Jump to content
Българският форум за музиканти

Китара или амп


Recommended Posts

Сигурен ли си дали китарата ти няма нужда от малък сетъп при лютиер, или поне при някой който разбира от тези неща. Аз съм с кремона и амп Behringer и виж какви са ревютата за нея в Harmony Central http://reviews.harmony-central.com/reviews...trat+Shape/10/1 за звука: 1, виж сега за твойта, ако не се лъжа е тази http://reviews.harmony-central.com/reviews...trat+Style/10/1 , за звука оценка 6 . Сам прецени какво имаш според ревютата. Разбира се всичко е и до бройка, така че може просто да не си случил, незнам. Най - добре се допитай до някой, който е но-навътре, свири отдавна, нека посвири и я пробва и да ти каже мнението си. Аз също обмислям да си купя нещо свястно, но доколкото ми стига времето наблягам на свиренето. Пък и като напреднеш малко, по добре ще знаеш какво искаш да си купиш, така поне мисля аз.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

то не е лошо човек от самото начало да инвестира в нещо скъпо и качествено. Само че момента с "ей, що не си купих тази вместо тази" идва с музикалното развитие, с пътя който си извървял от начинаещ музикант без ориентация, до опитен музикант със собствен стил, звук и критерии...а един млад и неориентиран музикант (какъвто е автора на темата, ако правилно съм разбрал) няма как да знае какъв звук иска сега или какъв ще иска след 10 години - не е достатъчно да имаш супер яко комбо, трябва и да пасва на твоето виждане, на това което свириш...иначе може да се получи така че (примерно) да си купи супер яка система за дет метъл, а след 10 години да реши че всъщност блуса му е в душата и скъпия звук който има не става. Така че моя съвет е да не се бърза със скъпите играчки, не се знае на какъв акъл ще е когато развие свиренето си, а и дотогава може да излязат нови и по-хубави играчки....разбира се това е просто съвет (даден на базата на собствен опит и наблюдения), не е задължително да се приема

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Конкретно на въпроса - " китара или амп"

Наскоро пробвах моята непретенциозна китара скуайер телекастер кустом (индонезия от от около 1998-2000 г производство)

през качествен амп и се убедих а и направо неможах да повярвам че тя може да звучи така

Отговора ми е (а и сега съм закътал едни 700 лв)

Амп на 100% по възможност някаква лампа - оглеждай се и 2-ра ръка .Просто и най - яката китара да е ако няма в какво да я включиш

се едно е китара за 200 лв .Вече смятам че действително (ако изключим човешкия фактор) звукът е 80% от ампа .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Няма смисъл начинаещ да взима кой знае колко скъп амп,първо трябва да се научи да свири..

Аз съм убеден,че ако включиш подрастващ трю метъл :hysterical: в Маршъл Плекси без ефекти ще каже - абе ебати ампа - няма дисторЖъР,нищо ,че половината рок музика е записана така..

Отделно и амповете доста хора ги сменят,ей така за спорта и за по различно звучене.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отделно и амповете доста хора ги сменят,ей така за спорта и за по различно звучене.
абе в някои случаи не е така...поне според мои впечатления доста хора трошат пари просто щото не могат да решат кой е техния звук и го търсят по не особено евтин начин...
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абсолютно не е така. Всеки як АМР си има собствена красота и е подходящ за различни неща. Също така и те кефи различно много според каквото свириш или ако Плутон е в унисон с Венера. :cheers2:

Няма как да си купиш един и край - това е!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Искам само да кажа, че ще се получи изкл. голям парадокс ако се направи покупка на едно от двете във високия клас.

Казвате*някои* за тези пари можело само амп-че да се вземе или хубава китара, защото за 1500лв човек ще си намери Гиби, за стратове да не говорим.... Е, колегата каза, че свири на стартов пакет за 200 марки някъде. Уау.. гиби в усилвател от такъв начален пакет - сигурно ще звучи ... страшно..Мисля, че е много по-глупава инвестиция от един начинаещ да си вземе чак такъв инструмент. Хората в началото си нямат никаква представа от музиката, какво да говорим за гиъра, с който тя се изпълнява. Не виждам как може да препоръчвате качествен гиър на човек, който зададе такива въпроси... нищо лично, напротив, затова е форумът, но не виждам полза да си вземе амп или китара за 1500лв. само едното, с какво ще свири в хубавия амп или къде ще вкл. хубавата си китара.

НЕ мисля, че е лошо да почнеш на хубав инструмент, просто хубавият инструмент се взима точно той, а не други 2143578 , защото е бил нужен избор, който стаава възможен с натрупване на опит. Опитът пък идва с пробване. И не виждам нищо вредно или лошо да пробваш различни инструменти/ефекти/усилватели. Загуба на време може би ще кажат някои, а вие за къде бързате да ви питам?

Според мен това време, в които ние си пишем гениалните мнения авторът да си седне на г*за и да свири яко, като схване това онова ще може по-спокойно да си избере какво да прави с парите си, зашото и сега да си вземе меса и гиби дори - те няма да свирят по-добре в ръцете му от стартов пакет на squier.

До автора : свири, за другото има време :girl_cray2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съгласен съм донякъде с buy sell.Казвам това от личен опит.Преди мн години свирих с пълдин китара и амп лариос–20 ватов.Бях събрал доста пари,но тогава беше мн. скъпо–говоря за лето господне 95.Избрах си китара ямаха rgx 112 на старо и транзисторен 15ватов crate.Двете неща струваха 1300 долара–ако щете вярвайте.Избрах китарата,може би повече щях да съжалявам ако бях избрал ампа,но както казах тогава беше скъпо–нямах възможност за двете.Отплеснах се :)

До автора–предвид опита ти за 1500 лв ще си купиш и китара и амп и сигурно ще бъдеш доволен,тъй като нямаш голям опит с различни китари и ампове съответно нямаш база за сравнение и критериите ти не са завишени.Това от мен.Поздрави ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.