Jump to content
Българският форум за музиканти

Разлики между Squier Bullet и Squier Affinity В тялото


a_panov

Recommended Posts

Здравейте от сайта на Squier видях двете серии Bullet и Affinity и да ви питам вашия опит! Тялото като дебелина на едната и другата китара различават ли се?

За Bullet пишат Body - Basswood (42mm)

За Affinity пишат Body - Alder без дебелина на тялото!

 

Интересува ме дали на Булет или Афинити да е донор на тяло до Charvel So-Cal Style 1-2H -> http://www.charvel.com/production-models/

 

Защо ще я поръчвам на лютиер? Защото в България и близката околност няма такъв Чарвел, отделно че свиря засега само на бридж адаптор и не ползвам нек адаптора. Свиря с "плоски" грифове, тоест с най-малък радиус и искам флойд. Чарвелите са много скъпи ама много скъпи (и има защо)! А при лютиер ще ми дойде 1/2 до 2/3 от цената на фабричен Чарвел.

 

Опитах Гибсъна на един мой познат, съфорумник тука и нищо че китаролината му беше за торба пари около 2000 и много повече лева това не беше моята китара! Свикнал съм на Стратокастери и отстоянието от струните до плочката на адапторите. Свикнал съм с това разтояние да си подпирам безименнен пръст и кутре, свикнал съм на такава китара да заглушавам струните и сега искам китара с флойд и един адаптор!

 

Та искам да си взема частите и да ги дам на лютиер да сглоби китара, от него ще е напасване и нов гриф. С ето такава плочка ще съм ->

PG-0993-035-2.jpg

И така нареченото Low Profile Floyd Rose tremolo, което струните му са на височината на 6-ест точково тремоло ->

http://www.wdmusic.co.uk/product/Floyd_Ros..._Bridge_TRSPROC

 

Въпрос:

1. Каква е дебелината на Афинити тялото и различава ли се по дебелина от това на Булет-а?

2. Би ли могло Булетско тяло да поеме Флойд, питам дебелината на тялото дали ще е достатъчна?

 

Моля!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Човек, постът ти е пълен хаос ... с две думи, смяташ да монтираш висококачествени части (механика и, вероятно, електроника) на тяло от фабричен Squier от най-нисък или следващия клас и изработен по поръчка гриф???

Ако е това, то по мое скромно мнение е пълно безумие. Ще налееш, примерно, 600-700 лв. за части и (по подразбиране) добър гриф, които ще лепнеш на долнопробно тяло, за да спестиш още 200-300 лв.? Вярно е, че според някои уважавани лютиери грифът има по-голямо значение за звука от тялото, но при проект, в който разликите далеч надхвърлят нюанси, ми се струва, че трябва да си припомниш 2 сентенции: 1) (приблизително и по смисъл) една верига е толкова силна колкото най-слабата брънка в нея; 2) икономията е майка на мизерията.

П.П. Пардон, ако аз нещо не съм разбрал за какво точно иде реч ...

Редактирано от sevenstring
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да! Правилно си разбрал, понеже не съм професионалист мисля да дам общо около 700-800-900 лева! И частите в UK са на смешни цени спрямо Бълхария. Смятам да дам 400-500-600 лева за грифа, а около 200-300-400 ми са частите:

тяло

плочка

адаптор

потенциометър

врътка

жак с плочка

плочка с 4 винта за грифа

тремоло със заключване

6 ключа

общо до 300, зорлем 350-400 лева

 

От лютиера са

позиции

гриф

тръсроуд

работа

за около 400-500-600 лева

 

Това нещо съм го правил веднъж... Очаквайте снимков материал към средата на другия месец в темата "Изработка и ремонт - K. D. Зона, Repair area" за текущия ми проект:

http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=62005

 

Тази китара ще я стягам най-рано за месец Февруари 2011 или по е вероятно за Март...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ман,мога да отговоря само на това,което разбрах :)

И двете тела поемат флойд. Имал съм и двете и на двете с флойд. До тук съм, ако обясниш малко по-така може и да те разбера(ем) ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Значи, по настоящите куросве флойдът ти е над 200 лв., добър хъмбъкър (ДМ, СД, ...) към 100, добри ключве (въпреки че при locking nut те нямат чак такова значение) към 70 ... според мен 400 лв. е най-малкото, към което клониш за части, но ти си правиш сметките ...

