Annonnymоus Публикувано Юли 21, 2010 Публикувано Юли 21, 2010 Чудно ми е какво мислите за следното нещо: Левичар съм, но свиря на нормална китара, т.е. за дясна ръка. Установих с вземането на китарата, че ще ми е по-лесно да свиря, ако лявата ми ръка е по-грифа, защото е доста по-подвижна от дясната. Дали е възможно да прогресирам по този начин? Цитирай
Necrophagist Отговорено Юли 21, 2010 Отговорено Юли 21, 2010 Здравей! Аз също съм левичар,но свиря с левичарска китара.Мисля че си постъпил добре,не затова колко е подвижна ръката ти,а за това,че ние левичарите нямаме голям избор от китари.Подвижността на ръцете ще отработиш с годините практика и много ентусиазъм ето една тема в която има интересни примери и коментари ЦЪКк Цитирай
Annonnymоus Отговорено Юли 21, 2010 Автор Отговорено Юли 21, 2010 Мерси за бързият отговор, ще погледна темата Цитирай
tednet Отговорено Юли 21, 2010 Отговорено Юли 21, 2010 Всеки започва да се учи на китара от абсолютно едно и също нулево ниво. Няма никакво значение дали ще избереш китара за лява ръка или за дясна. Ще прогресираш със същата скорост. Но си е факт, че имаш много по-малък избор на китари ако си с избрал да си left-handed. Според мен, си направил правилния избор! Цитирай
Valserp Отговорено Юли 21, 2010 Отговорено Юли 21, 2010 (Редактирано) В интерес на истината, китарата като инструмент е измислена от левичар, който е избрал грифа да е от ляво, за да му е по-"удобно". Или поне така казват в Ютуб. Можеш да се научиш всякак - когато започваш от 0, ти си избираш накъде да градиш. А да свириш на "нормална" китара си е огромен плюс, защото производителите често игнорират левичарското съсловие. Редактирано Юли 21, 2010 от Valserp Цитирай
Георги Тотев Отговорено Юли 21, 2010 Отговорено Юли 21, 2010 (Редактирано) Това, което си тръгнал да правиш е много правилно споредм мене. Ръката с която работиш по принцип трябва да е на грифа, дргата няма кой знае колко работа. Поне съм забелязал мой познат левичар, които свири на "дясна китара"! Редактирано Юли 21, 2010 от Георги Тотев Цитирай
Pwnzorafied Отговорено Юли 21, 2010 Отговорено Юли 21, 2010 А това дали сме левичари попринцип или десничари има ли нещо общо с китарата? Цитирай
Harvester Of Sorrow Отговорено Юли 21, 2010 Отговорено Юли 21, 2010 Да, много. И аз съм левичар. Ако не свирех доста тежки неща също щях да свиря с перцето в дясната ръка. Лявата ми ръка определено е по-подвижна от дясната, но не мога да извадя по-насечените ритмични фигури. Според мен е добре да кажеш какво смяташ да свириш, защото ако лявата ти ръка е "доминираща" или не знам аз как да го кажа би ти било трудно да изсвириш примерно Battery или нещо такова. Поздрави Цитирай
Dodo... Отговорено Юли 21, 2010 Отговорено Юли 21, 2010 (Редактирано) Чудно ми е какво мислите за следното нещо: Левичар съм, но свиря на нормална китара, т.е. за дясна ръка. Установих с вземането на китарата, че ще ми е по-лесно да свиря, ако лявата ми ръка е по-грифа, защото е доста по-подвижна от дясната. Дали е възможно да прогресирам по този начин? Чакайте малко, че се обърках. Ако в лявата ръка ти е грифа а с дясната перото, то тогава лавичар или десничар си? И тогава кое е нормална китара? Редактирано Юли 21, 2010 от Dodo... Цитирай
MDFk Отговорено Юли 21, 2010 Отговорено Юли 21, 2010 Малко офтопик, но от познати съм забелязал, че левичарите имат по-малко проблеми да се научат да свирят на десничарска китара отколкото десничар на левичарска. Та ако си начинаещ, имаш по-голям шанс да се учиш безпроблемно отколкото някой колега който (от любов към спорта например) би се пробвал на обратното. Цитирай
Necrophagist Отговорено Юли 21, 2010 Отговорено Юли 21, 2010 Чакайте малко, че се обърках. Ако в лявата ръка ти е грифа а с дясната перото, то тогава лавичар или десничар си?И тогава кое е нормална китара? Под нормална китара трябва да се разбира китара за дясна ръка,такава на която свирят повече от 90 процента от китаристите. Когато лявата ръка ти е на грифа,а дясната с перо това означава,че свириш с "нормална"постановка на ръцете,т.е. свириш на дясна(нормална) китара.Това естествено не променя това,което природата е сторила,а именно,че си левичар.Искам да кажа,че дори да свириш на "нормална" китара ти си остваш левичар. Малко разяснение за това какво е левичар-това е човек,който използва основно лявата си ръка за да извършва ежеднева работа,например да пише,яде и т.н. Цитирай
Annonnymоus Отговорено Юли 21, 2010 Автор Отговорено Юли 21, 2010 (Редактирано) Мерси на всички за отговорите, между другото съм допуснал грешка да сложа едно тире след "по" преди "грифа" Все пак явно сте ме разбрали. А иначе, не съм се ориентирал какво ще свиря, но не го и приемам много сериозно. Засега още свиря на акустична китара.. е, свиря е силно казано, но от време на време опитвам някой и друг риф или песен. Нямам амбиция нещо Редактирано Юли 21, 2010 от Петър Стамболов Цитирай
imallfake Отговорено Юли 21, 2010 Отговорено Юли 21, 2010 Според мен е абсолютно въпрос на свикване, ако ще и левия крак да ти е на грифа а с ухо да държиш перото... научиш ли се, и можеш ли да правиш музика по този начин, значи става. Цитирай
Slav Отговорено Юли 21, 2010 Отговорено Юли 21, 2010 Ръката с която работиш по принцип трябва да е на грифа, дргата няма кой знае колко работа. Това е много грешно, и двете ръце са изключително важни. -- По темата : Можеш просто да си обърнеш китарата като Джими Хендрикс. Цитирай
Recommended Posts