SonneR Публикувано Февруари 21, 2006 Публикувано Февруари 21, 2006 Напоследък видях в два различни урока по китара, че силно се препоръчва перцето да бъде наклонено на една страна като удря струните.. Искам да ви питам защо това е така и по този ли начин pick-вате? Освен това аз досега съм удрял струните пак с наклон на перцето, но на другата страна (страната на перцето откъм бриджа е по-близо до земята), държейки го с 3 пръста. Дали този "обратен наклон" разваля или пречи на пикинга? Пробвал съм и другояче и не съм забелязал да ми е по-удобно, но все пак.. Таа.. споделете Цитирай
kazimbutt Отговорено Февруари 21, 2006 Отговорено Февруари 21, 2006 Аз държа перцето успоредно на струните. Иначе се получава гаден звук. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Февруари 21, 2006 Отговорено Февруари 21, 2006 И аз по-скоро успоредно. Като е наклонено по-лесно излизат А.Н. Не мисля едното да е грешно или другото по-вярно... Цитирай
kazimbutt Отговорено Февруари 21, 2006 Отговорено Февруари 21, 2006 Не мисля едното да е грешно или другото по-вярно... Както ти звучи най-благо - това е правилното. Цитирай
Glacierise Отговорено Февруари 21, 2006 Отговорено Февруари 21, 2006 Абе колкото по-голям наклон, толкова по-заглушен и замазан звук. При бърз пикинг може да наклониш, обаче мааааааалко. Иначе замазваш. Цитирай
Mephistopheles Отговорено Февруари 21, 2006 Отговорено Февруари 21, 2006 Точно - при бърз пикинг винаги накланям, някак си несъзнателно става. А иначе ми е успоредно Цитирай
Свирациус до Побъркациус Отговорено Февруари 21, 2006 Отговорено Февруари 21, 2006 Аз свиря с леко наклонено перце. При заглушаване с длан, наклонено перце и едновременно зазвучаване на струната с перото и леко докосване с палеца получавам доста зверски звук. Но аз това и търся де. Цитирай
Ziggy Отговорено Февруари 21, 2006 Отговорено Февруари 21, 2006 ако наклонът в другата плоскост е правилен, този не пречи изобщо. и зависи изцяло от това, какъв звук искаш да получиш. Цитирай
KingdomX Отговорено Февруари 21, 2006 Отговорено Февруари 21, 2006 според мен по грешния начин(спрямо това което си постнал)се свири много по трудно и по този начин не могат да се свирят бързи хави...и може би затова е греше, :think: :think: Цитирай
AXE Отговорено Февруари 21, 2006 Отговорено Февруари 21, 2006 Напоследък видях в два различни урока по китара, че силно се препоръчва перцето да бъде наклонено на една страна като удря струните.. Искам да ви питам защо това е така и по този ли начин pick-вате? Освен това аз досега съм удрял струните пак с наклон на перцето, но на другата страна (страната на перцето откъм бриджа е по-близо до земята), държейки го с 3 пръста. Дали този "обратен наклон" разваля или пречи на пикинга? Пробвал съм и другояче и не съм забелязал да ми е по-удобно, но все пак.. Таа.. споделете Аз преди свирех по абсолютно същия начин като тебе. После обаче реших да пробвам и стандартната постановка и си останах с нея - много по-доволен съм В началото другите постановки са ти неудобни. Това обаче не значи, че твоята наистина ти е по-удобна - просто си свикнал дълго време да свириш с нея. Затова те съветвам да пробваш за известно време (1-2 месеца примерно) стандартната постановка и после ще си прецениш коя наистина ти е по-удобна. Времето, което ще отделиш, за да свикнеш с новата постановка, няма да забави кой знае колко развитието ти като китарист , но пък може да го промени значително, както стана с мен. За наклона съм съгласен с останалите. Този от картинката ми се вижда прекален, но малък наклон идва доста добре :guitar: Айде успех Цитирай
NitroBGA Отговорено Февруари 21, 2006 Отговорено Февруари 21, 2006 Абе колкото по-голям наклон, толкова по-заглушен и замазан звук. При бърз пикинг може да наклониш, обаче мааааааалко. Иначе замазваш. За теб замазан, за мен - по-богат звук. Заглушен звук, както знаем, не можем да постигнем с наклон на перцето. Цитирай
Glacierise Отговорено Февруари 21, 2006 Отговорено Февруари 21, 2006 Нямам предвид заглушен като с palm mute, a с притъпена атака. Замазан - по същата причина - атаката се притъпява. Ако ви кефи това за ефект - go for it Обаче при високи скорости на мене хич не ми звучи добре Цитирай
jFog Отговорено Февруари 21, 2006 Отговорено Февруари 21, 2006 аз свиря по ''правилния начин'', за скорости е по удобно , някак си по се ''плъзга''. разни хора разни идеали...Всъшност ако свириш успоредно но перцето се вижда едва едва между никтите ти пак е същото.Дори за АН е по препоръчително така...мисля.поне при мен работи. Цитирай
bigjav Отговорено Февруари 21, 2006 Отговорено Февруари 21, 2006 Чеки ся, много зависи от двърдостта и размера ............. на перцето - колкото по-меко толкова по-замазан звук и обратното, когато е наклонено. Стив Морс свири не с перце, а палачинка и подхода му е доста успореден. Чиче Джон е с Jazz III перца (бая твърди) и постановката е наклонена. Ай, сус здраве! Цитирай
Hantov Отговорено Февруари 21, 2006 Отговорено Февруари 21, 2006 абе мен учителя ми каза да е леко наклонено и да се приплъзва леко по струните и аз от тогава така свиря и така ми се и струва правилно, по-добре се чува според мен даже Цитирай
Recommended Posts