. Като го схванеш ще си наясно с това кое къде и как: http://en.wikipedia.org/wiki/Harmonic Редактирано Юли 31, 2010 от Icarus Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
HydroLogic Отговорено Юли 31, 2010 Автор Share Отговорено Юли 31, 2010 Благодаря за изчерпателното инфо! За да затворим темата да попитам,дали ми е нужен непременно хъмбъкър за да създам флажолет ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
badValue Отговорено Август 1, 2010 Share Отговорено Август 1, 2010 От всяка китара могат да се изкарат флажолети .... и от акустична, просто при електрическа се чуват по- силно(заради усилвателя). Останалото е въпрос на практика и тренировки Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Bummer Отговорено Август 1, 2010 Share Отговорено Август 1, 2010 Благодаря за изчерпателното инфо!За да затворим темата да попитам,дали ми е нужен непременно хъмбъкър за да създам флажолет ? Не, както всички казаха, китарата е без значение. Правил съм много злобни флажолети и на squier, и на Ibanez. Имаш ли умението, звучат еднакво добре Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Август 1, 2010 Share Отговорено Август 1, 2010 С бридж адаптер, с драйв и с повече волюм излизат по-лесно. Но инак става всякак, дори ънплъгт. Просто се чуват по-силно при предходно споменатите обстоятелства. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
muzicantini Отговорено Август 1, 2010 Share Отговорено Август 1, 2010 Бридж ли? При мен на бридж на излизат, само на нек. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Август 1, 2010 Share Отговорено Август 1, 2010 Значи има нещо бъгаво. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
RZArector Отговорено Август 1, 2010 Share Отговорено Август 1, 2010 и на мен на бридж не ми се получават добре (въпреки че попринцип не ползвам такива техники), но това може би зависи и от самите адаптери. На мен бридж пикъп-а имам чувството, че е доста по-смотан от най-смотаните. Иначе pinch harmonics се получават дори и да не си включил китарата в усилвателя (както казаха по-горе), т.е. няма китари при които не се получават и такива при които да се получават. Това си идва от самата струна. Важно е умението! Сега вече друг е въпроса качеството на самия звук и т.н. тук вече от значение са и ампа, и китарата, и ефектите и китариста. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts