Jump to content
Българският форум за музиканти

SonneR

новаци
  • Мнения

    16
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Китара (бегинър)

SonneR's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. SonneR

    Ефекти

    Пиша си аз, пиша си, а дори не съм забелязал, че не съм споменал какво точно искам да свиря Sorry. Мдам, и на Рамщайн се радвам, на групички като Металика и Dream Theater също, но като цяло си падам по по-леките стилчета - рок като Scorpions, Guns and Roses. Китарата е Squier Showmaster, и като цяло ми върши перфектна работа за момента (свиря от година), засега определено не чувствам нужда да я сменям. Иначе досега бия жица предимно на клиин, особено като го карам на разни джазменски акорди Иначе мерси за всичкото инфо, особено на Tannen - сайтовете са наистина доста яки и си струва да им се обърне внимание. Така като ви слушам ми се струва, че един добър процесор би ми свършил перфектна работа, към него току съм и навързал някое-друго камионче след време (някой ден). Тъкмо ще добия и обща представа какво ми харесва и какво не, какво ми трябва и прочие. Дигитеците ли са най-доброто предложение за въпросната цена? Толкова ли са разпространени предрасъдъците относно зуум-овете? А иначе на V-Ampa явно просто са му спряли производството за някой0друг месец, от средата на февруари щели да го пускат пак.. И още едно бързо въпросче - какво прави експрешън педала?
  2. SonneR

    Ефекти

    Привет, хора. Знам, че форума е тъпкан-претъпкан с подобни теми, но просто не мога да намеря точно каквото ми трябва, а и всеки който си търси някакви камиончета/процесори си има различни претенции.. Ако темата пречи особено много не е проблем да бъде изтрита.. Но нека да не е веднага Та сега съм представен пред ГОЛЕМИЯ въпрос какъв процерсор или ефект да си взема... Първоначално мислех да си взема Behringer V-Amp 2, защото си го хвалят доста, а и цената му не е лоша.. После обаче някакъв любезен чичка в един магазин ми каза, че вече не го докарвали, защото бил доста поостарял и "не особено добър". Препоръча ми Zoom G2 вместо него.. Та сега не знам. Беерингера изчезна и от интернет-магазините след нова година.. И сега, кое мислите е по-добре - някакъв процесор "Колкото да не е без хич" + някое-друго камионче, или някой сравнително добър процесор без други джаджи. Кой е най-добрият вариант за 200 евро да кажем? В момента съм в чужбина, по-точно в Германия, така че и и-беят е под ръка... Ще бъда благодарен за всякаква помощ
  3. Нека посъживим малко една позамряла тема с един въпрос от моя страна: Как се използват пустите му ладове? Доколкото разбрах, използвайки точно определен лад човек "се ограничава" само в една определена част от гамата в която свири (която от своя страна е в хармония с текущия акорд в ритъма), така че да постигне определен ефект (настроение). Правилно ли съм разсбрал? Къде мога да прочета пвоече за употребата на ладовете? Или пък някакви уроци по хармония за начинаещи? (за предпочтиане на български)
  4. Брр, няколко акорда, които си нямам и представа как да изсвиря: Gmi 6/9 Cmi 6/9 И още веднъж... Какво означава когато като горен индекс в скоби е добавен някакъв тон, пред който има бемол? ( напр. Eb7(b5) - Ми бемол септакорд с понижена 5-а степен??)
  5. Благодаря за всички отговори, информацията ми беше полезна При следващи въпроси относно акордите ще питам в горепосочената тема, явно е че ще има още такива
  6. Ето моите няколо малки въпроса 1. Какво означава "coda"? Виждам, че при различни песни представлява малка извадка от няколко такта обикновено след всичко останало. На места над петолинието пише "to coda" или "al codа" - какво е това? Обозначението е нещо като малък кръг с голям разделен на четири от един голям +, така да се каже 2. Акордносто обозначение "°" какво означава всъшност? А когато имам акорд от типа на "Еb7(#11)"? Това #11 представлява уголемена 11-а степен от въпросната скала? 3. Как да изсвиря Bb aug7 на китара? 4. Къде в интернет мога да намеря информация как се построяват всички възможни акорди? Мисля, че това са засега. Може да изникнат и още.. Ще бъда много благодарен ако получа ясни отговори от вас. Благодаря предварително!
  7. Напоследък видях в два различни урока по китара, че силно се препоръчва перцето да бъде наклонено на една страна като удря струните.. Искам да ви питам защо това е така и по този ли начин pick-вате? Освен това аз досега съм удрял струните пак с наклон на перцето, но на другата страна (страната на перцето откъм бриджа е по-близо до земята), държейки го с 3 пръста. Дали този "обратен наклон" разваля или пречи на пикинга? Пробвал съм и другояче и не съм забелязал да ми е по-удобно, но все пак.. Таа.. споделете
  8. Вредно ли е да поставяш китарата облегната между две ребра на парното? Става дума за изключено парно, мойто поне не работи от 10ина години Просто ми споменаха, че не било хубаво за адаптерите, или нещо такова... Някой да се изкаже по този изключително интересен въпрос?
  9. NitroBGA абсолютно прав си, но проблема е че няма към кого да се обръщам при всеки проблем Затова и форума ми е подръка... От китарата съм наистина много доволен, и да, само шестата дрънчи и то само като бъде ударена малко по-силно.. Струва ми се, че тя самата е малко по-ниско от другите, но ще пробвам да я вдигна и дано имам успех Edit: Весели Празници!
  10. Китара си вех, но моля помогнете по гореспоменатия проблем с дрънчащата 6-та струна.. Реших да не пускам нови теми ами да пусна въпроса си отново тук..
  11. Та да си се похваля - с крайна сметка наще отпуснаха повече пари и преди седмица си взех Squier Showmaster 22 прага и тремоло.. И съм наистина много доволен Искам само да ви питам относно настройките - 6тата струна дрънчи и се чудя дали да пипна винтчетата при бриджа горе и да я повдигна малко по-високо.. Доколкото знам настройките са прецизни и затова съм несигурен.. Хелп плс!
  12. me-109 едно голямо БЛАГОДАРЯ! Наистина хубави съвети.. Какти и всички останали, разбира се. Като ида по столицата ще гледам за нещо подходящо. Последният ми въпрос (под "последен" не разбирайте наистина последен, кой знае какво може да изникне ) - Ко е тва hambucker? Някой да даде повечко инфо.. Мерси отново!
  13. Да подчертая, че става дума за 10-15 ватови, определено нямам нужа от нещо повече
  14. Мерси на всички за съветите, помогнахте ми Имам и един друг въпрос - кубетата които се продават поотделно на какви цени са горе-долу? Те самите имат ли си вградени ефекти?
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.