Общо взето, не казвам, че и от това с евтиното тяло не може да излезе нещо добро, но, като ще наливаш най-малко 1000 лв., според мен дай още 200-300 за изработено тяло от читав (най-малкото избиран) материал, поне проектът ти да е изцяло custom и да си знаеш, че всичко е на някакво ниво ... не си струва тази икономия.

Редактирано от sevenstring
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

7ма струна :) "отпуши" малко темата:

Да си кажа тогава и аз по-подробно:

1) за цените е прав колегата, друг е въпросът ти колко качествени части ще слагаш и следователно -> евтин флойд - НЕ СИ КУПУВАЙ ! ! ! Евтини ключове - НЕ си купувай ! ! Ако не искаш да съсипеш 600-700лв минимум за ГЛУПОСТИ.

2)Адаптерите горе долу същото, но има повече резон в смяната ;)

3)Тялото и грифа - ако ще си взимаш потърси 2ра ръка само тяло и не си купувай афинити по-скъпо и по-гадно е :)

 

Защо ги казвам тези работи:

Правил съм си кви ли не модификации по скуаерите, които съм имал и имам и стигнах до няколко извода:

СКуаерите от 600 лв горе долу не си заслужават, защото ако си вземеш един евтин скуаер *примерно 200лв* и с останалите 400 разлика му сложиш по-читав хардуеър ще стане 100 пъти по-добър от този за 600 :)

Скуаер -> флойд, въобще китара с тремоло да се мята на флойд... ти си знаеш, но сърдечно те съветвам НЕ ГО ПРАВИ. Абцелютно подкрепям колегата seven.. по-добре си купи готова китара направена за флойд, а не някой да ти я прави, не че не може, но си заслужава. Ъпгрейд на китара от ценовия клас на скуаер си заслужава до толкова $ колкото не застъпва по-горния клас ;) Повярвай ми... имам опит с тези китари, иначе не бих се занимавал дори да ти пиша.

 

Както винаги се пише след постове като моя и винаги ще се пише:

Парите са твои, нервите и инструмента - прави каквото знаеш, но питаш за съвет/мнение ето ти ;)

Успех и наистина помисли дали за 600-700 лв щом искашфлойд и хъм не можеш да си намериш 2ра ръчица некой хАйбанец готов за това * примерно де* защото можеш и ще останеш много по-доволен ;) Повечето китари за около 500лв с флойд не си заслужават, защото флойдовете са им скапани и не стават за употреба както си му е редът. ПОВЕЧЕТО, не всички разбира се,затов ти трябва някой с опит да ти избере бройка ако не можеш сам ;)

Успех

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Отговор на въпрос Но. 1: Ако може да се вярва от постовете в тази тема, май и двете тела имат горе-долу същата дебелина ~ 42 mm. Щом искаш хъмбъкър на бриджа, ще ти трябва такова от affinity fat strat. Телата на Булет стратовете, доколкото знам, се правят от агатис, липа, (нек'ъв друг евтинджос по избор), докато на афинити имат, освен от изброените, и модели от елша. Така, че ако решиш тялото да е от скуайър, по-добре търси такова от афинити фат страт.

 

За въпрос Но. 2 нямам готов отговор, тъй като не знам каква е стандартната дължина на блока на флойда, където се закрепват пружините.

 

Според мен ще е по-добре да купиш готово за поставяне тяло без хардуер и лак, отколкото да купуваш цяла китара. В това отношение, Warmoth предлагат най-качественото решение, обаче не знам колко би излезнала цената с доставка до България. Виждал съм също DIY кит на скуайер(и на други производители също), вкючващ страт тяло, гриф и хардуер. Нещо такова излиза винаги по-евтино от цяла завършена китара. Мy 2 cents.

