Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

gueorgues, аз свирех с Dunlop Jazz Ultex (1.38) & Clayton Ultem Spike 0.88. Дънлопа мааалко дебел сякаш ми идваше, общо взето 0.88 - 1.0 мм ми беше ОК.

От каменните съм пробвал вече 20-тина бройки различна дебелина. От 1.1 до 1.6 най-често. С всички е комфортно, не мога да кажа, че 1.1 е тънко, нито че 1.6 е дебело - общо взето всичко в тия граници ми е ОК. Сегашното ми е 1.35 с грип и искам да си взема по-тънко гладко (да има :) ), защото съм тествал и също ме кефи много.

Индивидуално е, но усещането и триенето спрямо найлоново са съвсем различни и не може да се каже категорично колко трябва точно да ти е каменното.

Колегите като си ги получат тия дни ще тестват и ще дадат мнения надявам се. ;)

• Отговори 78
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Много е луд тоя камънак! Преди малко си го взех от куриера и съм възхитен. Ще ми е необходимо време да му свикна, но наистина се чува страшно отчетливо всичко.

Отговорено

Колеги, бихте ли изпробвали някои от тези перца с акустична китара(неозвучена) и се изкажете моля, за резултата! :thumbs_up: Аз свиря само на акустична и се интересувам дали да си купувам такива перца. А с някой от София, може ли да се видиме и да изпробвам лично с акустичната си китара неговото перце? :)

Отговорено

Така е, шарките са произволни, но всички са много красиви. На снимките не се виждат всички нюанси.

synchu има две каменни и определено свири с кухарка. Той също може да сподели мнение. :thumbs_up:

Отговорено

Водят се Double Grip, но в момента нямат. А като имат са доста дебели, обикновено 2+ мм. Аз имам едно такова 1.35 мм, беше блемишд, защото има малка дупка - престарали се с дълбаенето... :)

Отговорено

Е, ако нещо моменто е бил запецнал сървъра може и да не са излезли, но са си там и в момента бачкат. Ето ги всичките, които съм снимал досега (някои тей си заминаха без да ги щракна):

Pic 01 - Pic 02 - Pic 03 - Pic 04

Отговорено

Перцето е супер. Пробвах го оня ден и на гиг! Мога да кажа, че за тежка музика е оптимално получава се много повече атака в ниските което на мен ми допада определено.

Въпрос на вкус но си заслужаваше определено за мен!