Редактирано от IsoMorPhiC
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

7ма струна :) "отпуши" малко темата:

Да си кажа тогава и аз по-подробно:

1) за цените е прав колегата, друг е въпросът ти колко качествени части ще слагаш и следователно -> евтин флойд - НЕ СИ КУПУВАЙ ! ! !

.................

Евтини ключове - защото можеш и ще останеш много по-доволен ;) Повечето китари за около 500лв с флойд не си заслужават, защото флойдовете са им скапани и не стават за употреба както си му е редът. ПОВЕЧЕТО, не всички разбира се,затов ти трябва някой с опит да ти избере бройка ако не можеш сам :)

............

Успех

Стой, успокой се! Парите са си мои, и опита си е мой! Написал съм че не съм професионалист! В момента преговарям за две "оборудвани" тела за по 40 лева. Ще купя оборудвано тяло, сменя се плочката. Ще купя флойд и ключове. Адаптера го имам от лятото още... Винаги китарите са ми били Страт, никога не съм свирил на суперстрат (24 позиции) или Лес Пол-ски Гибсън. Засега търся удобна китара, за звук ще говорим като се роди китарата... А и ако се работи по готово тяло се спестява време и пари което го искам сега!

 

Щом и двете тела прихващат Флойдове тогава ви благодаря за мненията и догодина ще ви покажа какво са ми измайсторили! А на обидените че не съм ги послушал да ми изработят ново тяло а да не ползвам старо Скуайарско мога да кажа още веднъж да следят темата "Изработка и ремонт - K. D. Зона, Repair area" за текущия ми проект:

http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=62005

 

Благодаря ви всички за мненията, може да се заключи темата!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Внимавай със скуайръите, че някои от тях са с шперплат, а не с описаните. Прецени какво дърво предпочиташ и кое ще се върже по-добре с адапторите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)
... А на обидените ...

Чакам публично извинение в държавен вестник и още 2-3 национални ежедневника:hysterical:!

 

Както казах вече, не твърдя, че не може да стане годна за логаритмуване, че даже и приятна китара и от Squier-ско тяло - за мен просто е безсмислено. На теб пък ти е тръпка, евала! А за телата, споко, на мен ми копаха зверски за двупосочно тремоло една шперплатка и е нищо не й е мръднало ... каквото и да е, малка е вероятността да не издържи ... но е добре да е по-солидно, разбира се, така че давай по-скоро affinity!

 

Ще видим темата и успех!

Редактирано от sevenstring
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи е до бройка, скуаярчето да се случи с тяло от масивно дърво, а не от шперплат. А как да го разпозная в магазина?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В магазина е трудна работа...

 

Но все пак начинаещите, за които е предназначен скуайъра в началото така и така не правят разлика,макар че си е лъжа да ти продадат китара от шперплат, казвайки че е Alder.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А каква е разликата между булет страт и афинити страт? По-добър гриф и набити позиции, по-добър материал и изработка? Може ли да ме ориантирате за тази китара с двоен адаптер http://www.musicworld.bg/bg/m_3140000/i_28..._ST_200_RD.html ,че не намирам много информация за нея, семпли или видео не намерих.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В магазина е трудна работа...

 

Но все пак начинаещите, за които е предназначен скуайъра в началото така и така не правят разлика,макар че си е лъжа да ти продадат китара от шперплат, казвайки че е Alder.

 

 

Имаш ли конкретен пример със Squier закупен наскоро, за която може да се потвърди, че не е от масивно дърво, а в спецификациите на сайта да пише, че е? Ще бъде интересно да се видят и снимки, сериен номер, кога и откъде е купена, иначе само си чешем езиците.

Ако имаш конкретна информация (не от рода на "един приятел каза, че...") сподели я тук, ще е от полза.

 

Аз нито съм виждал, нито съм чувал от някого, Squier произведен след средата на 90-те, да е произведен от нещо друго освен масив.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.